Z tohoto množství budou 2 záviny, proto si vše rozdělíme na 2 poloviny.
Listové těsto rozválíme asi na 20×40 cm. Ze sýra, kysané smerany a...
více o Závin z listového těsta s česnekem
Cibulku a petrželku osmažíme na másle. Pomeleme nebo uškrábeme játra. Housku namočíme do vody. Osmaženou cibulku, petrželku, játra a...
více o Játrové knedlíčky
Maso opereme, osušíme ubrouskem a nakrojíme kapsu. Opereme bazalku, jemně ji osušíme. Otrháme lístky a rozdělíme je na dvě části. Jednu...
více o Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem
Oloupané brambory nakrájíme na kostky, cibuli na kolečka. V míse vše promícháme se strouhankou a olejem, osolíme a opepříme. Dáme na větší...
více o „Pískové“ brambory
Lístkové těsto rozdělíme na 2 poloviny, první rozválíme a přeneseme na plech vypláchnutý studenou vodou. Těsto potřeme rozpuštěným máslem....
více o Řezy - Rychlé řezy s jablky z list.těsta
Smícháme připravené suroviny do velké mísy, promícháme do správné konzistence a dáme do předem vymazané a vysypané formy. Pečeme přibližně...
více o Ořechová bábovka IV.
Všechny ingredience smícháme dohromady, až vnikne řídká lepivá kaše (upravujeme množstvím strouhanky).
Kuřecí prsa na tenké nudličky 2 cm...
více o Pivní kuřecí rarášci
Maso pokrájíme na hranolky 2,5x8 cm (z vepřového masa děláme slabší) a osolíme. V misce smícháme strouhanku, petrželku, ořechy a česnekové...
více o Česnekovo-ořechové masové hranolky
Maso očistíme, zbavíme chrupavek a umeleme na masovém strojku. Přidáme sůl, pepř a mléko, rozmícháme a necháme odležet v chladničce. Do...
více o Holandské řízky
Maso dáme do mísy, přidáme nadrobno nakrájené okurky a žampiony, nastrouhaný česnek, vejce, ochutíme solí, pepřem, majoránkou a částí drobně...
více o Adamovy kuličky (sekaná)
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na jedné straně...
více o Vepřová játra obalovaná
Kuřecí prsíčka rozřízneme naplocho, abychom získali velké řízky. Naklepeme je, osolíme, opepříme a na každý položíme tenký plátek šunky. Na...
více o Kyjevský kotlet
Sýr nastrouháme a šunku najemno nasekáme na malé kousky.
Hrnky řádně vymastíme, vysypeme strouhankou a jdeme plnit.
Do hrníčků postupně...
více o Smažený sýr bez smažení (v troubě)
Brokolici očistíme, nakrájíme na menší části, vložíme do hrnce s vroucí vodou a necháme cca 5–10 minut povařit (nemá být ani tvrdá, ale ani...
více o Brokolicové karbanátky
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a naložíme do marinády. Nejlépe přes noc.
Na marinádu smícháme bílé jogurty, vajíčko, prolisované stroužky...
více o Naložené řízky v jogurtové marinádě
Filé uvaříme v malém množství vody, rozdělíme na kousky (odstraníme případné kosti) a zakápneme citronovou šťávou. Tavený sýr pokrájíme na...
více o Zapečené filé se sýrem
Čajové šálky (6 ks) důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoli podobným tukem) a důkladně vysypeme strouhankou. Sýr najemno nastrouháme, salám...
více o Smažený sýr bez smažení
Lišky řádně očistíme od hlíny a jehličí, šalotky nasekáme na kostičky, šlehačku ušleháme, petrželku nasekáme.
V pánvičce rozpustíme 3 lžíce...
více o Oříškové jelení řízky na liškách
Chlazené kuřecí prso podélně rozkrojíme, vzniknou nám dva tenké řízky.
Řízečky naložíme do smetany s tymiánem a solí nejlépe na 5 hodin....
více o Marinovaná kuřecí prsa
Celý květák nastrouháme na hrubém struhadle do mísy, přidáme k němu 4 žloutky, 4 lžíce mouky a 4 lžíce strouhanky, trochu soli a pepře....
více o Květákové placičky z nevařeného květáku
Bílky s cukrem ušleháme ve vodní lázni do pevného sněhu a lehce vmícháme kokos smíchaný se strouhankou. Necháme zchladnout a lžičkou děláme...
více o Kokosky se strouhankou
Rýži uvaříme v mléce se špetkou soli na velmi hustou kaši. Vmícháme cukr a vanilkový cukr. Horkou kaši navrstvíme na mokrou desku do výšky 1...
více o Rýžové placky
Květák rozdělíme na kousky a uvaříme ne úplně do měkka ve slané a okmínované vodě. Do misky zatím na jemno rozkrájíme šunku a nastrouháme...
více o Květákové placičky se šunkou a sýrem
Roštěnky naklepeme, na okrajích lehce nařízneme, potřeme česnekem, osolíme, opepříme a zalijeme pivem (piva tolik, aby byly roštěnky zakryté...
více o Roštěnky v pivu
Z bílků ušleháme tuhý sníh a po trošce do něj zašleháme polovinu cukru. Druhou polovinu cukru zlehka vmícháme současně s kokosem, citronovou...
více o Kokosky
Cukr, máslo a žloutky utřeme a přidáme zbylé ingredience. Sníh lehce vmícháme až nakonec. Do vymazané formy dáme půl těsta a poklademe...
více o Kočičí oči
Smíchám mouku s vejcem a teplou vodou a hnětám 20 min. Přikryju a nechám 20 min odstát.
Oloupu jablka a nastrouhám na plátky a nachystám...
více o Apfelstrudel
Kostku tofu propláchneme vodou, rozkrojíme na půlky, které ještě rozpůlíme.
Ze sojovky, 0,5 dcl vody, česneku, papriky a Solčanky připravíme...
více o Smažené sojové tofu
Rizky naklepeme, osolime, opeprime. Na platky polozime platky sunky a na nej olomoucke tvaruzky. Rizky v polovine prehneme, kraje sepneme...
více o Olomoucky rizek
Z telecí kýty si nakrájíme plátky o hmotnosti 100-150 g.Naklepeme je ,
osolíme ,opepříme .Obalíme v hl .mouce ,
vejcích a strouhance ...
více o Smažený telecí řízek
Paličky stáhneme, omyjeme a osolíme, u kosti nařízneme a vytvoříme jakousi kapsu. Naložíme na 2 hodiny do marinády.
Strouhaný sýr spojíme s...
více o Paličky pro hezčí den
Uvařená vejce podélně rozkrojíme a žloutky vydlabeme.
Žloutky smícháme se sekanou natí, namočeným a vymačkaným rohlíkem, 1 lžící oleje,...
více o Smažená plněná vejce
Omytý špenát nakrájíme, osolíme a bez přidání vody 7–8 minut dusíme. Pak špenát smícháme s nastrouhanými vařenými brambory, strouhankou,...
více o Špenátovo-bramborové karbanátky
Uvaříme kolínka, scedíme a dáme je do větší mísy. Uzené maso pokrájíme na kostičky, nivu nastrouháme, zelí necháme okapat a překrájíme ho na...
více o Kolínka se zelím a nivou
Z mouky a vody uděláme těsto, které se bude podobat konzistenci žvýkačce. Z těsta vyválíme tenčí placku.
Dáme vařit větší hrnec s vodou....
více o Povidlové pirohy
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, vmícháme najemno nastrouhaný sýr. Na desce posypané strouhankou vytvarujeme koule o průměru asi 3 cm a ve...
více o Sýrové koule
Do mouky nastrouháme 100 % tuk, zalijeme šlehačkou a dobře propracujeme. Necháme chvíli odpočinout v ledničce.
Pak těsto rozdělíme na 3–4...
více o Štrúdl ze šlehačky
Tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem a medem. Nakrájíme veku na 1 cm plátky a potřeme připraveným tvarohem. Přiklopíme dva plátky veky k sobě...
více o Tvarohové smaženky
Brambory nastrouháme a na cibulce zpěníme spařenou umletou kapustu. Česnek prolisujeme. Vymazaný pekáč vysypaný strouhankou naplníme...
více o Bramborový prejt
Zelné listy opláchneme a spaříme ve vroucí osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. Na každý list položíme polovinu párku a zavineme.
Obalíme...
více o Zelné řízky
Hermelín, sýr a salám nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme vejce, mouku, sůl, pepř a 2 lžíce strouhanky. Vše důkladně promícháme a...
více o Hermelínové bochánky
Maso vymícháme spolu s vejcem, kořením a 1 dl vody. Zahustíme zelím a strouhankou a vytvarujeme hladké kulaté placičky, které zvolna opečeme...
více o Sekane znojemske biftecky
Očištěné kuře vykostíme, z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na větší kostky. Připravíme si oprané hlavičky žampionů a čerstvou papriku...
více o Chalupářský špíz z kuřete
Nejprve si připravíme kuličky. Rozmražené měšťanské maso dáme do misky. Postupně přidáme 1 vejce, 2 lžíce solamylu, sůl, podravku, půl...
více o Kuličky pro návštěvu
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Potom obalíme ve strouhance. Strouhanku...
více o Obrácené řízky od babičky
Upečeme klasické palačinky. Nakrájenou cibuli orestujeme na trošce oleje, vložíme vymačkané a nakrájené zelí a na plátky nakrájené houby,...
více o Smažené palačinky
Tento recept je rozhodně nejrychlejší a nejefektivnější příprava obalovaných řízků, se kterou jsem se kdy setkala.
Připravíme si kousky masa...
více o Jogurťáky
Můžeme přidat jablka, hrušky, jahody nebo rozinky.
Rýži pomalu uvaříme v osoleném mléku. Máslo a cukru smícháme, přidáme žloutky, vychladlou...
více o Ryžový nákyp
Z mrazáku vyndáme špenát a necháme povolit. Na másle necháme zesklovatět cibulku a vložíme na ni špenát. Ten vaříme tak dlouho, dokud úplně...
více o Jednoduchý špenát