Rozetřeme droždí se 2 lžičkami cukru, přidáme ostatní ingredience. Pokud se zdá těsto moc hutné, přidáme ještě vodu dle uvážení (mělo by se...
více o Sladké houstičky
Pórek očistíme, pokrájíme na kolečka a na rozpuštěném másle osmažíme dosklovata. Pak zaprášíme moukou, ještě chvíli osmažíme a zalijeme...
více o Smetanová pórková polévka s bramborem
Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme 4 lžíce mouky a rozmícháme na hustou kaši. Přidáme špetku soli a necháme 30 minut vzejít. Do...
více o Croissanty
Očištěnou zeleninu nakrájíme na tenké nudličky a přidáme oloupaný, jemně nasekaný česnek. Vložíme do vody a 10 minut vaříme. Potom přidáme...
více o Jarní polévka
Ingredience smícháme do pekárny a pečeme na program „Sweet“, nebo na 1. program základní. Rozinky a mandle je dobré ještě před použitím...
více o Mazanec do domácí pekárny
Zpracujeme těsto jako na bramboráky. Vylijeme na plech a poklademe pokrájenými paprikami, rajčaty a posypeme sýrem.
V zimním období používám...
více o Cmundopizza
Smícháme mléko, cukr a vyrobíme kvásek.
Do mouky přisypeme lžičku soli. Promícháme s kváskem. Popřípadě přidáme mléko.
Přidáme žloutek a...
více o Bavorské vdolečky
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program „těsto“. Těsto by mělo být tužší a nemělo by se po vykynutí vůbec lepit –...
více o Domácí houstičky z pekárny trochu jinak
Z masa nakrájíme plátky, které po stranách nařízneme. Naklepeme, ale nesolíme.
V misce řádně rozmícháme vejce, škrob, zakysanou smetanu a v...
více o Řízky v zakysané smetaně
Rýži podle návodu na obalu uvaříme. Mezitím si na pánvičce podusíme zeleninku na trošce oleje.
Když je zelenina hezky podušená, tak přidáme...
více o Dietní rýže se zeleninou nasladko
Srdíčka rozkrojíme podélně napůl a omyjeme. Nakrájíme si nadrobno oloupanou cibuli a česnek. Dáme srdíčka do vyšší pánve nebo kastrůlku....
více o Kuřecí srdíčka
Cuketu oloupeme a nastrouháme. Nastrouhanou cuketu posolíme a necháme jí vyloučit vodu.
Poté cuketu vymačkáme, aby v ní bylo co nejméně vody...
více o Cuketové placičky se sýrem
Škvarky rozemeleme, přidáme najemno nakrájená uvařená vajíčka, 2 lžíce hořčice, najemno nakrájenou cibuli a sůl. Dobře promícháme a do...
více o Výborná škvarková pomazánka
Kuřecí maso si pokrájíme na delší proužky, které napíchneme jako harmoniku na předem namočené špejle. Gyros koření si prošleháme se solí,...
více o Kuřecí gyros harmonika – grilovaná
Dvě hrsti sušených hub namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou vyměnit. Poté vyjmeme a nakrájíme na...
více o Houbová omáčka jednoduchá
Na přípravu tohoto jídla potřebujete 2 pánve. V jedné pánvi osmažte asi na 4 lžících oleje květák rozebraný na malé růžičky. Hned zpočátku...
více o Květák s masem
Ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí mít stejnou teplotu). Následně přidáme do majonézy nadrobno...
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na malé kostičky, osolíme, opepříme, přidáme 3 lžíce tatarky a namačkáme česnek. Vše důkladně promícháme a...
více o Kuřecí na tatarce
Na kostičky nakrájený kousek špeku osmažíme, přidáme zelí, masox a krátce podusíme. Dáme na plech rovnoměrnou vrstvu zelí a poklademe...
více o Bůček pečený na zelí
Počet vajec záleží na počtu topinek: 1 ks topinky = 1 vejce. Plátky chleba si osmažíme z obou stran dozlatova. Z vajec si uděláme volská oka...
více o Lovošská topinka
Na rozpuštěném sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Zasypeme paprikou, gulášovým kořením a novým kořením. Promícháme, přidáme maso a...
více o Gulášová z mletého
Odblaněná a očištěná játra nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájenou nadrobno společně s očištěnou zeleninou nakrájenou na jemném struhadle a...
více o Vepřová játra na smetaně
Pomazánkové máslo, prolisovaný česnek a tvaroh se solí a pepřem rozšleháte vidličkou.
Podáváte na rohlíku jako jednohubky. Na ozdobu dáte...
více o Česneková pomazánka
Omyté růžičky květáku uvařte na páře či ve vodě na skus, stačí přibližně 5 až 7 minut. Poté rozehřejte řepkový olej, orestujte jarní cibulku...
více o Květákový mozeček
Filé marinujeme alespoň 2 hodiny ve směsi citronové šťávy, sojové omáčky a česneku.
Květák a brokolici pokrájíme na větší kusy a krátce...
více o Polynéské filé
Prosátou mouku vsypeme do hlubší mísy. Uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr a zalijeme částí vlažného mléka. Na teplém...
více o Kynuté třesňové knedlíky
Maso nakrájíme na nudličky. Přidáme ostatní ingredience a dobře promícháme. Směs necháme do druhého dne odležet. Pak vše osmažíme na oleji ...
více o Čína
Pohanku spařte vroucí vodou a nechte dvacet minut bobtnat. Pak slijte vodu a pohanku vložte do mixéru spolu s česnekem a cibulí. Zapněte...
více o Pohanková pomazánka
Nakrájíme si papriky, rajčata a cibuli na větší kousky. Připravíme si větší hrnec, nejlépe široký a nízký. Rozpálíme olej a přidáme cibuli....
více o Pravé maďarské lečo
Pohanku nasypeme do osolené vroucí vody, zamícháme, zakryjeme a na půlhodinu dáme na teplé místo (nejlépe do peřin). Na oleji zpěníme...
více o Pohanka s brynzou
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání necháme asi 1/2...
více o Houbová omáčka smetanová
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí a jemně posekanými...
více o Pomazánka z uzené makrely
Na olivovém oleji orestujeme klínky cibule, přidáme plátky žampionů a po chvíli dílky rajčat, nasekaný česnek, bazalku, olivy, sůl a pepř....
více o Středomořská stehýnka
Maso potřeme solí, urovnáme (natlačíme) do hrnce. Za 3–4 dny zalijeme připraveným nálevem, aby bylo potopené. Nálev připravíme z 1,5 liru...
více o Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
Dejte vařit oloupané brambory.
Kuřecí prsa lehce naklepejte, osolte a opepřete. V hlubší pánvi je na 1 lžíci olivového oleje zprudka...
více o Meruňkové kuře
Játra umeleme, přidáme česnek, vejce, koření a dohustíme strouhankou. Tvoříme knedlíčky, které zavaříme do vody. Hotové vkládáme do polévky....
více o Játrové knedlíčky (do polévky)
Kuře očistíme a nasolíme (i uvnitř). Na kostičky pokrájené rohlíky dáme do mísy, přidáme neoloupanou, nahrubo nastrouhanou mladou cuketu,...
více o Kuře s cuketovou nádivkou
Mrkev, střední část řapíkatého celeru a cibuli nakrájíme klidně na větší kousky. Zpěníme je na panenském olivovém oleji. Půl kila rajčat San...
více o Sugo pomodoro
Orestujeme si na pánvičce cibulku, najemno nakrájený salámek a nasekaný česnek. Zalijeme kečupem, přidáme oregáno a sůl.
Uvaříme si kuskus,...
více o Překvapení v tortille
Květák uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Po vychladnutí jej nasekáme nadrobno, vmícháme ostatní suroviny a dáme na 1 hodinu vychladit...
více o Květáková pomazánka
Plátky vepřové krkovice tence naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
Obalíme je ve směsi strouhanky smíchané s nastrouhaným tvrdým...
více o Obrácené řízky
Začneme nádivkou. V míse smícháme: rohlíky na malé kostky, vlažné mléko, nadrobno nakrájený salám Gothaj, vajíčka, pažitku (nejlépe čerstvou...
více o Vepřová roláda s nádivkou
Vykuchaného lososa zbavíme ploutví, hlavy, rozkrojíme podél na 2 půlky a poté na jednotlivé porce. Můžeme ho také rozkrájet na podkovy nebo...
více o Losos s bylinkovou omáčkou
Těsto: Tvaroh, dětskou krupici, vejce a špetku soli smícháme a vypracujeme ze vzniklého těsta šišky. Tyto šišky dáme vařit do osolené vody...
více o Tvarohové šišky s mákem a povidly
Vejce rozšleháme s mlékem a solí, postupně přisypáváme hladkou mouku, stále šleháme.
Pak rozehřejeme na pánvi trochu oleje, ušlehané těsto...
více o Základní palačinka
Smícháme (ručně nebo nejlépe mixérem) máslo a cukr, přidáme vejce a sodu rozpuštěnou ve dvou lžících mléka. Poté vidličkou rozmačkáme banány...
více o Americký banánový koláč
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, pak scedíme.
Cibuli osmažíme na oleji, pak přidáme orestovat i pokrájenou slaninu, vsypeme...
více o Anglické těstoviny se špenátem a sýrem
Citron ostrouhejte a vymačkejte na šťávu, oloupaný zázvor nadrobno nakrájejte. Kůru, šťávu a zázvor promíchejte se 2 lžícemi oleje a skořicí...
více o Grilovaný candát na rajčatech