Ve vodě namočené žemle vymačkáme a spolu s játry najemno umeleme. Máslo dobře vymícháme s vejci a důkladně promícháme s játry. Dochutíme...
více o Hrnečková paštika
Kuskus uvaříme dle návodu na přípravu a necháme ho vychladnout.
Kuřecí prsa nakrájíme na malé kostičky, dle chuti osolíme a okořeníme...
více o Kuskusový salát s jogurtem
Brambory uvaříme v osolené vodě. Na pánvi na oleji osmahneme cibulku a přídáme slaninu, kterou také lehce osmažíme. Poté přidáme uvařené...
více o Chalupářské brambory
Kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka a umeleme spolu s vepřovým masem, cibulí, česnekem a žemlí navlhčenou v mléce. Osolíme,...
více o Kapustové karbanátky
Do velké mísy nasypeme mouku, sůl (pokud použijete instantní droždí, tak ho tam dejte taky) a promícháme.
V prostředku si uděláme dolík a...
více o Rychlá italská pizza
Vymíchat řidší těsto, posypat hladkou moukou a přikrýt utěrkou. Nechat kynout 12-18 hodin při pokojové teplotě. Potom promíchat vařečkou...
více o Chleba od Hadičky
Vejce rozšleháme, osolíme a přidáme mléko, osolíme a opepříme. Usmažíme z nich alespoň 4 omelety. (Mně osobně se vždycky trhají, tak tam...
více o Asijská plněná omeleta
Nejprve podusíme rajčata, která pak propasírujeme přes cedník. Na trošce oleje necháme zpěnit nakrájenou cibuli, ke které přidáme...
více o Lečo podle Jiřího
Na oleji si orestujeme pokrájenou cibuli, pak přidáme pokrájené, osolené a opepřené maso na kousky (kostky, nudličky) a orestujeme. Až se...
více o Vepřové v mrkvi
Troubu předehřejeme na 180 °C, koláčovou formu vyložíme těstem, dno koláče vyložíme kolečkem pečicího papíru, posypeme fazolemi a zapékáme...
více o Slaný koláč plněný bramborami a cibulí
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kmín a vaříme.
Až jsou brambory měkké, přidáme zelí, žampiony i s...
více o Valašská kyselice
1. Brambory, mrkev a pastinák oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky(třeba v robotu).
2. Troubu předehřejte na 170°C.
3. Oloupaný...
více o Smetanové brambory Michopulu
Kuřecí prsa nakrájíme na silnější proužky, osolíme, obalíme v mouce, vejci a lehce drcených lupíncích se semínkami. Smažíme v oleji...
více o Chicken Fingers
Z mléka, vejce, mouky, soli a cukru ušleháme těsto na palačinky a na pánvi je opečeme do zlatova.
Tvaroh, citronovou kůru, cukr, rozinky a...
více o Palačinky s tvarohem a čokoládou
Do vroucí osolené vody přidáme 3 lžíce 8% octu, ponoříme hlávku zelí, povaříme asi 10 minut a necháme chvíli zchladnout. Zvlášť si uvaříme...
více o Golombki
Avokádo rozkrojíme na půlky vybereme kostku a hned potřeme citrónovou šťávou nebo nám zčerná. Dužinu avokáda nakrájíme malým nožíkem na...
více o Avokádový salát
V hrnci rozehřejte ghí nebo olej a přidejte kmín, černá hořčičná semínka, listy karí a skořici. Když hořčičná i kmínová semínka změní barvu,...
více o Citrónová rýže
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody. Mezitím nakrájíme...
více o Zbytkové rizoto (dietní)
Smíchejte suroviny na zálivku.
Na pánvi lehce osmahněte na másle a oleji cibuli a česnek.
Zalijte zálivkou a zvolna vařte 30 minut, omáčka...
více o Barbecue omáčka americká
Osolená žebírka vložíme do pekáče, trošku podlijeme vodou, zakryjeme alobalem a udusíme doměkka. V kastrůlku svaříme zbývající suroviny a...
více o Vepřová žebírka s medem a zázvorem
Pažítku nasekáme nadrobno. Tuniaka scedíme. V miske spolu zmiešame obe suroviny. Pridáme vajcia a múku. Dochutíme soľou, štipľavou a sladkou...
více o Tuniakové karbonátky so salsou
Do mletého mäsa primiešame prísady, urobíme guľky a poukladáme na olivovým olejom pokvapkanú zapekaciu misu. Na každú guľku položíme plátok...
více o Zapekané guľky Toscana
Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme.
Maso nakrájíme na kostičky, okořeníme (sůl, pepř).
Maso zlehka orestujeme na cibuli.
Přidáme k masu...
více o Španělské ptáčky po studentsku
Nakrájíme si malou cibuli nadrobno, kuřecí prsa na kostičky, okořeníme, osolíme, můžeme přidat kurkumu a dáme smažit.
Mezitím si připravíme...
více o Zeleninový salát s kuřecím masem
Plátky masa lehce naklepeme a nejméně na 1 hodinu vložíme do marinády z ořechů, oleje, medu, soli a pepře. Banány podélně a příčně rozdělíme...
více o Grilované medailonky s banány
Sójove kostky naložíme do zeleninového vývaru a nálevu z okurek. Osolíme, přidáme lžíci hořčice a na lžičku papriky. Další den na oleji...
více o Znojemská sója
Namočené fazole uvaříme doměkka a scedíme je. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na kostičky nakrájené tofu, chilli koření...
více o Vegetariánské chilli con carne
Uvařenou čočku rozmixujeme a vše promícháme.
Můžeme přidat například petrželku, pár kapek citronu nebo tofu.
Podáváme s rozpečenou bagetkou...
více o Čočková pomazánka
Vepřové kotlety naklepeme, osolíme a posypeme kořením. Drobně nakrájenou cibulku osmahneme a přidáme kotlety, které po obou stranách opečeme...
více o Kvikot z Raffaelova kotle
Drůbky a maso dáme vařit, osolíme a opepříme, vaříme velmi pomalu. Když je maso skoro měkké, přidáme zeleninu a cibuli. Opět chvíli vaříme....
více o Kaldoun
Vše smíchejte v míse s olejem. Bylinky nemusíte trhat ani krájet, stačí je tam ponořit celé. Maso v marinádě nechte alespoň dvě hodiny...
více o Marináda s čerstvými bylinkami a medem
Těsto uhněteme z mouky, kakaa, cukru, vanilkového cukru, soli, másla a vejce. Menší dortovou formu vymažeme a vložíme těsto, po stranách...
více o Čokoládový dort s krémem
Všechny suroviny dobře smícháme, nalijeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech, poklademe půlkami švestek (řeznou plochou nahoru) a posypeme...
více o Rychlý švestkový koláč
Suroviny v uvedeném pořadí dáme do pekárny a zapneme program Těsto. S těstem se perfektně pracuje, krásně se balí do buchet, prostě paráda. ...
více o Honzovy buchty
Postup:
1. Ingredience na těsto smícháme dohromady, můžeme použít mixér. Vznikne nám tekutější těsto.
2. Rozžhavíme plotnu, přidáme trochu...
více o Palačinky se šlehačkou
Z droždí, mléka a trochy cukru nechte vzejít kvásek. Poté zpracujte s ostatními surovinami v hladké, nelepivé těsto. Nechte 40 minut kynout...
více o Těsto na buchty
Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu na skus, pak scedíme.
Houby pokrájíme a krátce povaříme, scedíme.
Cibuli osmažíme dozlatova, pak...
více o Houbařské těstoviny
Karamelové salko vymícháme s máslem.
Cukr, kukuřičný škrob a sůl smícháme. Postupně vléváme mléko a vytvoříme hladkou směs. Vaříme na mírném...
více o Krémový banánovo-karamelový dezert
Na olivovém oleji osmahneme na velké kousky nakrájenou cibuli. Vyjmeme, krátce osmahneme celer a papriku.
Maso nakrájíme na silnější plátky,...
více o Hovězí daube
V troubě opečte hovězí kosti při teplotě 200 stupňů asi 20 minut. V hrnci orestujte do tmava rozpůlenou cibuli a zalijte ji studenou vodou....
více o Hovězí vývar
Uzené maso nakrájíme na plátky a povaříme 10 minut. Uvaříme oloupané brambory a rozmačkáme je. Necháme vychladnout. Do hrnce s rozmačkanými...
více o Bramborové knedlíky plněné uzeným
Z tvarohu, mouky, vejce soli a oleje zpracovat těsto, rozdělit na půl. Těsto rozválet, rozdělit na kousky a zabalit do něj ovoce.
Připravené...
více o Tvarohové knedlíky
Do hrnce dáme očištěné kuře nebo slepici (můžeme předem naporcovat), přilijeme vodu, přidáme koření a zeleninu, osolíme. Přivedeme k varu a...
více o Jednoduché kuře (slepice) na paprice
Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Všechny suroviny na těsto (olej, mléko, mouku s práškem...
více o Bábovka od babičky
Do větší mísy rozklepneme vejce, přidáme mléko a postupně přidáváme mouku, dokud se nevytvoří poněkud husté těsto. Přidáme špetku soli,...
více o Nejjednodušší palačinky
Nejprve nakrájím cibuli/pórek, osmažím v hlubší pánvi na trošce másla. Jakmile začne chytat barvu, přidám na půlkolečka nakrájenou klobásu....
více o Ostré fazole II.
Vyšleháme mouku s vejcem. Poté pomalu přiléváme vodu. V případě vody se řídíme spíše podle rozumu, těsto by mělo mít podobnou konzistenci...
více o Galletes - slane palacinky