Zpracujeme těsto, vyválíme, vykrájíme kolečka nebo oválky, upečeme při 220 °C. Cukroví se při pečení nafoukne. Upečené obalíme ihned v cukru...
více o Bubliny
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme najemno. Do větší pánve nalijeme trochu oleje a dáme smažit. Maso osolíme a opepříme,...
více o Gnocchi se špenátovo-smetanovou omáčkou
V troše mléka a 1 lžičce cukru necháme vzejít kvásek, poté ho přidáme k mouce, změklému máslu, vejci, cukru, citronové kůře (z půl citronu)...
více o Koláč s broskvemi a smetanovou pěnou
Všechny suroviny smícháme, pokud je hmota hustá, přidáme smetanu nebo trochu mléka.
Můžeme přidat rozinky, ořechy, kandované ovoce.
Směs...
více o Povidlový perník bez vajec
Ze 4 bílků vyšleháme tuhý sníh, osladíme. Žloutky také vyšleháme, smícháme s bílkem a obarvíme kakaem. Vlijeme na pečicí papír a pečeme...
více o Šlehačková roláda
Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a na oleji pečlivě osmahneme. Oloupané syrové brambory nakrájíme na kostičky. Přiměřeně velký...
více o Hovězí maso s bramborem v alobalu
Smetany ušleháme spolu s moučkovým cukrem, přidáme mascarpone, pomazánkové máslo, zakysanou smetanu a vyšleháme krém. Do vychladlého silného...
více o Banánovo-broskvové tiramisu
Korpus: Olej, cukr a žloutky utřeme do pěny. Přidáme lžíci rumu a ještě zamícháme. Mouku smísíme s kakaem a práškem do pečiva.
Tuto směs...
více o Domácí krtkův dort
Základ na zmrzlinu: Obě salka dáme do mísy a přidáme k tomu smetanu. Celé to rozmixujeme, aby se směs spojila. Měla by být polotuhá, až se...
více o Domácí zmrzlina
Nejdříve si uvaříme hrnek silné turecké kávy, aby nám vychladla. Smícháme pomázánkové máslo s moučkou a s ušlehanou šlehačkou se ztužovačem....
více o Tiramisu trochu jinak
Kotlety naklepeme, brambory oloupeme a nakrájíme na plátky asi půl cm silné. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka.
Do zapékací misky...
více o Kotlety na šlehačce
Pečeme ve formě s vyšším okrajem, vymazané tukem, vysypané hrubou moukou v elektrické troubě na cca 180 stupňů.
Těsto: Vyšleháme sníh....
více o Nejlepší žravé řezy
Máslo vyšleháme v krém a postupně přidáváme cukr krupici a balíček vanilkového cukru. Šleháme tak dlouho, dokud nevznikne hmota. Poté...
více o Dort Malakoff
Smetanu ke šlehání spolu s kaštany a čokoládou za stálého míchání přivedeme k varu a ihned odstavíme z plotny. Hmotu, která nám po svaření...
více o Vánoční likér z ledových kaštanů
Troubu předehřejte na 180 stupňů, horkovzdušnou na 160 stupňů. Dno rozevírací dortové formy o průměru 23 cm vyložte pečicím papírem. Sušenky...
více o Tvarohový koláč s borůvkami
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kmín a vaříme.
Až jsou brambory měkké, přidáme zelí, žampiony i s...
více o Valašská kyselice
1. Brambory, mrkev a pastinák oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky(třeba v robotu).
2. Troubu předehřejte na 170°C.
3. Oloupaný...
více o Smetanové brambory Michopulu
Žloutky smícháme s cukrem, moukou, kypřicím práškem, olejem a kakaem.
Přidáme vyšlehaný sníh z bílků.
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané...
více o Harlekýn
Karamelové salko vymícháme s máslem.
Cukr, kukuřičný škrob a sůl smícháme. Postupně vléváme mléko a vytvoříme hladkou směs. Vaříme na mírném...
více o Krémový banánovo-karamelový dezert
1) Připravíme si těsto. Vajíčka s cukrem si vyšleháme do pěny, postupně přidáme teplou vodu a olej. Nakonec přidáváme mouku smíchanou s...
více o Jednoduché pudinkové kostky
Do hrnce dáme očištěné kuře nebo slepici (můžeme předem naporcovat), přilijeme vodu, přidáme koření a zeleninu, osolíme. Přivedeme k varu a...
více o Jednoduché kuře (slepice) na paprice
Jogurt smícháme se šlehačkou a solí. Šlehačku (33% - 40%) nešleháme, jen jí k jogurtu přilijeme. Vše nalijeme do většího cedníku vyloženého...
více o Domácí lučina - smetanová
1) Maso osolit ve středně velké míse, přidáme sýr a smetanu a dobře promícháme. Připravíme si všechny tři části na obalení. Do vajíčka...
více o Holandské řízky s nivou
Maso zavineme a ovážeme nití. Citronovou šťávu smícháme se solí, pepřem, paprikou a maso pokapeme. Necháme 15 minut odležet, pak je osušíme...
více o Krůtí medailonky na kari
Z cukru, Hery a žloutků vyšleháme těsto, přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a nakonec sníh z bílků. Upečeme. Během pečení si...
více o Nebeské řezy
Ušleháme 1/2 l smetany, přidáme 2 lžíce cukru, lžíci skořice, 5 vajec a 250 g hladké mouky. Těsto vlijeme do vymazané velké dortové formy ...
více o Šlehačkový koláč
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr, vanilkový cukr a po jednom přišleháme žloutky. Zapracujeme mouku se solamylem. Těsto rozetřeme na...
více o Švestková roláda
Maso nakrájíme na nudličky, naložíme do směsi oleje, chilli koření, vegety, pepře, plnotučné hořčice a rozmačkaného česneku (popř. česnekové...
více o Upírova smrt
Obě mouky prolisujeme s moučkovým cukrem. Přidáme vejce, nakrájený tuk a zpracujeme v hladké těsto, které necháme 30 minut v chladu...
více o Jemné tvarohové řezy zdobené šlehačkou
Do menšího pekáčku narovnáme piškoty, které namočíme v kávě a rumu.
V míse vyšleháme dotuha moučkový cukr, pomazánková másla a smetanu ke...
více o Tiramisu, které nezklame
Předehřejte troubu na 200 °C. Používáte-li zmražené listové těsto, nechte rozmrazit jeden plát a nakrájejte ho na tři stejně velké díly....
více o Křehké zákusky s ovocem
Nejprve si připravíme roládu: Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, pak přidáme mouku ,řádně promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z...
více o Lahodný roládový moučník
Žloutky vyšleháme do husté pěny s cukrem, pak vmícháme mouku a na závěr i tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech s pečicím papírem a v...
více o Tiramisu roláda
Čočku namočíme do vody a v téže vodě uvaříme téměř doměkka spolu s bobkovým listem.
K čočce přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory,...
více o Smetanová čočková polévka
Lívance: Necháme vzejít kvásek (hrnek vlažného mléka, droždí, trochu cukru, trochu hladké mouky). Kvásek nalijeme do mísy s ostatními...
více o Lívance s merendou
Smícháme mléko, cukr a vyrobíme kvásek.
Do mouky přisypeme lžičku soli. Promícháme s kváskem. Popřípadě přidáme mléko.
Přidáme žloutek a...
více o Bavorské vdolečky
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Máslo utřeme s rozpuštěnou čokoládou a vmícháme do vaječné pěny. Nakonec zlehka vmícháme prosátou...
více o Valentýnské srdce
Bílky s cukrem vyšleháme na pevný sníh. 50 g čokolády rozehřejeme ve vodní lázni. Rozpuštěnou čokoládu vyšleháme se žloutky do pěny. Opatrně...
více o Čokoládovo-tvarohový dort
V hluboké pánvi orestujeme dozlatova na nudličky nakrájená kuřecí prsa, osolíme a okořeníme kari kořením a kořením na gyros (může být i ...
více o Kuřecí prsa se smetanovou kari omáčkou
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým květem, přidáme hrubě...
více o Holandské řízky - smetanové
Nejprve z mouky, tuku a šlehačky uhněteme těsto. To necháme do druhého dne uležet v lednici.
Druhý den vyválíme a vykrajujeme tvary, které...
více o Hastrmánky: křehké vykrajované cukroví
Těsto:
Vejce oddělíme a z bílků ušleháme sníh.
Mouku, krup. cukr, van. cukr smícháme s vejci a přidáme ušlehaný sníh a zlehka promícháme....
více o Malinový dort
Pudinkový prášek uvaříme s mlékem a drobným cukrem. Za občasného míchání vychladíme, aby se nám nevytvořil škraloup. Máslo utřeme s...
více o Charlotta s mangem
Celá vejce šleháme s cukrem ve vodní lázni asi 5 minut. Poté směs odstavíme a vyšleháme do husté pěny. Lehce vmícháme prosátou mouku s...
více o Kakaová roláda s jahodami
Ušleháme vejce s cukrem, přidáme olej, vodu a mouku s práškem do pečiva. Upečeme na vyšším plechu.
Na nádivku ořechy spaříme s mlékem,...
více o Ořechová buchta