Všechny suroviny bez brusinek důkladně promícháme, nakonec zlehka vmícháme brusinky. Pomazánka je pikantní, lehká a dobrá (trochu jako...
více o Tvarohová pomazánka s brusinkami
Vše smícháme, naplníme do skleniček, které dobře uzavřeme a v zavařovacím hrnci zahříváme 20 minut na teplotu 90 °C. Při této teplotě...
více o Křenová pasta
Řepu oloupeme, mrkev očistíme. Omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky.
Oloupanou cibuli nakrájíme na osminky a dáme zesklovatět na...
více o Červená řepa s mrkví
Dno zapékací mísy silně pomažeme máslem. Poklademe plátky uzeného, posypeme cibulí pokrájenou na tenká kolečka a strouhanými jablky, do...
více o Zapékané uzené s křenovými jablky
Zelí nakrájíme na jemné nudličky, osolíme je, promneme, promícháme s nastrouhanou mrkví a křenem a necháme chvíli odležet.
Promícháme se...
více o Zelný salát s mrkví a křenem
Vejce rozpůlíme, vyjmeme žloutky a vidličkou je dobře pomačkáme. Promícháme se smetanou, křenem, ochutíme solí a cukrem. Vsypeme nadrobno...
více o Velikonoční omáčka
Našleháme změklé máslo s tvarohem, dle chuti osolíme a opepříme. Vmícháme čerstvě nastrouhaný křen a hrst nasekaných zelených bylinek dle...
více o Tvarohová pomazánka s křenem a bylinkami
Nakrájenou cibuli na pánvi zesklovatíme a přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a lehce osmahneme. Přidáme najemno nakrájenou papriku,...
více o Tousty à la Fomin
Krabí tyčinky nasekáme nadrobno, smícháme s ostatními surovinami a směs dáme na hodinu do chladu. Tvarujeme malé bochánky, je-li třeba...
více o Krabí koláčky