Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme ji vysmahnout. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět, pak kyselé zelí....
více o Králík (kuře) se zelím
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého, dáme kýtu, hřbety a podlijeme vodou. Porce osolíme, opepříme a opečeme...
více o Králík – slintající soused
Najemno nasekáme papričky a česnek. Kuřecí maso nakrájíme na menší kostičky, posolíme, popepříme a zprudka osmažíme na pánvi. Jakmile se...
více o Kuřecí maso s kukuřicí v tortille
Oloupané brambory pomeleme na masovém strojku s uzeninou, cibulí a česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku, vejce podle množství...
více o Bramborová paštika s uzeninou
Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí, česnekem, kořením, solí, vejcem a vytvoříme válečky, které namáčíme v těstíčku (těstíčko...
více o Čevabčiči v těstíčku
Starý chleba namočíme přes noc, pak vymačkáme vodu, dáme do mísy a se zbylými přísadami uděláme těsto jako na bramboráky. Tvoříme placky,...
více o Chlebové placky
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a nastrouháme na jemném struhadle. Zelí dáme do misky se studenou vodou, po chvíli vymačkáme...
více o Zelné placky
Žampiony očistíme a nožičky odstraníme (použijeme do jiného pokrmu).
Připravíme si nálev tak, že svaříme ocet s vodou a uvedeným kořením....
více o Nakládané žampiony se sýrem
Nakrouhané zelí povaříme v osolené vodě, scedíme a vymačkáme. Přidáme nakrájené rohlíky, osmaženou pokrájenou cibulku, vejce, sýr,...
více o Nádivka ze zelí
Houby namočíme na 10–12 minut do směsi ušlehané z vejce, smetany a krupice. Škvarky nasekáme, spolu s jemně krájenou cibulí lehce osmahneme...
více o Štrachanda
Ingredience (kromě müsli a sušeného ovoce) vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Sweet, velikost bochníku malá, barva kůrky...
více o Chlebík s müsli pro děti
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program základní, velikost chleba II. Po upečení chleba vyklopíme z nádoby a...
více o Úplně obyčejný hrnkový chleba
Nejprve si naložíme sójové maso do nálevu připraveného z rozšlehaného vajíčka, škrobu a vody. Nálev dochutíme sójovou omáčkou a sójové...
více o Vegetariánské Kung Pao Asie
Rozpustíme v kastrolu asi 1/8 másla a přidáme prolisovaný česnek. Maso nakrájíme na plátky, posolíme z obou stran. Nejprve zprudka opečeme a...
více o Hovězí jen na česneku
Brokolici dáme do mléka, necháme přejít varem a rozmixujeme. Osolíme, opepříme, přilijeme smetanu a povaříme. Šunku nakrájíme na tenoučké...
více o Brokolicový krém
Kuře posolíme a pokmínujeme výrazněji, než jsme zvyklí. Dutiny vyplníme jablky bez jádřinců, vložíme do pekáče, podlijeme 1 dl vody a...
více o Kuřohus se zelím
Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Olivový olej smícháme s citronovou šťávou a kůrou. Přilisujeme oloupaný...
více o Krůtí špízy
Máslo utřeme s cukry, solí a žloutky do pěny. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Obě hmoty spojíme a přidáme mouku s kypřidlem, mleté mandle a...
více o Bábovka s mandarinkami – velká
Tvaroh zamícháme se žloutky, z bílků ušleháme tuhý sníh. Do tvarohu přimícháme mouku s práškem do pečiva a sůl. Nakonec opatrně zamícháme...
více o Obalované koblížky
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev dorůžova. Do pekáčku nebo zapékací misky kápneme trošku...
více o Obrácené řízky na zelenině
Z ingrediencí v míse uděláme těsto. Na vále uděláme žmolenku. Žmolenku pak přidáme k těstu v míse a vypracujeme těsto, které necháme řádně...
více o Drobenkový mazanec
Očištěné brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme hladkou mouku, vajíčko, sůl, majoránku, česnek, mletý pepř a mléko. Na pánvi...
více o Moje zemiakové placky
Brambory ve slupce důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, stejně jako špekáčky. Cibuli nakrájíme na kousky. Brambory osolíme....
více o Bramborové špízy
Heru utřeme s cukrem a vejci do pěny. Přidáme mouku s kypřicím práškem a špetkou soli. Čokoládu a ořechy posekáme na menší kousky a přidáme...
více o Americké čokoládové cookies
Ve vroucí vodě necháme rozpustit bujón (je jedno, zda bude zeleninový či masový). Potom přidáme špenát a necháme povařit.
Zalijeme smetanou,...
více o Špenátová polévka
K přípravě budete potřebovat šnekový odšťavňovač.
Umyjte cibuli, rajčata a vložte je do odšťavňovače.
Smíchejte jednu lžíci připravené šťávy...
více o Domácí kečup
Maso okořeníme, zakapeme olejem a necháme v lednici přes noc.
Druhý den na pánvi zpěníme cibuli, přidáme maso a opečeme. Podlijeme vodou,...
více o Kuře po židovsku
Plátky anglické slaniny klademe na pánev, kde máme již rozpálený olej. Zprudka opečeme z obou stran.
Cibuli si nakrájíme na tenčí půlměsíčky...
více o Vaječná omeleta se zeleninou
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a sůl. Podle potřeby (a...
více o Lilková omáčka na těstoviny
V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme sladkou papriku a maximálně půl minuty...
více o Hovězí guláš v tlakáči
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučené ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat). Umotáme housky, rohlíky...
více o Rohlíky
Do mísy nastrouháme syrové a vařené brambory (knedlíky jsou pak měkčí), přidáme vejce, sůl a mouku. Promícháme a necháme těsto pár minut...
více o Drbáky s vepřovým pleckem
Čočku, hrách a fazole namočíme přes noc. Druhý den je v téže vodě krátce povaříme, přidáme kroupy a vaříme do změknutí. Pak přidáme...
více o Hrstková polévka z Hané
Na rozpálený olej dáme nadrobno nakrájenou chilli papričku (pokud chcete pálivější jídlo, necháte jadérka), přidáme jeden rozdrcený česnek a...
více o Ďábelské menu
Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova.
Přidáme maso, osolíme, pocukrujeme, okořeníme a dále smažíme.
Až se odpaří šťáva,...
více o Omáčka na špagety
Nejprve připravíme kvásek. Do hrníčku dáme několik lžic mouky, 1 lžíci cukru, trochu vlahého mléka, rozdrobené droždí. Promícháme máslo,...
více o Pravé koblihy
Troubu rozehřejeme na 200 stupňů.
Brambory překrojíme podélně napůl, dáme na plech řeznou stranou nahoru a posolíme. Mezi brambory dáme...
více o Placaté kuře
Rohlíky nakrájíme na kostičky jako do knedlíků.
V mléce rozšleháme vejce, osolíme a lehce opepříme.
Rohlíkové kostky namočíme do směsi a...
více o Rohlíková pizza
Do hrnce dáme vařit vodu. Oloupané brambory nakrájíme na menší kostky, dáme je vařit a přidáme kostku masoxu. Mezitím si nastrouháme nebo...
více o Česnečka – vyprošťovák
Bezové květy důkladně omyjeme, nůžkami odstříháme stopky a necháme oschnout. Oddělíme bílky od žloutků, z bílku ušleháme tuhý sníh.
Do...
více o Smažené bezové květy
Květák rozdělíme na větší růžičky a necháme uvařit do měkka v mírně osolené vodě. Žampiony nakrájíme na drobné kousky. Vychladlý květák...
více o Květákové placky se žampiony
Do kastrůlku dáme trošičku sádla, rozpustíme a přidáme cibulku. Oloupané buřtíky přihodíme do pekáčku a po chvilce přidáme nakrájená rajčata...
více o Buřty na černém pivu
Připravíme si těstíčko: 100 ml vody smícháme s hladkou moukou, přidáme mletou papriku, koření a česnek. Krůtí prsa mírně naklepeme,...
více o Krůtí kapsa s překvapením