Salát buď nakrájejte nebo natrhejte na středně velké kousky do salátové mísy. Suroviny na zálivku, ideálně v pokojové teplotě, smíchejte a...
více o Salát Caesar
Těstoviny uvaříme v osolené vodě a scedíme. Udržujeme je teplé. Pršut nakrájíme na proužky, šunku na maličké kostičky a opečeme na másle....
více o Široké nudle se šunkovou omáčkou
Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme anglickou slaninu a orestujeme.
Zalijeme smetanou a přidáme tavený sýr, který v omáčcce rozvaříme....
více o Těstoviny Carbonara
Uvaříme těstoviny.
Nakrájíme si cibuli a dáme ji na rozpálenou pánev s olivovým olejem. Chvilku necháme smažit.
Potom přidáme salám a česnek...
více o À la Carbonara
Pór umyjeme a nasekáme nadrobno. Kápiu očistíme a nakrájame na kocky. V panvici rozpálime olej a pór opečieme asi 2 minúty. Potom pridáme...
více o Gratinované conchiglioni s teľacím mäsom
Na pánev s trochou oleje vhodíme nakrájenou slaninu na nudličky a opečeme dokřupava.
Zvlášť smícháme žloutky s parmazánem, pepřem a...
více o Špagety Carbonara
Na pánvi orestujeme cibuli, přidáme pokrájené krabí tyčinky (každou rozdělit na 4 ks). Vyloupané ořechy rozdrtíme na hrubší kousky pomocí...
více o Krabí tyčinky s ořechy a parmazánem
V mističce smícháme většinu kari koření s olivovým olejem a špetkou soli. Králičí filety nakrájíme na menší kostičky, dáme do připravené...
více o Italské kari rizoto s králičím masem
Dužinu dýně nakrájíme na kostky, pórek na kolečka, rajčata na čtvrtky, celer nadrobno. Vše dáme do hrnce, zalijeme horkou vodou (400–500 ml)...
více o Dýně zdravě i chutně
Cibuli nakrájíme najemno a na pánvi opečeme dozlatova, potom přidáme maso (mírně na pánvi osolíme). Když nám maso zhnědne, přidáme lžíci...
více o Jednoduché boloňské špagety
Oloupané brambory uvaříme a nakrájíme na slabší plátky. Tvaroh rozšleháme s olejem dohladka, osolíme a přidáme cibuli. Mouku smícháme s...
více o Tvarohové brambory – zapečené
Jemně nasekaný česnek, pokrájené feferonky a zelenou petrželku (je možné nahradit bazalkou) dáme za studena do pánve, na to rozložíme...
více o Dýňové těstoviny
Rýži vložíme do vroucí osolené vody s kapkou oleje a uvaříme téměř doměkka. Po uvaření slijeme, propláchneme chladnou vodou a necháme okapat...
více o Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme na kolečka nakrájený pórek a několik minut na střední teplotě provaříme, mícháme.
Po pár minutách přidáme...
více o Špagety s pórkem, hráškem a smetanou
Cibuli pokrájíme nadrobno a osmažíme na másle.
Přidáme nadrobno nasekaný špenát nebo špenátový protlak a mícháme 2–3 minuty.
Přilijeme vývar...
více o Špenátová polévka
Chleba nakrájíme na plátky, vložíme na pečicí papír na plech, pokapeme olivovým olejem a pečeme v rozehřáté troubě na 200 stupňů cca 2...
více o A co starý chleba?
Troubu předehřejte na 200 °C. Zapékací formu vymažte máslem. Plátky dýně povařte s trochou vody doměkka. V pánvi rozehřejte polovinu másla a...
více o Dýňovo-špenátové lasagne
Špagety vložíme do vroucí osolené vody s trochou oleje. Podle druhu vaříme cca 12 minut. Mezitím si připravíme do misky smetanu, žloutek a...
více o Spaghetti Carbonara
Lilek nakrajime podelne na asi 1,5 cm tenke platky. Posolime a nechame vypotit. Osusime.
Ricottu smichame s nastrouhanym parmazanem a...
více o Zapeceny lilek s rajcaty
Cibuli očistíme a omyjeme. Česnek oloupeme. Bylinky omyjeme a jemně nasekáme. Oloupaná rajčata nakrájíme na kostičky, šunku na nudličky.
Na...
více o Lasagne se šunkou a mozzarellou