Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, zprudka opečeme (nesolíme). Po opečení maso osolíme, přidáme česnek, bazalku a promícháme.
Noky uvaříme...
více o Noky s kuřecím masem a špenátem
Řepu oloupeme, mrkev očistíme. Omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky.
Oloupanou cibuli nakrájíme na osminky a dáme zesklovatět na...
více o Červená řepa s mrkví
Předehřejeme troubu na 200 °C.
V míse rozšleháme heru, vejce a cukr do pěny.
Přidáme mouku, prášek do pečiva a špetku soli.
Dále posekáme...
více o Čokoládové cookies
Cibuli, česnek a rozmarýn osmahneme a přidáme oloupaná nakrájená rajčata.
Přilijeme červené víno, osolíme, opepříme a povaříme alespoň 15...
více o Těstoviny s játry
Oškrábané brambory nastrouháme na hrubém struhadle.
Brambory dáme do mísy a smícháme s moukou, vejci, prolisovaným česnekem a mlékem.
Těsto...
více o Bramboráky
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme uzené maso, orestujeme, dále přidáme nakrájenou kapustu a na kostky nakrájené brambory. Zalijeme...
více o Zadělávaná kapusta
Na rozpuštěném másle s olejem necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou nebo nakrájenou kořenovou zeleninu s kořením a...
více o Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně
Uvaříme těstoviny. Vymažeme pekáč lžičkou olivového oleje. Uvařené těstoviny dáme do pekáče, přidáme kukuřici (malá plechovka), na drobnější...
více o Zapečené těstoviny s tuňákem
Zhruba 1 kg vepřového masa řádně osolíme, posypeme kmínem a tymiánem, vložíme do pekáčku a kolem nasypeme pokrájenou cibuli, rajčata,...
více o Gurmánské pečené vepřové maso na pivě
Osmažíme na oleji nakrájenou cibulku, přidáme rýži, osmahneme ji, až zesklovatí, přidáme nakrájená rajčata a koření. Zamícháme a přidáme 4...
více o Babiččiny plněné papriky na pátek
Maso nakrájíme na kostičky a osolíme.
Nakrájenou cibulku si osmahneme v hrnci a přidáme maso. Až je maso osmahnuté, přidáme vodu. Maso musí...
více o Rozlétaní ptáčci
Omytou a osušenou kachnu potřeme 12 hodin před pečením pastou z 3 stroužků česneku, solí, papriky a pepře.
Brambory najemno nastrouháme,...
více o Kachna plněná brambory
Masová omáčka: na trošce oleje opražíme posekanou cibuli, přidáme mleté maso, cca po 5 minutách přidáme rajské protlaky. Osolíme, opepříme,...
více o Špenátové lasagne
Smícháme mouku, cukr, olej, vodu (příp. šťávu), vanilkový cukr, kůru a šťávu z citronu, sůl, celá vejce (bílky je možné našlehat, komu se...
více o Výborná rychlá hrnková buchta
Uděláme kvásek (mléko, droždí, trochu mouky, špetka cukru), po vykynutí smícháme s moukou se solí a nastrouhaným bramborem, necháme vykynout...
více o Dědovy langoše
Párky na oleji opečeme ze všech stran. Smícháme kečup s kari, osolíme, okořeníme a omáčkou přelijeme opečené párky. Posypeme nadrobno...
více o Kari párky
Nastrouhejte cuketu, osolte, nechte vypotit a pak slejte vodu.
Našlehejte vejce s cukrem a olejem, přidejte mouku s 1 nebo 1,5 práškem do...
více o Cuketový koláč s čokoládovou polevou
Z mrazáku vyndáme špenát a necháme povolit. Na másle necháme zesklovatět cibulku a vložíme na ni špenát. Ten vaříme tak dlouho, dokud úplně...
více o Jednoduchý špenát
Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme rozdrobené droždí, rozpustíme ho a mícháme, dokud nezrůžoví a nezačne se drobit. Potom ho necháme...
více o Drožďové knedlíčky do polévky
Paradajky nalejeme do misky, premiešame so šťavou, osolíme a opepríme. Vezmeme 4 obdĺžniky pečiaceho papiera, ktoré vložíme do zapekacích...
více o Noky v rajčatové omáčce
Na tuku osmažíme cibuli a kolečka párků, pak přidáme orestovat pokrájené houby, nastrouhaný česnek, zaprášíme paprikou, krátce zarestujeme,...
více o Frankfurtská polévka s houbami
Kachnu očistíme, potřeme olejem, osolíme a posypeme tymiánem. Do kachny vložíme dílky jednoho pomeranče a obou jablek, bobkový list a...
více o Pomerančová kachna
Odměříme 5 skleniček vody, osolíme a 20 minut v ní uvaříme čočku.
Cibuli, česnek a rajče smícháme s kořením a cca 5 min osmahneme na...
více o Čočka, cizrna a brambory s chutí Indie
Smícháme suroviny na těsto kromě zrní, necháme 45 minut kynout.
Přidáme zrní a necháme kynout další 3 hodiny.
Pečeme 15 minut na 220–250...
více o Chleba z žitného kvásku
Bůček uvaříme v papiňáku spolu s bobkovým listem, novým kořením, masoxem, solí a pepřem. Uvařený, ještě teplý bůček potřeme pikantní směsí,...
více o Studený pikantní bůček
Plátky masa naklepeme, strany nakrojíme, aby se při smažení maso nekroutilo, osolíme a opepříme. Na pánvi s rozpáleným olejem osmažíme z...
více o Přírodní plátky se zeleninou a fazolemi
Fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den je vaříme do změknutí. Na sádle necháme zesklovatět cibulku, přidáme nakrájenou klobásu a...
více o Fazolová polévka se zakysanou smetanou
Tuk nastrouháme do mouky, zpracujeme všechny přísady v nelepivé těsto a necháme chvíli v ledničce odležet (stačí, než oloupeme a nakrájíme...
více o Domácí listové těsto
Paštičky se dělají z listového těsta. Těsto vyválejte a vykrajujte kolečka. Jedno plné a dvě s vykrojeným středem, dávejte na sebe. Nejsnáze...
více o Sýrové paštičky švýcarské
Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme. V míse je propracujeme s rozpuštěným máslem, celými vejci, česnekem a dochutíme solí a pepřem....
více o Bramborový kuba
Čočku uvaříme.
Na pánvi rozehřejeme olej a na něm osmažíme tofu, které pak odložíme stranou. Na pánev dáme na plátky nakrájený česnek a...
více o Červená čočka s cuketou a tofu
Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, potřeme hořčicí s rozmačkaným česnekem a posypeme grilovacím kořením. Na každou kotletu...
více o Kotlety pečené v alobalu
Rajčata nakrájíme na malé kostičky, to samé uděláme i s vajíčkama a salámem(junior, ale může být i jiný) nakonec přidáme majolku.
Podáváme s...
více o Rajčatový salát IV.
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky kýty (asi 1cm vysoké)...
více o Španělské ptáčky podle mamky
Maso nakrájíme na kostky, osolíme. Kostičky cibule osmahneme dozlatova, přisypeme papriku, ihned ji zalijeme octem, za stálého míchání...
více o Srbský guláš
Nádivka: Na troše másla podusíme nasekanou petrželku, nasekaná játra a žaludek. Zbytek másla utřeme se solí a žloutky, přidáme koření,...
více o Nadívané kuře
Řízky naklepeme, osolíme a obalíme v trojobalu (2/3 strouhanky nahradíme kokosem). Obalené řízky usmažíme dozlatova. Na oleji rozpustíme...
více o Kuřecí řízek Tahiti
Smísíme mouku, vejce, víno a sůl. Tužší těsto necháme alespoň 60 minut odležet. Šunku nakrájíme na kostičky. Vypeckujeme a drobně pokrájíme...
více o Ravioli se šunkou, olivami a sýrem
Brambory i se slupkou pečlivě omyjeme a uvaříme doměkka. Vodu slijeme, brambory rozpůlíme a necháme vychladnout.
Omyjeme bazalku, otrháme...
více o Pečené brambory plněné rajčaty
Na středním ohni vyvaříme víno do poloviny původního množství, přidáme smetanu a metličkou pečlivě ušleháme a opět zvolna vyvaříme do...
více o Omáčka z plísňového sýra
Všechny přísady na nálev 5 minut povaříme. Do vychladlého nálevu vmícháme kečup. Uzeninu a cibuli nakrájíme na kolečka, klademe střídavě do...
více o Domácí utopenci
V uvedeném pořadí dáme ingedience do pekárny (sušené mléko je možno vynechat). Zapneme program Příprava těsta. Po skončení programu...
více o Bagety z pekárny
Mouku, vejce a podle potřeby vodu vypracujte do vláčného těsta. Nebýt náplně, měli byste teď půl hodinky pohov, ale bohužel... :-) Na pánvi...
více o Celozrnné taštičky se špenátem
Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji, přidáme lečo, kečup a fazole. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a chilli....
více o Ďábelské fazole
Halušky připravíme tak, že nastrouháme syrové brambory (polovinu najemno a druhou polovinu hruběji), přidáme vejce, sůl a mouku. Promícháme,...
více o Halušky podle Martinky
Ze strouhaných syrových brambor, mouky, vejce a soli vypracujeme hustší těsto. Pomocí dvou lžiček vytvarujeme malé nočky (můžeme i ručně...
více o Chundelka – polévka
Rozdrobíme droždí, posypeme krupicovým cukrem a zalijeme mlékem, necháme vzejít kvásek.
V míse smícháme mouku s cukrem moučka, špetkou soli,...
více o Jablečné rohlíčky