Brambory, scezenou kapustu a klobásu pokrájíme, přidáme česnek, sýr a dochutíme solí a pepřem, dobře promícháme. Vše dáme do připravené...
více o Brambory zapečené s kapustou a sýrem
Plátky krkovičky naklepeme, opepříme, osolíme a z obou stran opečeme na oleji. Vyjmeme ji a na výpeku opečeme na kostičky nakrájenou šunku a...
více o Zapečená krkovička II.
Máslo a rybu používáme zhruba v poměru 100 g másla na 150 g rybího masa.
Uzenou rybu zbavíme kůže a kostí, cibuli oloupeme a obojí dáme do...
více o Máslová pěna s uzenou rybou
Vločky přes noc namočíme. Druhý den přidáme zeleninu uvařenou v zeleninovém vývaru a ostatní přísady. Zpracujeme a tvoříme karbanátky, které...
více o Karbanátky z ovesných vloček
Tofu nakrájíme na kostičky a spolu s ostatními ingrediencemi rozmixujeme. Kdo má rád ostřejší chuť, přidá do mixéru stroužek česneku. Pokud...
více o Bazalkové tofu
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut. Poté přidáme...
více o Rajská polévka s rýží
1. Do 5 litrového hrnce dáme 3 litry vody
2. Do hrnce s vodou dáme 2 vepřová kolena, 3 cibule, 5 stroužků česneku, bobkový list a sůl a dáme...
více o Chutná zelňačka
Tyčinky rozmixujeme a smícháme s ostatními přísadami.
Já osobně nesolím vůbec, ale manžel si přisoluje, takže dle chuti.
Mažeme na pečivo,...
více o Jemná surimi pomazánka
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové.
Mezitím uvaříme rýži....
více o Zapékaná cuketa s mletým masem
Na velké pánvi s vysokým okrajem rozpálíme olej, do kterého vložíme na nudličky nakrájené, prosolené a ve škrobu obalené maso a trochu...
více o Masová směs na pánvi
Z cukru, kvasnic a mléka zaděláme kvásek, přidáme k mouce s vejcem a se špetkou soli, necháme na teplém místě vykynout.
Poté naplníme ovocem...
více o Kynuté "pěchavičkové" knedlíky
Rajčata s mozzarellou nakrájíme na plátky.
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno do menší misky. Zakápneme olejem, přidáme lístečky...
více o Zapečené caprese
Kuře naporcujeme na menší kousky, propícháme vidličkou a důkladně potřeme pastou z uvedených ingrediencí. Pokapeme olejem a necháme několik...
více o Ohnivé kuře
Plátky masa jemně naklepeme, osolíme, potřeme kmínem a šalvějí. Pokapané necháme několik hodin odležet.
Plátky vkládáme na gril a zvolna,...
více o Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu
Propláchnuté fazolky zbavíme dlouhých vláken a šetrně nakrájíme na dílky. Vložíme je do kastolu s vroucí, mírně osolenou vodou a uvaříme do...
více o Fazolky na smetaně
Máslem vymažeme velkou nákypovou formu. Očistíme houby, nakrájíme je na lupínky a s 10 g másla je podusíme a necháme okapat. Zbylé máslo...
více o Nákyp z krevet
Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, trochu podlijeme a dusíme asi 20 minut. Uvařené brambory nakrájíme na tenčí plátky. Mleté...
více o Krkonošská pohádka
Nejprve si všechny přísady dáme do místnosti (třeba přes noc), aby měly stejnou teplotu. Do šálku dáme trochu mléka, přidáme lžíci cukru,...
více o Bochánek, který se vždy povede
Vejce vaříme 8 minut a oloupeme je. Bůček nakrájíme na kostky. Do kastrůlku dáme sójovou omáčku, víno, vodu, cukr, sůl a chilli (pokud máme...
více o Bůček na čínský způsob
Z droždí, cukru, trochu vlahé vody připravíme kvásek. Do mísy nasypeme oba druhy mouky, přidáme sůl, kvásek, vejce, nadrobno nakrájenou...
více o Dalamánky s mandlemi
Vejce rozkvedláme, osolíme, opepříme, nalijeme je na rozehřátou pánev, do nich poskládáme kolečka rajčat a usmažíme omeletu.
Tu pak...
více o Dědovy topinky
Vejce rozmícháme s moukou, špetkou soli a postupně za stálého míchání přiléváme mléko, až získáme hustou směs. Formu na biskupský chlebíček...
více o Drůbeží cihla
Z mouky, másla, mléka, droždí a cukru uděláme kynuté těsto. Necháme vykynout a uděláme 2 velké bochánky a dáme je na vymazaný plech. Necháme...
více o Hanácké vdolky
Do mísy nalijeme část mléka, ve kterém rozpustíme droždí. Přisypeme hladkou mouku, sůl, zbytek mléka a olej. Zpracujeme tužší těsto (pokud...
více o Chlebové bochánky
Do mísy dáme mouku, smícháme s práškem do pečiva, přidáme sůl, kmín, nakrájenou zelenou nať. Promícháme a přiléváme dle potřeby vlažnou vodu...
více o Chlebový knedlík bez vajec
Kuřecí prsíčka omyjeme, osolíme, opepříme a dáme do většího pekáčku. Na ně naklademe nakrájený pórek na kolečka. Na struhadle nastrouháme...
více o Kuřecí maso s nivovou omáčkou
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a opečeme na másle. Podlijeme vodou a dusíme do měkka (můžeme zahustit jíškou). Slaninu a...
více o Kuřecí maso po horácku
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, posypeme vegetou, promícháme a necháme odležet alespoň 1 hodinu. Potom orestujeme na pánvi na rozehřátém...
více o Kuřecí maso v sýrové omáčce
Prsíčka nakrájíme na nugetky, velikost cca 2×5 cm. Tyto naložíme do zákysu, nejlépe přes noc. Nezapomeneme mírně osolit. Druhý den nejdříve...
více o Kuřecí nugety Hogo-fogo
Maso naklepeme, okořeníme a dáme do formy (srnčí hřbet).
Špenát povaříme. Až se vyvaří veškerá voda, dochutíme solí, pepřem, česnekem....
více o Kuřecí roláda se špenátem a nivou
Rozetřeme sýr a postupně k němu přiléváme smetanu a mírně šleháme. Mírně osolíme a dáme asi na 15 min. do lednice. Mezitím nakrájíme...
více o Lehounké chlebíčky
Všechny sypké přísady promícháme, přidáme ostatní a vymícháme polotekuté těsto. Dle potřeby přidáme mléko. Nalijeme do vymazané a vysypané...
více o Makovec se lněným semínkem
Ořechy rozmixujeme a smícháme s prolisovaným česnekem. Toustový chléb namočíme ve vodě, z nasáklého pečiva vymačkáme přebytečnou vodu a...
více o Ořechová pomazánka na topinky
Řízky naklepeme, osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí, položíme plátek anglické slaniny a najemno nakrájenou cibulku. Takto připravené...
více o Páteční kuřecí závitky
Kuřecí prsa osolíme, opepříme a naskládáme je do zapékací mísy. Na ně položíme plátky másla, eidamu a kolečka salámu.
Smetanu naředíme vodou...
více o Pečené kuřecí na smetaně
Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka a ještě teplou ji rozmixujeme. Vmícháme mouku, krupici, špetku badyánu, vejce a vypracujeme těsto, které...
více o Rýžové lívanečky
Kuřecí stehýnka omyjeme a ostrým nožem vytvoříme několik zářezů v kůži, částečně zasahujících i maso. Máslo a koření pečlivě promícháme, aby...
více o Satanova kuřecí stehýnka
Všechny přísady dobře propracujeme a těsto necháme 1 hodinu odstát. Potom ho vyválíme na 1/2 cm vysoko a vykrajujeme preclíky. Potřeme je...
více o Slané preclíky
Ze sádla a mouky uděláme světlou jíšku. Z ostatních ingrediencí vypracujeme těsto, vyválíme na menší, asi 1 cm silný plát a potřeme jíškou....
více o Slovenský válený štrúdl
Žemle nakrájíme na kostky, polijeme mlékem a necháme chvilku vsakovat. Pak vmícháme vejce, škvarky, sůl a dle potřeby krupici. Zpracujeme...
více o Škvarkové knedlíky
Italské těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente. Mezitím připravíme z avokád mexickou omáčku guacamole. Avokáda rozřízneme napůl,...
více o Těstoviny letem světem
Do mléka nasypeme mouku a dobře rozšleháme, postupně přidáváme žloutky, sůl, cukr a rozpuštěné máslo. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Na...
více o Trhanec
Tvaroh, máslo, mouku, žloutek a sůl zpracujeme do těsta, do kterého balíme jednotlivé jahody (buď celé nebo velké rozkrojené).
Vaříme, dokud...
více o Tvarohovo-jahodové knedlíky
Mouku, tvaroh a vejce zpracujeme, přidáme prášek do pečiva, sůl, rozinky a rum. Vypracujeme těsto, ze kterého vykrajujeme malé bochánky,...
více o Tvarohový foukánek
Kuře rozčtvrtíme a obalíme ve směsi mleté papriky, mouky, soli, pepře. Opečeme ze všech stran na oleji dozlatova a vyjmeme. Na výpeku...
více o Uherské kuře
Do pekáče nakrájíme cibuli, přidáme mražené zelené fazolky (pokud máme čerstvé, tak je krátce povaříme). Přidáme pivo, kečup, hořčici,...
více o Utopenci z pece
Z mléka, vejce, mouky, soli, kakaa a cukru ušleháme těsto na palačinky a na pánvi je opečeme do zlatova. Tvaroh, citronovou kůru, cukr,...
více o Zapečené kakaové palačinky s tvarohem
Brambory uvaříme v osolené vodě, vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky. Špenát omyjeme, nakrájíme a dusíme asi 5 minut. Žampióny...
více o Zapékané brambory se špenátem
Dno zapékací mísy silně pomažeme máslem. Poklademe plátky uzeného, posypeme cibulí pokrájenou na tenká kolečka a strouhanými jablky, do...
více o Zapékané uzené s křenovými jablky
Listové těsto necháme rozmrazit, vyválíme dvě placky jako na štrúdl. Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí. Nakrájené rohlíky namočíme v...
více o Závin z mletého masa