V kastrolu rozehřejeme olej, vložíme cibuli a zázvor a smažíme asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Přidáme brambory a smažíme další minutu...
více o Indická kořeněná polévka s cibulí
Receptů na pizzu je na internetu hodně, bohužel musím říct, že naprostá většina z nich má od pravé italské pizzy velice daleko, hlavně ty,...
více o Pravá italská pizza pro každého
Nakrájíme cibuli a vložíme ji do malého množství vody, přidáme kmín, vše vaříme. Jakmile je cibule měkká, vývar rozmixujeme. Svaříme mléko,...
více o Anička hladká
Na sádle osmažíme drobně pokrájenou cibuli, kterou zaprášíme hladkou moukou. Necháme ji zpěnit a zrůžovět. Jelito vymačkáme ze střívka,...
více o Prdelačka z jelítka – jíšková
Uvaříme vejce natvrdo a nasekáme nadrobno. Nasekáme omytou pažitku.
Smícháme máslo s tvarohem, solí a přidáme nasekané vejce a pažitku....
více o Pažitková jarní pomazánka
Rohlíky pokrájíme na zhruba centimetrové plátky a ty namočíme v rozšlehaném vejci s kořením a solí. Prudce po obou stranách osmažíme na...
více o Smažené jednohubky
Králíka potřeme solí s rozetřeným česnekem a necháme ho v chladu odležet.
Na pekáč nakrájíme cibuli, přidáme asi 2–3 bobkové listy. Vložíme...
více o Naložený králík pečený s česnekem
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriky chyťte do kleští a na grilu (nebo přímo nad plamenem) opečte, až...
více o Chlebový salát Panzanella
Maso rozkrojíme na velký plát, rozklepeme, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem. Poklademe kolečky salámu, potřeme vejci usmaženými na másle...
více o Vepřová roláda
Palačinky usmažíme běžným způsobem z uvedených ingrediencí. Odkládáme je na papírový ubrousek, aby vpil přebytečný olej. Brokolici...
více o Zapečené palačinky s brokolicí
Suroviny vložíme do pekárny postupně. Nejprve tekuté ingredience a pak sypké. Zapneme pekárnu na základní program a zvolíme tmavou kůrku....
více o Pšenično-žitný chléb (kmínový)
V hrnci rozehřejte máslo a olej a vložte do něj na kousky pokrájený pórek. Když se začne lesknout, přidejte hořčici a jen krátce prohřejte....
více o Jemný hořčicový krém
Kuskus připravíme podle návodu. Na pánvičce zahřejeme olivový olej a přidáme oloupaný česnek (nekrájíme). Papriky zbavíme jádřinců,...
více o Barevný kuskusový salát
Rozpis na 1 dortovou formu: V misce dobře prošlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do světle nadýchané pěny. Šlehejte alespoň 5 minut....
více o Koláč s vločkami
Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme s nastrouhaným špekáčkem...
více o Vývar s masovými taštičkami
Pohanku dáme vařit do dvojnásobného množství vody. Vaříme dvě minuty, poté odstavíme, zabalíme do utěrky a necháme v teple dojít asi 10...
více o Italská pohanka
V misce rozšleháme vejce, mléko a sůl. Po troškách přidáváme mouku, až vznikne hladké tekuté těsto. Nakonec přimícháme minerálku (případně...
více o Palačinky snů
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí čočky přidáme na...
více o Čočková polévka podle Romany
Osmažíme cibuli do zlatova, potom přihodíme všechno koření a provoníme.
Na pánev přidáme protlak a prohřejeme.
Vsypeme nakrájená rajčata a...
více o Silná rajská omáčka
Těsto na tortilly: Dáme si mouku do mísy, vložíme vodu, sádlo a sůl.
Zaděláme těsto a smažíme na teflonové pánvi nasucho.
Maso nakrájíme na...
více o Tortilly s kuřecím masem
Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji dozlatova, přidáme papriku, kmín, muškátový oříšek, ocet a 1/8 l vody. Přidáme syrové, oloupané...
více o Dýňový guláš
Zeleninu očistíme, omyjeme, lilek necháme vypotit (nakrájíme na kolečka, posolíme, a když pustí šťávu, otřeme ubrouskem), vše nakrájíme na...
více o Pečená zelenina
Třešně vypeckujeme. Žloutky utřeme s cukrem a přidáme mouku, špetku soli a nakonec vmícháme sníh z bílků. Řídké těsto necháme chvíli...
více o Třešňová palačinka
Droždí rozmícháme se lžičkou cukru, polovinou vlažného mléka a hrubou moukou. Kvásek necháme vzejít. Zbylé vlažné mléko smícháme s vejcem,...
více o Babiččiny lívance
Na sádle osmahneme cibuli, přidáme kysané zelí, lžíci cukru a pár minut podusíme. Přihodíme oloupané a na plátky nakrájené jablko, pár zrnek...
více o Šukrut
V pánvi s vyšším okrajem rozpalte olivový olej a nechte na něm zesklovatět cibuli. Pak do pánve přidejte párky a opečte je. Přidejte fazole,...
více o Párky s fazolemi
Okapané zelí promíchejte s cibulí nasekanou najemno a rozprostřete na dno pekáče.
Kuřecí stehna dobře omyjte, osušte a ze všech stran...
více o Kuřecí stehna pečená na zelí
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí, cibuli po zaznění signálu. Pekárnu nastavíme na program 1 základní, stupeň vypečení...
více o Chléb z domácí pekárny
Rajčata a cibuli nakrájíme na kousky a dáme vařit se solí do hrnce s vodou (cca půl litru). Až je cibule měkká, přidáme česnek, bazalku a...
více o Coco pasta
Troubu předehřejeme na 200 °C. Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky.
Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva a jedlou sodou....
více o Perníkové muffiny
Rozpékané brambory jsou nejlepší z nových brambor, ale nutné to není. Brambory neloupeme, jen je dobře omyjeme a podélně nakrojíme (klidně...
více o Rozpékané bylinkové brambory
Na pánev nalijeme trochu oleje. Po rozpálení pánve přidáme 1 cibuli nakrájenou najemno. Vložíme pórek, mrkev a cca 2 minuty restujeme....
více o Pikantní kuřecí nudličky
Rohlík pokrájíme nadrobno, pokapeme mlékem a necháme navlhnout. Přidáme oloupaná, jemně nasekaná vejce, rozetřený česnek, bylinky dle chuti,...
více o Bylinkovo-vaječné placičky s česnekem
Z mouky, 30 g cukru, soli, 1 žloutku a 80 g studeného másla uhněťte hladké těsto a dejte na 30 minut do chladu.
Bílou čokoládu rozpusťte,...
více o Karamelový koláč
Základem toho receptu je sádlo, díky kterému je jídlo opravdu velmi chutné.
Flíčky uvaříme, scedíme a horké je smícháme se lžící sádla, aby...
více o Šunkofleky
Špagetová omáčka: Mleté maso zprudka osmahneme na trošce oleje, zasypeme 1/2 kořenicí směsi na špagety, přidáme rajčatový protlak, krátce...
více o Lasagne Kladno
Suroviny na těsto jsou v množství na formu o průměru 24 cm.
Ze všeho nejdřív rozdrtíme sušenky. Drť smícháme s mlékem a vzniklou drobenkou...
více o Cheesecake s borůvkovou omáčkou
Maso odblaníme a nakrájíme na menší kousky,které osolíme,opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté maso osmahneme do hněda na rozehřátém sádle...
více o Dušená hovězí kližka
Řepu umyjte a uvařte doměkka (nechte kořínky, aby nevytekla šťáva). Nechte ji vychladnout, oloupejte a nahrubo nastrouhejte. Cibuli a...
více o Červená řepa s paprikou
Zaděláme klasickým způsobem těsto (nebo dáme do pekárny na program těsto). Necháme hodinku vykynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na osm...
více o Loupáky
Pečicí plech vyložíme papírem na pečení a potřeme olejem. Osušené porce lososa (já jsem použila zmrazeného) rovněž potřeme olejem, osolíme a...
více o Jednoduchý pečený losos
Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, osolíme. opepříme a přidáme olej.
Svaříme nálev, vše v poměru podle vlastní chuti. Necháme...
více o Rakouský bramborový salát
Nachystáme si hovězí maso – odblaníme, nakrájíme na nudličky. Naložíme do marinády z olivového oleje, soli, pepře, mleté papriky,...
více o Hovězí čína s nudlemi
Pokud máme čas, naložíme den před vařením kuřecí prsa do halali. Kuřecí prsa vložíme do hrnce a zalijeme halali i s nálevem. Pokud se...
více o Blesková „svíčková“ z kuřecích prsou
Masové koule
Mleté maso si dáme do mísy, zalijeme trochou vody, přidáme vejce, sójovou omáčku, sůl, pepř, sladkou papriku a podle chuti...
více o Rajská omáčka s koulemi od babičky
Utřeme česnek, vložíme do hrnce, přidáme brambory a sádlo a opečeme. Zalijeme vodou, přidáme namočené houby, masox, kmín, opepříme a event....
více o Vyprošťovací česnečka
Vepřovou panenku nakrájíme na plátečky, jemně naklepeme, osolíme. Z jedné strany opepříme a potřeme hořčicí. Dáme nejdřív nenamazanou...
více o Nejjednodušší panenka
Do vroucí osolené vody s kořením – celý pepř, nové koření, bobkový list – vložíme veškeré maso a necháme uvařit do poloměka. Poté přidáme...
více o Pravý bořšč od babičky z Ukrajiny