Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1 hodinu odpočinout v potravinové fólii. Poté ještě...
více o Tvarohové šátečky ze zakysanky
Z droždí, cukru, trochu vlahé vody připravíme kvásek. Do mísy nasypeme oba druhy mouky, přidáme sůl, kvásek, vejce, nadrobno nakrájenou...
více o Dalamánky s mandlemi
Ideální je použít bio suroviny. Troubu předehřejeme na 220 °C. Mouku smícháme s vločkami, solí, sodou, klíčky a semínky. Přidáme podmáslí,...
více o Rychlý celozrnný špaldový chléb
Mrkev očistíme, nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny odležet....
více o Mrkvové hvězdičky se zázvorem
Vymícháme cukr s tukem, pak přidáme ostatní ingredience. Tvarujeme malé kuličky, které stlačíme na kolečka tlustá cca 5 mm. Klademe na plech...
více o Celozrnná vánoční kolečka
Postup v domácí pekárně: do pekárny postupně přidáme mléko, olej, mouky, sůl, do opačného rohu droždí a cukr (v uvedeném pořadí). Zvolíme...
více o Špaldové housky
Cukr, olej a vejce v míse dobře rozšleháme, přidáme rozmačkaný banán a najemno nastrouhanou mrkev. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do...
více o Afrika řezy
Mouku smíchame s cukrem, přidáme rozšlehané vejce, změklé máslo, mák a dobře zpracujeme na hladké těsto. Postupně tvarujeme malé kuličky ...
více o Makové třílístky
Vše kromě vejce a kvasnic zpracujeme se studenou vodou na husté těsto a necháme jej v chladu odležet nejlépe přes noc. Poté vmícháme vejce,...
více o Bombastický celozrnný makovec s mrkví
Ze surovin zpracujeme těsto a dáme ho do lednice asi na hodinu. Pak těsto rozválíme na plát (max. 5 mm) a vykrajujeme sušenky. Pečeme při...
více o Špaldové sušenky
Do formy nalijeme podmáslí s vodou, přidáme ocet, olej, med, sůl, vsypeme mouky a koření a nakonec droždí. Program základní – tří hodiny a...
více o Výborný chléb, který se vždy povede