Všechny potřeby dáme do jedné nádoby a tyčovým mixérem dokonale promícháme. (Česnek namačkáme, cibuli rozkrájíme jako na smažení, rozkrájíme...
více o Domácí tatarský biftek
Rozpustíme máslo a necháme na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibulku. zaprášíme moukou, aby vznikla jíška. Pak zalijte studeným hovězím...
více o Křenová omáčka podle časopisu FOOD
Maso pokrájíme na větší kousky.
Cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso, rozdrcený česnek, kmín a sůl. Krátce osmahneme po všech stranách....
více o Moravský vrabec
V hrnci na oleji osmahneme hovězí plátky. K opečenému masu přidáme cibuli a společně několik minut restujeme. K masu přidáme česnek, rajčata...
více o Hovězí ragú II.
Ze všech surovin vytvoříme na vále hladké, vláčné těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v chladu, zabalené. Potom jej plníme...
více o Výtečné těsto štrúdl
Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme. Zaprášíme červenou...
více o Poctivá zelňačka se smetanou
Nastrouhané a osolené brambory nechte co nejvíc okapat v cedníku. Promíchejte je ještě s citronovou šťávou a nechte vykapávat asi 5 minut.
V...
více o Karotkové bramboráčky
Maso nakrájíme na nudličky, dobře osolíme a opepříme. Orestujeme na oleji a ke konci přidáme uzený bok nakrájený na nudličky. Osmahneme a...
více o Kuřecí nudličky z pánve se smetanou
Očistíme zeleninu a vložíme do pomalého hrnce. Poté osolíme, přidáme vegetu a poprášíme polévkovým kořením. Dále do pomalého hrnce vložíme...
více o Vývar na polévku v pomalém hrnci
Brambory omyjeme, uvaříme doměkka, scedíme, oloupeme, prolisujeme do mísy a necháme vychladnout. Potom přidáme rozehřáté máslo, žloutky,...
více o Bramborové krokety
V hrnci si na lžíci oleje necháme rozpustit máslo, které zaprášíme moukou a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. K jíšce za stálého...
více o Jednoduchá koprová omáčka z mléka
Připravte si mísu velkou tak, aby se do ní nejen vešly všechny ingredience, ale aby se vám v ní maso i dobře hnětlo. Maso rozprostřete na...
více o Babiččina sekaná
V pánvi osmahneme na oleji uzeninu. Poté přidáme zeleninu a lehce orestujeme. Po chvíli přidáme uvařené těstoviny, promícháme, dochutíme...
více o Chalupářské těstoviny
Brambory oloupejte, nastrouhejte na drobno, dejte do misky. Odlijte vodu, lehce je při tom zmáčkněte, nebo je proházejte nad dřezem v sítku....
více o Bramboráky alá KOKO
Z droždí, cukru a vody si připravíme kvásek. Mouku, sůl, kmín, pepř a majoránku v misce důkladně promícháme (alespoň 1 minutu). Potom...
více o Domácí chléb III.
Do mouky rozdrobíme máslo, přidáme smetanu a vypracujeme těsto. Vyválíme plát asi 4 mm vysoký, posypeme cukrem a mandlemi, lehce válečkem...
více o Mandlové čtverečky
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na másle do růžova, přidáme nadrobno nakrájený salám a taky osmahneme. Potom necháme vychladit....
více o Těstovinový salát s nivou
Okurky oloupeme a nastrouháme na plátkovém struhadle.
Osolíme aby pustili vodu a počkáme 5-10 minut.
Poté po hrsti vymačkáme slanou vodu z...
více o Maďarský okurkový salát
Křidýlka potřeme sójovou omáčkou a mírně je osolíme a opepříme. Smažíme je na rozpáleném oleji asi 15 minut. Na jiné pánvi osmahneme na...
více o Kuřecí křidýlka po čínsku
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na ní ze všech stran...
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Maso opláchneme a osušíme. Osolíme a opepříme. Lístky šalvěje otrháme a poklademe na řízky. Vždy dva řízky přiložíme na sebe, ovineme...
více o Krůtí řízky alá saltimbocca
Kuře dáme na pekáč, podlijeme vodou,
osolíme, okmínujeme a dáme péct.
Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme
a dáme vařit do vroucí osolené...
více o pečené kuře s vař bramborem
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na kroužky.
V pánvi rozpustíme máslo...
více o Gratinované brambory s cibulí
Brokolici očistíme a rozdělíme na růžičky. Očištěný košťál nakrájíme na kostičky. Také mrkev očistíme a nařežeme podélně na plátky. Maso...
více o Vepřový řízek s holandskou omáčkou
Uvařené sójové kostky naložit přes noc do marinády.
Na oleji zpěnit cibuli, na to vložit kostky a zelí - dusit půl hodiny.
Přidat mletou...
více o Sójový guláš Pikant
Na olivovém oleji zpěníme cibulku. Přidáme oškrábané a na kostičky nakrájené brambory a cuketu. Přidáme kari koření, sůl a zalijeme vodou,...
více o Báječná cuketová polévka
Z uvedených ingrediencí zpracujeme drobenku, vymačkáme ji do formy vyložené pečicím papírem a vyrovnáme povrch. Několikrát propíchneme...
více o Citronové kostky
Smícháme vejce, jogurt, tvaroh, přidáme pudink, cukr, sůl. Zamícháme a podle potřeby přidáme dětskou krupici smíchanou s práškem do pečiva...
více o Jogurtové knedlíky s jahodami
Nejdříve oloupeme rajčata i papriky (krátce je ponoříme do vařící vody, papriky trochu déle). Pak je podusíme 5–7 minut na oleji a necháme...
více o Fergese
Brambory oloupeme (u nových stačí jen omýt) a rozčtvrtíme. Poskládáme je na plech vyložený pečicím papírem, osolíme, opepříme a trošku...
více o Formanské brambůrky
Vše smícháme. Nakonec přidáme jablka. Na pečicí papír děláme hromádky, pečeme ve vyhřáté troubě asi 20–25 minut. Po upečení sypeme cukrem.
Z...
více o Jablečné koláčky – kdo nemůže smažené
5 minut dusíme v kastrůlku pórek na másle, který poté přendáme do mísy. Přidáme jemně nastrouhaný sýr a nakrájenou pažitku. V misce...
více o Sýrové válečky
Křidýlka v kloubech naporcujeme (já špičky vyhazuji, není na nich masíčko). Dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme grilovací koření ...
více o Křidýlka jako z KFC
Kuře naporcujeme, osolíme, uložíme na pekáč, přidáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, máslo a na plátky nakrájený česnek. Mírně...
více o Kuře na česneku s jablky
Kuře osolíme, smícháme čerstvý nasekaný rozmarýn se šťávou z citronu a potřeme celé kuře i z vnitřku. Omytý citron krátce povaříme, pak jej...
více o Kuře podle Olivera
Na vymazaný pekáč vložíme plátky anglické slaniny. Na ně klademe okořeněná a lehce naklepaná kuřecí prsa, opět pokryjeme slaninou. Necháme...
více o Kuře v temnotách
Mouku smísenou s práškem do pečiva, cukr tuk, sůl, vodu a vejce na vále zpracujeme v tužší těsto. Těsto rozválíme na placku velikosti plechu...
více o Moučník s revení (rebarborou) nebo jablky
Syrové maso pomeleme a dobře promícháme. Přidáme vejce, nasekané kopřivy, osolíme a opepříme. Opět dobře promícháme. Pečeme zvolna v dobře...
více o Nádivka šumavská – starodávná
Dáme vařit maso v bujonu. Usmažíme palačinky z polohrubé mouky, vajec, vody, mléka a soli na rozpáleném oleji a hotové je přiklopíme, aby...
více o Palačinky plněné kuskusem
Kroupy propláchneme a přes noc namočíme ve studené vodě. Druhý den uvaříme (já je dělám v troubě se lžící sádla asi 45 minut).
Z hlávky zelí...
více o Plněné zelné listy
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme kynout. Mezitím...
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Vše smícháme v hladké těsto, dáme na půl hodiny odpočinout do chladu. Pak vykrajujeme srdíčka, kterým odřízeme asi 1 cm špičky (záleží na...
více o Linecké prdelky
Kuřecí řízky rozklepeme, osolíme a opepříme. Tavený sýr smícháme se strouhaným. Přidáme česnek, petrželku a provensálské koření. Směs...
více o Rychlé kuřecí závitky
Do kyšky rozdrobíme droždí, přidáme sůl a smícháme s moukou. Dáme do mikroténového sáčku do lednice.
Po dvou hodinách můžeme dělat langoše:...
více o Rychlé langoše z kyšky
Řízky naklepeme, okořeníme drceným kmínem. Trochu osolíme a opepříme podle toho, jak je slaný poličan a jestli přidáme nakládaný pepř. Velmi...
více o Zapečené řízky s poličanem a hermelínem