Na pánvi rozehřejeme olivový olej,osmahneme cibulku, přidáme ostatní ingredience a zalijeme rozšlehaným vajíčkem. Necháme upéci podle...
více o Cuketová omeleta
Dopředu namočené fazole uvaříme skoro doměkka, přidáme na kostky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou mrkev a vaříme, dokud nejsou...
více o Fazolová polévka
Paprikám seřízneme vršky a vydlabeme je.
Cibuli, špekáčky a tvarůžky nakrájíme na kostičky, smícháme s hořčicí a touto směsí naplníme...
více o Olomoucké plněné papriky
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky kýty (asi 1cm vysoké)...
více o Španělské ptáčky podle mamky
Ocet, olej, kečup, hořčici promícháme a svaříme. Uzeninu, cibuli a okurky nakrájíme na kostičky, přidáme svařenou vychladlou hmotu a nakonec...
více o Sloní mlsanec
Všechny přísady na nálev 5 minut povaříme. Do vychladlého nálevu vmícháme kečup. Uzeninu a cibuli nakrájíme na kolečka, klademe střídavě do...
více o Domácí utopenci
Do pekáče nakrájíme cibuli, přidáme mražené zelené fazolky (pokud máme čerstvé, tak je krátce povaříme). Přidáme pivo, kečup, hořčici,...
více o Utopenci z pece
Špekáčky oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Cibuli nakrájíme také na půlkolečka.
Ostatní suroviny promícháme a svaříme do omáčky. Do mísy...
více o Špekouni v plamenech
Nejprve si připravíme nálev.
Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit....
více o Utopenci Gejza
Nálev povaříme tak 5 minut, odstavíme a přidáme kečup. Špekáčky nakrájíme, jak kdo chce (já na kolečka), a prokládáme cibulí. Zalijeme...
více o Vynikající utopenci podle mé babičky
Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme s nastrouhaným špekáčkem...
více o Vývar s masovými taštičkami
Do menší misky dáme sojovku, worchester, koření, naředíme troškou piva a nakonec utřeme několik stroužků česneku. Zamícháme a těsně před...
více o Vylepšené špekáčky na opékání
Špekáčky oloupeme a podélně rozřízneme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky.
Vše naskládáme do 3 l láhve (cibule, špekáčky, cibule...) a...
více o Utopenci V.
Ocet a litr vody, sůl, cukr, celý pepř, bobkový list, nové koření a vegetu svaříme. Necháme 3 minuty vařit, pak koření scedíme a dáme na 3...
více o Utopenci v aspiku
Špekáčky, cibule a okurky nakrájíme. Spojíme marinádou, kterou připravíme svařením uvedných surovin. Vše promícháme s majolkou a necháme do...
více o Špekáčkový salát
Špekáčky a cibuli oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a promícháme v míse.
Suroviny na nálev smícháme v kastrolu, přivedeme k varu, vymícháme...
více o Jeňovi utopenci
Na vepřovém sádle si osmahneme cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou kapustu, promícháme, přidáme sůl, protlačený česnek a kmín, zalijeme...
více o Kapustový prívarok podle mě
Nejprve podusíme rajčata, která pak propasírujeme přes cedník. Na trošce oleje necháme zpěnit nakrájenou cibuli, ke které přidáme...
více o Lečo podle Jiřího
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme protlak a vodu, utřený česnek a feferonku (tu lze vynechat). Necháme krátce povařit. Přidáme třetinu...
více o Špekáčky pikant RLD
Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit....
více o Utopenci podle Gejzy
Oloupané špekáčky nařízneme třemi podélnými rovnoběžnými řezy vzdálenými od sebe asi 1 cm. Zářezy vedeme hluboko, ale opatrně tak, abychom...
více o Tygři v lahvi
Špekáčky (pokud nejsou v přírodním střívku) oloupejte, nakrojte podélně do dvou třetin výšky a do zářezů vložte po dvou plátcích cibule....
více o Buřty na černém pivu
Brambory ve slupce důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, stejně jako špekáčky. Cibuli nakrájíme na kousky. Brambory osolíme....
více o Bramborové špízy
Špekáčky nakrojíme podélně, na koncích nakrojíme na ježka. Naskládáme je do zapékací mísy, zasypeme nakrájenou cibulí a feferonkami a...
více o Vepřové ala špekáčky na pivu
Špekáčky, rajčata a okurky nakrájíme na kolečka, papriku na nudličky a cibuli na jemné kostičky.
Nálev povaříme asi 2 minuty a necháme...
více o Špekáček v nálevu
Kuře naporcujeme, dáme do olejem vytřené remosky, zasypeme krájenou cibulí, krájenými špekáčky a nakrájenou slaninou. Okořeníme a pečeme....
více o Nastavené kuře