V hrnci na polévku vysmažte na kostičky pokrájenou slaninu. Pokud byste měli pocit, že se příliš připaluje, přidejte k ní kousek másla. Pak...
více o Vločková česnečka
Odměříme 700 g mouky a nasypeme ji do mísy.
K tomu dáme 4 vejce.
Do toho 20 g cukru.
Přidáme 2 hrsti ovsa a 1 litr mléka.
Necháme odstát asi...
více o Palačinky s džemem
Dobře uleželé olomoucké tvarůžky rozmačkáme, rozmícháme se změklým máslem, přisypeme nadrobno nakrájenou cibulku, utřený česnek, trochu...
více o Tvarůžková pomazánka
Do hrnce s rozpáleným olejem dáme rýži, za stálého míchání ji orestujeme, až zesklovatí.
Přilijeme horkou vodu a počkáme, dokud nezačne...
více o Rýže z peřiny
Porce rybího filé pokapeme citronem, potřeme rozetřeným česnekem, osolíme, opepříme, namočíme v rozšlehaném vejci, vložíme na pánvičku s...
více o Rybí filé na česneku
Začneme tím, že si oloupeme brambory a nakrájíme je na plátky. Poté si vymažeme pekáček olejem a brambory do něj naskládáme asi tak do tří...
více o Zapečené brambory s masem a smetanou
Kváskem zaděláme těsto a necháme přikryté 20 minut kynout. Pak těsto vyválíme a vykrájená kolečka smažíme ve fritovacím hrnci při 170 °C...
více o Rychlé koblihy
Vepřové maso omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem a nakrájíme na stejně velké kostky.
Cibule nakrájíme na čtvrtiny.
Oregáno opláchneme,...
více o Řecký šiš kebab
Nakrájejte kousek špeku na kostičky, velkou cibuli nadrobno. Na oleji opečte špek s cibulí. Když je dozlatova, přidejte hrubou mouku a...
více o Nejúžasnější špenát
Z vody, cukru, soli, olivového oleje, celozrnné pšeničné mouky, hladké mouky a sušeného droždí vypracujeme hladké nelepivé těsto a necháme...
více o Pizza bábovka
Cibuli oloupeme a nakrájíme asi na 0,5 cm kolečka (lépe, když se nerozpadnou). Oloupaná jablka nakrájíme na 1 cm kolečka, pak z každého...
více o Zámecká drůbeží játra
Zelí pokrájíme nebo nakrouháme, dáme do kastrolu, osolíme, přilijeme vodu a necháme 20 minut dusit. Až bude měkké, dochutíme solí, kmínem,...
více o Valašský kapušník
Rozmícháme vejce s mlékem a postupně přidáváme mouku (je lepší míchat mixérem, protože metličkou je to zdlouhavější), přidáme špetku soli....
více o Palačinky s Nutellou a keksem
Kuskus vsypeme do mísy, osolíme, zalijeme vroucí vodou, promícháme vidličkou a necháme stát 10 minut pod pokličkou. Kostky uvaříme dle...
více o Rizoto z kuskusu
Cuketu oškrábeme a nakrájíme na cca 0,5 cm kolečka.
Rozšleháme a osolíme vajíčka.
Obalíme kolečka cukety v mouce, vajíčku a strouhance....
více o Řízky z cukety
Na másle dorůžova osmažíme celer s mrkví, přidáme propláchnutou čočku (nemusíme ji předem namáčet), zalijeme vývarem a dáme vařit. Zhruba po...
více o Čočková polévka s párky
Základ zeleninového vývaru: zelenina – rajčata, paprika, brambory a cibule. Dle chuti a toho, co máme zrovna doma, můžeme přidat i další...
více o Zeleninová polévka se smetanou
Mouku dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a mléka, zlehka promícháme v řidkou kašičku a...
více o Smažené bochánky (koblihy) s mákem
Do hrnce s vroucí vodou vhodíme drobně pokrájená játra, která ihned vyndáme, necháme okapat a zchladnout. Pak je zaprášíme Solamylem,...
více o Žampionová játra
Do mísy prosejte mouku (z hladké budou buchty jemnější, z hruběji mleté nadýchanější) se solí. Uprostřed vytvořte důlek, vsypte do něj asi...
více o Povidlové buchty
Maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme. Smícháme s 2 lžícemi medu, 1 lžící kečupu, 1/2 lžící hořčice, trochou sójové a...
více o Ananasová čína
Vařené brambory nastrouháme nadrobno a nebo protlačíme lisem. Osolíme, přidáme vejce a s hladkou moukou (množství je orientační) zpracujeme...
více o Tenké placky
Suroviny vložíme do pekárny (tekuté nejdříve, sádlo se počítá mezi tekuté), kvasnice jako poslední – program Kynutí (Těsto).
Poté vytvoříme...
více o Dalamánky IV.
Brambory dáme vařit se solí a kořením, mezitím si připravíme jíšku na cibulce, rozředíme, přivedeme k varu, přidáme brambory a vaříme do...
více o Bramborová omáčka
Zprudka orestujeme maso, přidáme cibulku, chilli a necháme cca 10 minut, než se nám vyvaří přebytečná voda. Pak přidáme česnek, nakrájená...
více o Chilli con carne podle restaurace Jáma
Tento recept kdysi dávno objevila moje maminka v nějakém kuchařském časopise a uchytil se, můj partner již nechce jinou úpravu.
Základ je v...
více o Rychle, zdravě a chutně losos
Ze zelí vymačkáme šťávu a překrájíme ho. Šalotku nakrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, rozpůlíme, vykrojíme stopky a jádřince a nadrobno...
více o Salát z kysaného zelí
Pstruhy omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Pokapeme je citrónovou šťávou a olivovým olejem. Osolíme, opepříme a natřeme prolisovaným...
více o Pstruh duhový v anglické slanině
Nakrájenou cibuli zpěníme na olivovém oleji, přidáme nakrájenou cuketu a papriky, osolíme, opepříme, přidáme kari koření a cukr. Mírně...
více o Cuketa na orientální způsob
Troubu předehřejeme na 180 °C, koláčovou formu vyložíme pečicím papírem. Z citronu nastrouháme 1/4 lžičky kůry, vymačkáme šťávu.
Jablka...
více o Jablečný koláč z bramborového těsta
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů do hloubky 0,5 cm a...
více o Pečené koleno v pivní marinádě
Do zakysané smetany nastrouháme okurku, naklájíme na drobno cibulku, přidáme hořčici, sůl a pepř.
Vše promícháme a můžeme podávat ke...
více o Tatarka ze zakysanky
Rozšleháme vejce a bílky se solí a majoránkou
nakrájíme pórek a papriku a smícháme s vejcem
vše vylijeme na pánev s trochou tuku a opečeme...
více o zdravá omeletka
Porce ryby potřete solí a pepřem a zakapejte citronovou šťávou. Nechte chvilku odležet.
Mezitím prohřejte v másle lístky šalvěje či...
více o Cejn na bylinkách
Oloupeme si brambory, které umyjeme a nakrájíme na malé kostičky, dáme do mísy. Párky nakrájíme na malé kostičky a dáme do mísy. Oloupeme...
více o Křupavé brambůrky
Ryby omyjte, osušte a kůži nakrojte do tvaru mřížky. V misce smíchejte olej se šťávou a kůrou z citronu, nasekanou majoránkou, tymiánem,...
více o Pstruzi s mandlemi a bramborovým pyré
Na másle s kapkou oleje osmahneme najemno nasekanou cibulku. Pak přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, osmahneme. Na zeleninu...
více o Drožďová polévka se zeleninou a kapáním
Velice jemně nakrájenou šalotku zapěníme na másle a necháme vychladnout. Mleté maso ochutíme solí a pepřem, přidáme vejce a vychladlou...
více o Masové knedlíčky
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
Přidáme maso na menší kostky, osolíme, opepříme a zatáhneme.
Dále přidáme houbové...
více o Hovězí na houbách
Vývar z hlav: 2 rybí hlavy (z kapra), 2 bobkové listy, ½ cibule, sůl
Hlavy dáme do hrnce s vodou. Vody musí být tolik, aby byly hlavy celé...
více o Slavnostní rybí polévka
Mouku s práškem do pečiva a solí promícháme v míse. Podmáslí rozšleháme s vejcem a spojíme s moukou. Vymícháme těsto, do kterého zašleháme...
více o Lívance s borůvkami a medovou omáčkou
1. Oloupeme brambory a dáme je vařit (samozřejmě osolíme-jen trochu). Když jsou uvařené, tak je dáme do misky.
2. Do misky nastrouháme sýr...
více o Brambory na sýru
Vodu, sůl a máslo přivedeme k varu a za stálého míchání přisypeme Jizerku s kypřícím práškem. Stále mícháme, dokud těsto nepřestane lepit a...
více o Věnečky bezlepkové
Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na pánvi.
Maso nakrájíme na kostičky a okořeníme (pepř, sůl).
Přidáme papriku a hořčici a necháme...
více o Rychlý guláš
Na sádle nebo na oleji zpěníme cibulku a orestujeme plátky masa. Přidáme vše ostatní kromě mouky a trochu podlijeme. Dusíme, nejlépe v...
více o Vepřové maso v omáčce
Maso si nakrájíme na kostičky a naložíme ho do marinády (olej, sladká paprika, grilovací koření, koření na drůbež, bylinková sůl, pepř a...
více o Salát s kuřecími kousky
Maso nakrájíme na kousíčky a na rozpáleném oleji necháme zprudka opéct. Posolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem. Když bude maso dozlatova,...
více o Kuřecí kousky na medu s brusinkami
Uvařte 4 větší brambory ve slupce, nechte vychladnout, nakrájejte na 3 mm plátky.
Uvařená 2 vejce oloupejte a nakrájejte stejným způsobem....
více o Turecký bramborový salát