Řízky nakrájíme, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme ve strouhance (lehce), v rozšlehaných vajíčkách, znovu ve strouhance a na závěr opět...
více o Obrácené řízky se skvělým sosíkem
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme špenát mražený, necháme...
více o Pangas se špenátem a nivou
Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Dáme vychladit. Během chlazení občas zamícháme, aby se nám nevytvořily...
více o Pudinkovo-tvarohový pohár
Vykostěné kuře osolíme a opepříme, obalíme v trojobalu a dáme na vymazaný plech. Zalijeme smetanou, ta nám do kuřete vsákne a maso získá...
více o Zlaté kuře
Špenát krátce povaříme v 1/2 litru vody, ochutíme kořením a zalijeme smetanou s rozšlehanými žloutky, čímž polévku zahustíme a zjemníme...
více o Špenátová polévka
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl, pepř, kmín a...
více o Smetanové brambory – příloha
Našleháme změklé máslo s tvarohem, dle chuti osolíme a opepříme. Vmícháme čerstvě nastrouhaný křen a hrst nasekaných zelených bylinek dle...
více o Tvarohová pomazánka s křenem a bylinkami
Anglickou slaninu pokrájíme na menší kostičky (pokud máte krájenou, tak na proužky) a pražíme na pánvi, dokud slanina trošku nepustí tuk....
více o Smetanová omáčka na těstoviny a gnocchi
Těstoviny uvaříme dle návodu, propláchneme horkou vodou a necháme okapat. Brokolici rozebereme na malé růžičky a krátce podusíme v osolené...
více o Těstoviny s brokolicí a žampiony
V míse smíchejte mouku se solí a máslem. Máslo zapracujte rukama do mouky, přidejte 50 ml vody a vypracujte těsto.
Formu na quiche o průměru...
více o Quiche lorraine
Uvařené, studené brambory oloupeme a protlačíme lisem na kostičky (jako na bramborový salát). V rozpáleném oleji osmahneme cibuli, přidáme...
více o Zapečené brambory po francouzsku
Uvaříme těstoviny tzv. na skus, scedíme. Do připravené misky si nakrájíme šunku, kečup, cibuli, prolisujeme čenek, osolíme, okořeníme – např...
více o České lasagne :)
Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky a namočíme do vody s citronovou štávou. Na rozpáleném oleji orestujeme kuřecí stehna, osolíme,...
více o Kuře na kari s jablky
Z mouky, másla, smetany, moučkového cukru, droždí a špetky soli zpracujeme těsto a necháme kynout. Mezitím vytvoříme nádivku z oloupaných...
více o Plněné rohlíky – mandlové nebo ořechové
Maso nakrájíme na špalíčky, dáme do misky, osolíme, opepříme a přidáme asi 1 lžíci hořčice. Vše promícháme a necháme chvíli odležet....
více o Slaniňáky
Smícháme ingredience a vypracujeme hladké těsto. Vložíme ho do koláčové formy, okraje vymodelujeme asi 1 cm nad dno a lehce propícháme...
více o Švýcarský sýrový koláč
Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca 3 mm silné a...
více o Pórkový koláč se slaninou
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme na kolečka nakrájený pórek a několik minut na střední teplotě provaříme, mícháme.
Po pár minutách přidáme...
více o Špagety s pórkem, hráškem a smetanou
Mléko ohřejte, přidejte vanilkový cukr, cukr a sůl. Solamyl, vejce a smetanu rozkvedlejte, přidejte do mléka. Nechte přejít varem, vmíchejte...
více o Marcipánový dort s banánovým krémem
Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na střední kostky. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Koření svážeme do měšce. Na polovině...
více o Kančí ragú se šípkovou omáčkou
Mouku, máslo, droždí a smetanu zpracujeme v hladké těsto.
Těsto vyválíme na tenkou placku a rozkrájíme na tenké 1 cm nudličky, nebo...
více o Drožďové cukroví
Předehřejte troubu na 180 °C. Zapékací mísu vymažte máslem a vytřete česnekem. Do mísy naklaďte ve vrstvách brambory a pórek, každou vrstvu...
více o Gratinované brambory
Plát lasagní vložíme na dno pekáče. Naneseme asi 1 cm vrstvu omáčky bolognese a poté vrstvu omáčky bešamel také 1 cm. Pak naneseme opět...
více o Lasagna Bolognese
Připravte si jahodový kompot. Šťávu odeberte a dejte stranou. Jahody dejte do mixéru a chvíli mixujte. Přidejte mléko, smetanu a mixujte....
více o Jahodový koktejl pro každého
400 g brokolice (hlavně košťály) dáme vařit do lehce osolené vody. Uvařenou brokolici necedíme, jen ji rozmixujeme. Zbytek růžiček brokolice...
více o Brokolicová polévka – velmi chutná
Oloupaná jablka nakrájíme na malé kousky a zalijeme šťávou z jednoho citronu, aby nezhnědla. Pekáček nebo dortovou formu vyložíme pečicím...
více o Obrácený koláč s ovocem
Dle návodu na sáčku připravíme panna cottu. Do mističky dáme po obvodu jahody nakrájené na plátky a zalijeme panna cottou. Můžeme polít...
více o Panna cotta – jahodová
Těsto rozválejte do tvaru kruhu a vyložte jím remosku.
Na náplň spolu prošlehejte smetanu, vejce, sýr a mouku. Dochuťte (opatrně, protože i...
více o Slaný řecký koláč
Špagety vložíme do vroucí, osolené vody, přilijeme olej a vaříme do měkka.
Opereme, očistíme hrášek a celé lusky krájíme na tenké nudličky....
více o Špagety s pikantní omáčkou
Do masa nařízneme nožem několik otvorů a vyplníme je párky. Do dalších otvorů zasuneme na nudličky nakrájenou slaninu, maso převážeme silnou...
více o OKATÉ MASO
Margarín a cukr vyšleháme do pěny. Přidáme žloutek jen po jednom (asi minutu šleháme, než přidáme další žloutek). Bílky vyšleháme zvlášť,...
více o Čokoládový moučník
Vypracujeme těsto, upečeme na vymazaném a vysypaném plechu (jen málo upečené – hodně světlé). Upečenou placku necháme na plechu prochladnout...
více o Čtyřvrstvý koláč
Brambory, slaninu, maso a cibulku nakrájíme na kostičky a vložíme do vymazaného pekáčku, osolíme a opepříme a vše dobře promícháme. Navrch...
více o Lichvářské brambory
Těstoviny uvařte dle návodu na obalu. Šunku nakrájejte na středně silné nudličky, ořechy nasekejte na kousky, parmazán nastrouhejte na...
více o Penne s ořechovou omáčkou
Mleté maso smícháme s nasekanou cibulí, opepříme, osolíme, přidáme vajíčko a vegetu. Z této směsi vytvarujeme válečky, které zabalíme do...
více o Šunkové rolky plněné mletým masem
Těsto vyválíme a dáme do koláčové formy i přes okraje. Smícháme parmazán, česnek a bylinky. 1/3 směsi posypeme těsto, na to rozložíme cuketu...
více o Pizza z listového těsta – rychlovka
Chřest omyjeme a odkrojíme hlavičky, které si necháme na konečné ozdobení polévky. Zbylý chřest vložíme do horkého drůbežího vývaru. Vývar...
více o Chřestová polévka
Namočíme na 24 hodin rozinky. Dáme do 2,5 l vody vařit nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a přidáme koření. Necháme asi tak 5 minut...
více o Bavorská svíčková
Prosátou mouku promícháme s cukrem, přidáme máslo rozkrájené na kostičky a žloutek. Rychle zpracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a...
více o Tartaletka s čokoládovým krémem
Z mouky, tří vajec a několika lžic vody připravíme tuhé nudlové těsto. Uhněteme, necháme chvíli odležet, potom těsto rozválíme na placky,...
více o Zapečené flíčky se šunkou
Vezmeme si půl litrový hrnek.
Dáme do něj kávu a cukr.
Zalijeme horkou vodou.
Nalijeme mléko, smetanu nebo obojí.
Vložíme kostku ledu.
Dáme...
více o Ledová káva
Sušené houby namočíme do vody, přidáme sůl a kmín a uvaříme doměkka. Cibuli orestujeme na oleji do zlatova, přidáme nahrubo nastrouhanou...
více o Houbová svíčková
Maso nakrájíme na kostičky a na lžíci másla je ze všech stran opečeme. Opečené kostičky masa vyjmeme a uložíme do tepla. Na zbytku másla...
více o Kuřecí ragú s houbami
Oloupeme a na plátky nakrájíme žampiony. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na drobnější kostičky. V pánvi rozpálíme olej, nasypeme do něj...
více o Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou
Houby nakrájíme na plátky a podusíme na másle. Z ostatních surovin připravíme omáčku, kterou zalijeme houby, zamícháme a ještě 20 minut...
více o Čertovské houby