Naloženou kořenovou zeleninu dáme do mísy, přidáme nakrájený celer, mrkev, petržel, cibuli a zalijeme vodou. Lehce promícháme a do směsi...
více o Dobrá svíčková
Na dno zapékací misky nakrájíme proužky cibule, na ni položíme osolené, opepřené a nenaklepané kotlety. Pokryjeme proužky barevných paprik,...
více o Kotlety starého kováře
Kuřecí prsa nařízneme podélně v půlce tak, že po rozevření dostaneme knihu – hlavně nerozříznout celé! Prsa osolíme, opepříme a rozříznutou...
více o Kuřecí balíčky se zlatými dukátky
Porce slepice protkneme slaninou, osolíme a opečeme na másle a oleji. Vyjmeme, do tuku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji....
více o Slepice na smetaně
1. Do pekáče/remosky navrstvíme zelí, poklademe kolečky cibule, na to položíme čtvrtky kuřete.
2. Maso pokryjeme plátky slaniny a pečeme v...
více o Kuře na zelí Haničky Koernerové
Naporcovaného králíka osolíme a opepříme, v pekáči rozpustíme máslo se slaninou a rozložíme díly králíka. Pokryjeme na kostky nakrájeným...
více o Bretaňský králík
Filety omyjeme, osušíme a obalíme slaninou. Na kostičky nakrájené šalotky zasklovatíme na dvou lžících másla. Přidáme filety a krátce...
více o Štika ve vinné omáčce
Z uvedených přísad zaděláme těsto a necháme ho 20 minut kynout.
Potom ho rozdělíme na 6 bochníků, rozválíme a rozkrájíme na trojúhelníky a...
více o Pizza rohlíky
Na másle opečeme játra a vyjmeme. Opečeme osolené kuřecí čtvrtky, kostky slaniny, přidáme koření, přilijeme brusinkový kompot a pečeme pod...
více o Kuřecí čtvrtky po pražsku
Z mletého masa uděláme klasickou sekanou. Z ní vezmeme kousek a vytvarujeme plátek jako na ptáčky. Potřeme hořčicí a poklademe náplní....
více o Sekaný španělák
Chlazené kuřecí prso podélně rozkrojíme, vzniknou nám dva tenké řízky.
Řízečky naložíme do smetany s tymiánem a solí nejlépe na 5 hodin....
více o Marinovaná kuřecí prsa
Odleželého králíka protkneme proužky slaniny a mírně osolíme. Na pekáč dáme máslo, přidáme rozetřený nebo nastrouhaný česnek, osmahneme,...
více o peceny kralik na cesneku
Stehna prošpikujeme slaninou, osolíme, zalijeme vínem, přidáme jalovec a necháme uležet přes noc v chladu. Pak stehna rozložíme na máslo do...
více o Pečená zaječí stehna
Petrželovou nať nasekáme na drobno. Na alobal kápneme olivový olej (asi tak 1–2 polévkové lžíce) a rovnoměrně ho po něm rozetřeme. Nasypeme...
více o Ďábelský pangasius
Brambory lehce povaříme, částečně zchladíme a rozkrojíme na půl. Každou polovinu lžičkou vydlabeme a plníme připravenou směsí. Směs vyrobíme...
více o Grázlův bramborový mls
Na sádle dozlatova opečeme slaninu, cibuli a veku (vše pokrájené na kostičky). Tento základ necháme trochu vychladnout, přelijeme ho do mísy...
více o Voňavé knedlíky
Cizrnu vaříme do změknutí, asi 45 minut až hodinu. Na posledních 15 minut přidáme brambory. Na slanině osmažíme pokrájenou cibuli, mrkev a...
více o Cizrnová polévka
Maso pomeleme, přidáme cibuli, česnek, vymačkané žemle, vegetu, sůl, vejce a hladkou mouku. Vše smícháme a dobře propracujeme. Vytvarujeme...
více o Lahůdková sekaná
Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby. Přidáme nahrubo nasekanou cibuli, hrst petrželky,...
více o Králík na houbách a hořčici
Kosti uvaříme a obereme do mísy, přidáme hrášek, uvařené těstoviny, na slanině osmahlou cibuli a zeleninovou směs. Vše promícháme a dáme do...
více o Uzenofleky
Nakrájené, osolené, opepřené maso napichujeme na špíz střídavě s kapií, cibulí a slaninou s bobkovým listem.
Na rozpáleném oleji zvolna...
více o Kunětický rožeň
Švestky zalijeme horkou vodou spolu s troškou slivovice (nemusí být). Po 20 minutách švestky vyjmeme a opatrně, ale pevně zabalíme do...
více o Švestička v křupavé slanině
Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Do rozehřátého tuku dáme nakrájenou slaninu a opékáme asi 2 minuty. Přidáme...
více o Roštěnky na kmínu
Plech si vytřeme máslem, rozválíme těsto a dáme ho na plech. Mezitím uvaříme špenát. Poté rovnoměrně nanášíme špenát na listové těsto....
více o Špenátový závin se slaninou a sýrem
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky kýty (asi 1cm vysoké)...
více o Španělské ptáčky podle mamky
Maso nakrájíme na kostky, osolíme. Kostičky cibule osmahneme dozlatova, přisypeme papriku, ihned ji zalijeme octem, za stálého míchání...
více o Srbský guláš
Cibulku nakrájíme na silnější plátky, poklademe po celém dni pekáče. Kuřecí stehna osolíme a uděláme nožem kapsičky, do kterých vložíme na...
více o Kuře – co dům dá
Kuřecí (nebo krůtí) maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.
Do pekáče dáme olej, na něm rozškvaříme slaninu, zpěníme cibuli,...
více o Zdivočelé kuře
Králíka prošpikujeme slaninou a osolíme. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme sádlo, nakrájený pórek a feferonky....
více o Králík po cikánsku
Na kostičkách slaniny necháme zesklovatět cibuli a zasypeme ji mletou sladkou paprikou. (Kdo má rád, přidá špetku pálivé.) Zpěníme a rychle...
více o Polévka zelná s klobásou
Na dno pekáčku dáme na plátky pokrájenou slaninu a pak už vrstvíme – kysané zelí, na něj cibule a jablko (oloupané) nakrájené na kolečka a...
více o Alsaské kotlety
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a opečeme na másle. Podlijeme vodou a dusíme do měkka (můžeme zahustit jíškou). Slaninu a...
více o Kuřecí maso po horácku
Houby očistíme a rozkrájíme na kousky. Důkladně je ve studené vodě propláchneme a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno....
více o Houbová žemlovka
Kachnu očistíme, osolíme a vložíme do pekáče. Šalotky oloupeme a spolu se slaninou, snítkou rozmarýnu a bobkovým listem přidáme ke kachně....
více o Kachna na víně s perníkem
Sůl, vejce, máslo a mouku zpracujeme v těsto. Vytvarujeme kouli, zabalíme do fólie a dáme do chladu. Troubu předehřejeme na 200 stupňů....
více o Špenátovo-sýrový quiche se smetanou
Na másle si orestujeme nakrájenou slaninu s cibulí, přidáme houby, koření, osolíme a chvilku podusíme. Poté zalijeme vínem a necháme odpařit...
více o Divoká houbovka s žemlovými knedlíky
Oloupané brambory (syrové) pokrájíme na menší kusy, dáme do pekáčku s olejem a pečeme v předehřáté troubě skoro do měkka, odkryté, aby se na...
více o Pečené brambory pod slaninou a nivou
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. polovinu celeru nakrájíme na kostičky a spolu s masem vložíme do marinády, kterou...
více o Hovězí na celeru
Maso protkneme klínky klobásy, dáme do mísy s petrželí a koprem, zalijeme pivem a přikryté necháme 5 hodin marinovat.
Kostičky slaniny lehce...
více o Hovězí pečeně na pivu
Kysané zelí překrájíme na menší kousky a dáme vařit spolu s rozdrcenými česnekovými stroužky a špetkou soli. Láku ze zelí dáme přednost před...
více o Kohoutí budíček
Hovězí maso na několika místech nařízneme a prošpikujeme kousky slaniny. Osolíme, opepříme a na pánvi zprudka opečeme po všech stranách....
více o Svíčková na smetaně pro dva
Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli. Do základu nastrouháme řapíkatý celer, mrkev, přidáme na 1x1 cm kostičky nakrájenou...
více o Penne Americano
Játra nakrájíme na kousky, cibuli na proužky a slaninu na kostičky. Na pánev dáme slaninu a rozehřejeme (pokud je slanina málo mastná nebo...
více o Játra na cibulce a slanině
Připravte si mísu velkou tak, aby se do ní nejen vešly všechny ingredience, ale aby se vám v ní maso i dobře hnětlo. Maso rozprostřete na...
více o Babiččina sekaná
Uvaříme nudle a necháme okapat.
Na másle podusíme houby se slaninou do změknutí. Vmícháme nudle, okořeníme, posypeme sýrem.
Podáváme se...
více o Houbařské nudle
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu. Kotlety do ní naložíme a...
více o Božské vepřové kotletky
Krkovici opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Po obou stranách lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Kysané zelí rychle...
více o Ovíněné zelí
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
Na plátky rozkrájíme i krkovičku.
Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky.
Pekáč z...
více o Aladinův hrnec
Fazole přes noc namočíme a druhý den uvaříme.
Na rozškvařené slanině osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli a strouhanou mrkev, přidáme...
více o Fazole po baskicku