Brambory a houby dáme vařit do osolené a kmínované vody. Když jsou brambory měkké, zalijeme je smetanou s rozkvedlanou moukou a povaříme....
více o Kulajda
Očištěný květák rozdělíme na růžičky a opláchneme ve studené vodě. Ve vroucí vodě květák 10 minut povaříme. Vyjmeme ho, necháme okapat a asi...
více o Květáková polévka
Očištěné papriky rozpůlíme, opečeme pod grilem nebo v troubě, stáhneme slupky a lusky nadrobno posekáme. Na lžíci oleje papriky osmahneme,...
více o Kuřecí kapsa
Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a chvíli škvaříme. Přidáme špenát, nastrouhanou nivu...
více o Špenát jako samostatné jídlo
Silnější plátky anglické slaniny nakrájíme na pruhy. Čtvrtinu orestujeme do křupava, opepříme a odložíme stranou. Zbytek pak taktéž...
více o Špagety Carbonara – snadno
Brambory uvaříme v osolené vodě. Asi deset minut před koncem varu přidáme brokolici rozebranou na růžičky. Scedíme vodu a jen tak nahrubo...
více o Zeleninové medailonky
Salám Junior nakrájíme na kostky, na větší kostky nakrájíme oloupanou cibuli.
Salám s cibulí dáme do mixéru, přidáme pomazánkové máslo, 1...
více o Salámová pochoutka
Porce slepice protkneme slaninou, osolíme a opečeme na másle a oleji. Vyjmeme, do tuku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji....
více o Slepice na smetaně
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem. Krajíčky chleba...
více o Olomoucká tvarohová pomazánka
Nejdříve uvaříme podle návodu sojové maso (většinou bývá uveden čas 10–20 minut, stačí však těch deset minut). Po uvaření ho slijeme a...
více o Špagety se sojovým masem
Nejprve si připravte těsto. Do šesti ušlehaných bílků zamíchejte prášek do pečiva a potom postupně přisypávejte moučkový a vanilkový cukr....
více o Jahodový dortík
Uzené maso, rajče a žampiony nakrájíme na kostičky. To vše orestujeme na másle. Do této směsi přidáme potřebné množství špaget, vše...
více o Špagety „Románo“
Mušle důkladně omyjeme a na 3 minuty je vložíme do vařící vody. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Okapaný chřest,...
více o Salát s mušlemi
Z paprik vykrojíme jádra, do dutých paprik vlijeme do 1/4 smetanu, poté vložíme feferonky. Nakrájíme hermelín na plátky a vložíme je do...
více o Papriky plněné pikantní pastou
Na olivovém oleji osmažíme cibuli a po chvíli přidáme jehněčí maso. Vložíme 500 g brambor, mrkev, celer a petržel. Podlijeme vodou, přidáme...
více o Kotlík albánský
Nakrájenou cibuli lehce orestujeme na polovině másla, zalijeme vývarem, ochutíme a přivedeme k varu. Do vroucího vývaru vsypeme hrášek,...
více o Hrášková polévka
Chlazené kuřecí prso podélně rozkrojíme, vzniknou nám dva tenké řízky.
Řízečky naložíme do smetany s tymiánem a solí nejlépe na 5 hodin....
více o Marinovaná kuřecí prsa
Do osolené vody přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nové koření, předem namočené sušené houby, na kostičky nakrájené brambory a necháme...
více o Kyselá polévka
Všechny ingredience slijeme dohromady, pořádně protřepeme nebo promícháme.
Hotový zpěněný nápoj přelijeme do sklenice a doplníme několik...
více o Piña Colada
Do větší misky dáme nugetu, do které přidáme mléko. Pořádně promícháme, aby tam nebyly žádné hrudky, přidáme smetanu a granko. Opět...
více o Čokoládové zmrzlinky
Stehna prošpikujeme slaninou, osolíme, zalijeme vínem, přidáme jalovec a necháme uležet přes noc v chladu. Pak stehna rozložíme na máslo do...
více o Pečená zaječí stehna
Na oleji osmahneme cibulku (jen co začne chytat barvu), přidáme na kousky nakrájenou, oloupanou a semínek zbavenou dýni a nakrájenou...
více o Pumpkin Soup – Dýňová polévka
Cibuli pokrájíme na kolečka a poklademe na dno pekáče. Na tuto vrstvu položíme naklepané řízky, na ně plátky sýra, okořeníme pepřem, osolíme...
více o Dodinčin hrnek
Vepřové plátky naklepeme a po stranách nařežeme, položíme do vymazaného pekáčku. Ručním mixérem rozmixujeme česnek (já dávám tak půl paličky...
více o Vepřové řízečky s nivou a smetanou
Maso nakrájíme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na hodně rozpáleném tuku osmažíme, dáme do vyhřáté misky. Na výpeku osmažíme...
více o Židovina
Listové těsto rozválíme na tenký plát cca 3–4 mm a vložíme do formy na koláč (26 cm).
Těsto poklademe nakrájeným salámem a nakrájeným pórkem...
více o Kišlorén z Vysočiny
Ze smetany, cukru a mouky uvaříte kaši a ještě za tepla do ní vmícháte sypké přísady (nakrájené na drobné kousky). Na vymazaný a moukou...
více o Marokánky ze smetany
Těstoviny uvaříme v osolené vodě a scedíme. Udržujeme je teplé. Pršut nakrájíme na proužky, šunku na maličké kostičky a opečeme na másle....
více o Široké nudle se šunkovou omáčkou
Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme anglickou slaninu a orestujeme.
Zalijeme smetanou a přidáme tavený sýr, který v omáčcce rozvaříme....
více o Těstoviny Carbonara
Cibuli oloupejte a společně se zeleninou nasypte do spodní části uzavíratelného pekáčku. Maso ze všech stran osolte zhruba lžičkou soli a...
více o Svíčková pečená v troubě
Brambory oloupeme a uvaříme doměkka. Necháme je vychladnout a nakrájíme na plátky. Na plech nakapeme trošku oleje, naskládáme plátky brambor...
více o Rychlé zapečené brambory se šunkou
Uvaříme těstoviny.
Nakrájíme si cibuli a dáme ji na rozpálenou pánev s olivovým olejem. Chvilku necháme smažit.
Potom přidáme salám a česnek...
více o À la Carbonara
Na oleji osmažíme nakrájené cibule, potom přidáme pokrájená játra. Až se játra usmaží, podlijeme vodou a podusíme, než játra změknou....
více o Játrová omáčka
Maso nakrájíme na nudličky.
Cibuli pokrájíme na kostičky a dáme smažit.
Přidáme maso, osolíme a dusíme do poloměkka.
Přidáme okapaný ananas...
více o Vepřové či kuřecí na ananasu
Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody. Mezitím připravíme boršč. Do velké mísy nakrájíme na nudličky okurky a přidáme nakládanou...
více o Studený boršč
Na dno pekáčku nakapeme olivový olej, další patro bude cibule nakrájená na kolečka, další patro zelí (neždímám ho, aby se vytvořila šťávička...
více o Zapečené brambory – co dům dal
Smícháme smetany a mléko, přidáme sýry a dáme vařit. Houby nakrájíme na kousky a mírně orestujeme. Do omáčky přidáme (dle požadovaného...
více o Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami
Svíčkovou odblaníme a maso nakrájíme na 4 špalíky. Lehce je naklepeme dlaní, osolíme, opepříme a pokapeme po obou stranách olejem. Necháme...
více o Bifteky se zeleným pepřem
Krůtí rolku necháme rozmrazit a opláchneme. Vložíme do remosky nebo pekáčku. Žampiony pokrájíme na půlky, mrkve na kolečka, špenát očistíme...
více o Krůtí rolka se žampiony
Kotlety naklepeme, osolíme, jemně okořeníme kari a po obou stranách je zprudka na oleji opečeme. Vyjmeme je z pánve a uchováme v teple. Na...
více o Vepřové kotlety s kari a žampiony
Velmi chutná úprava kuřecích prsou dle francouzské kuchyně. Obzvláště efektní je tento pokrm, pokud je podáván přímo v zapékacích miskách na...
více o Gratinovaná kuřecí prsa
Z mouky, soli a nakrájeného másla vytvoříme žmolenku a pomocí vody zpracujeme těsto. Vodu přidáváme postupně. Těsto dáme na 20 minut...
více o Taštičky se sýrem cottage
Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme dle chuti (já jsem ani nesolila, protože česnek a koření tomu dodají dostatečně výraznou chuť...
více o Těstoviny s kuřecím masem a omáčkou
Dáme uvařit špenát, před dokončením vložíme nadrcený česnek.
Nakrájíme kuřecí maso na malinké kostičky, osolíme a opepříme. Vložíme je na...
více o Gnocchi se špenátem a kuřecím masem
Lilek zbavíme zelené stopky a podélně nakrájíme na pět silnějších plátků.
Spodní plátek dáme stranou. Povaříme 100 ml vína s hrstkou cukru a...
více o Lilek s tofu a rajčaty
Na oleji osmahneme dozlatova cibulku, přidáme česnek a rozebrané růžičky brokolice. Zalijeme litrem vody, dáme kostku zeleninového vývaru,...
více o Brokolicová polévka