Brambory uvařené ve slupce oloupeme a protlačíme lisem na vařené brambory (Prodával se v domácích potřebách, ale nevím, jestli se ještě...
více o Žmolenka z brambor
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme kousky masa (pokud máme), na hrubém struhadle nastrouhanou zeleninu, papriku a chvilku restujeme. Zalijeme...
více o Mňam kuskus rychlovka
Houby očistíme a rozkrájíme na kousky. Důkladně je ve studené vodě propláchneme a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno....
více o Houbová žemlovka
Uvaříme rýži v osolené vodě – pozor, nerozvařit.
Mezitím na pánvi a olivovém oleji začneme dusit zmraženou čínskou zeleninu, kterou...
více o Královské lehké rizoto
Veškeré ingredience smícháme na kaši hustou asi jako jogurt.
Kuřecí prsa nakrájíme na malé čtverečky (kousky), naklepeme a namočíme přes noc...
více o Rošťáci
Nejdříve si připravíme těsto, protože budeme čekat, než nakyne. Do misky nasypeme mouku (na jednu středně velkou pizzu připadne tak 120 g...
více o Skvělá italská pizza
Cibule nakrájíme na tenká kolečka, která ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé kousky roztrhaný bobkový list,...
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Zelí pokrájíme, dáme do mísy, brambory nastrouháme a smícháme se zelím. Rajčata oloupeme, nakrájíme na kostičky, cibuli, majoránku a česnek...
více o Nákyp z kyselého zelí a brambor
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na tenké plátky. Pekáček vymastíme lžící másla a vložíme do něj brambory. Žampiony...
více o Kuřecí stehna na bramborách
Vařené uzené (nejlépe krkovičku) rozkrájíme na drobné kousky. V misce rozšleháme vajíčka, přidáme mléko, strouhanku, petrželku nebo kopřivy,...
více o Velikonoční nádivka
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso vložíme do kastrolu,...
více o Editina myslivecká svíčková
Brokolici rozebranou na růžičky i s posekanými košťály dáme krátce vařit v páře (stačí pár minut). Mezitím nakrájíme zeleninu, vložíme do...
více o Brokolicový salát s nivou
Kachnu očistíme, osolíme a vložíme do pekáče. Šalotky oloupeme a spolu se slaninou, snítkou rozmarýnu a bobkovým listem přidáme ke kachně....
více o Kachna na víně s perníkem
Vysočinu rozmixujeme najemno a dáme do misky. Vejce nastrouháme nebo také rozmixujeme. Vysočinu, máslo, vejce, majonézu a sýr smícháme,...
více o Vaječná pomazánka s vysočinou
Na přípravu sulcu používáme suroviny, které po tepelné úpravě „klihovatí“ – nožičky, hlavy, kůže, kolínka apod.
Množství surovin záleží na...
více o Sulc – recept po babičce
Pohanku přelijeme horkou vodou a necháme 15 minut odstát.
Na oleji osmahneme na kostičky nakrájené uzené maso, nakrájenou cibuli a drcený...
více o Kontrabáš
Uvařená vejce, hermelín a eidam nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, přidáme ostatní ingredience....
více o Barevný hermelínový salát
Kuřecí játra opláchneme studenou vodou, nakrájíme je na malé kousky a necháme okapat. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Šalotky...
více o Ragú z kuřecích jater
Vepřové maso pokrájíme na nudličky (kostky), osolíme a opepříme.
Cibuli pokrájíme na silnější půlměsíčky nebo kolečka. Cibule použijeme...
více o Vepřové s cibulí – minutka
Připravíme marinádu. 1 až 2 lžíce medu smícháme s olejem, bazalkou, pepřem, zázvorem a špetkou soli. Zázvor používám čerstvý, ale určitě...
více o Kuřecí špíz se zázvorem
Sůl, vejce, máslo a mouku zpracujeme v těsto. Vytvarujeme kouli, zabalíme do fólie a dáme do chladu. Troubu předehřejeme na 200 stupňů....
více o Špenátovo-sýrový quiche se smetanou
Čokoládu, máslo a cukr rozpustíme.
V robotu rozšleháme ořechy, vejce a banány, poté přišleháme čokoládovou směs.
Přidáme mouku, kakao,...
více o Banánové brownies
Oloupeme brambory – nové stačí očistit, podélně je nakrájíme na měsíčky (osminy) a dáme vařit do mírně osolené vody. Scedíme, až budou...
více o Zbylé kuře
Na oleji zpěníme nadrobno nasekanou cibulku, česnek a nastrouhanou mrkev nahrubo. Přidáme mleté maso a osolíme. Osmahneme a přidáme rajský...
více o Boloňské špagety od Verunky
Uvařené brambory oloupejte a poté nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte vejce, sůl, mouku, krupici a vypracujte jemné těsto. Z těsta...
více o Bramborový knedlík s cibulkou
Housku nebo toustový chléb rozmixujeme na strouhanku a smícháme s kypřicím práškem. Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny. Vmícháme...
více o Péřová bublanina
Prosátou mouku smícháme se solí, cukrem, ořechy, vejcem a nakrájeným tukem. Přidáme kůru a skořici a připravíme hladké těsto, do kterého...
více o Čokoládová srdíčka
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na polovinu plátku klademe na kolečka nakrájenou cibuli, plátky anglické slaniny, nakrájené...
více o Kuřecí kapsa v alobalu
Z mouky, mléka, vejce a špetky soli připravíme těsto na palačinky. Smažíme na malém množství tuku do polosyrova.
Jakmile vytvoříme palačinky...
více o Palačinky s uzeninou a se sýrem
Připravíme si čtyři pstruhy, konzervu loupaných rajčat, cibuli, pórek, česnek, petrželku, pepř, sůl, olivový olej a brambory.
Uvařené...
více o Pstruh na rajčatech
Zelí nakrouháme na tenké nudličky, cibuli nakrájíme, jablko oloupeme a nastrouháme nahrubo.
Na pánvi necháme zkaramelizovat cukr do světle...
více o Červené zelí na karamelu s jablky
Kvásek – do misky dáme trochu vlahého mléka, lžičku cukru, rozdrobené droždí a trochu hladké mouky. Necháme na teplém místě vykynout cca...
více o Buchty „Hanka“
Mouku smícháme se sušeným droždím. Jeden stroužek česneku utřeme se solí, zbylé dva nasekáme nadrobno. Do pečicí nádoby vsypeme mouku,...
více o Česnekový chléb
Do hrnce dáme celou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu, koření, špetku soli, 1,2 l vody a uvedeme do varu. Pak přidáme maso a zvolna...
více o Cibulová polévka s kuřecím masem
Všechny ingredience smícháme, dáme do pekáče, přikryjeme víkem nebo alobalem a pečeme při 250 stupních 1,5–2 hodiny. Nemícháme....
více o Guláš v troubě
Maso naložíme nejlépe den předem do marinády ze soli, pepře a másla (lze zaměnit za pikantnější již prodávané marinády). Maso vložíme do...
více o Pečené maso na houbách
Sušené houby předem namočíme minimálně na 1 hodinu, nejlépe přes noc.
Brambory očistíme a nakrájíme na hrubé kostky. Zalijeme vodou, přidáme...
více o Šumavská kulajda se zastřenými vejci
Z trochy teplého mléka, droždí, špetky mouky a cukru necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme hrubou mouku, přidáme špetku soli, vejce,...
více o Halušky z kynutého těsta
Na rozpuštěném másle s olejem si orestujeme nastrouhanou zeleninu s kořením dorůžova. Ke konci smažení přidáme pokrájenou hlívu, kterou také...
více o Hlíva na kořenové zelenině se smetanou
Nakrájíme rajčata a kabanos na kostičky, nastrouháme tvrdý sýr.
Dáme vařit osolenou a lehce olejem omaštěnou vodu (aby se špagety neslepily)...
více o Boloňské špagety jinak
Špekáčky oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Cibuli nakrájíme také na půlkolečka.
Ostatní suroviny promícháme a svaříme do omáčky. Do mísy...
více o Špekouni v plamenech
Připravíme si kvásek z droždí, mléka a cukru. Smícháme s moukou, vejcem, olejem a solí. Těsto necháme vykynout. Po vykynutí uděláme z těsta...
více o Rozpeky
V hrnci, ve kterém chceme uvařit polévku, rozpustíme polévkovou lžíci másla. Orestujeme na hrubém struhadle nastrouhanou zeleninu (celer,...
více o Milionová polévka
Na másle osmahneme cibuli, přidáme vločky a smažíme, až jsou křupavé a zhnědlé. Přidáme vejce a uděláme smaženici. Osolíme a zalijeme vroucí...
více o Boží vločková polévka
Rajče nakrájíme nadrobno a smícháme s bazalkou, nejlépe čerstvou. Lučinu utřeme s jogurtem a osolíme. Přimícháme rajčata a můžeme natírat na...
více o Rajčatová pomazánka s jogurtem
Nastrouháme eidam do misky. Přidáme prolisovaný stroužek česneku a 2 sáčky majonézy. Vše promícháme a přidáme trošičku vody a sůl. Tím je...
více o Sýrovo-česneková pomazánka
Krájená rajčata rozmixujeme, aby byla pěkně nadýchaná a napěněná.
Povaříme s mlékem/smetanou, příp. vodou (podle toho, jakou chceme mít...
více o Primitivní rajská polévka
Oškrábané brambory nakrájíme na kolečka a dáme do vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy. Osolíme a opepříme. Pórek, mrkev a rajčata...
více o Dobré filé se zeleninou