Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme nakrájený párek na kolečka a trochu osmažíme. Mezitím si nadrobno nakrájíme zeleninu, kterou...
více o Výborná špagetovka
Kapustu nakrájíme na nudličky a se solí a kmínem povaříme asi 10 minut. Scedíme a vývar zachytíme. Slaninu nakrájíme na kostky, rozškvaříme...
více o Kapustový hrnec
Vepřové i hovězí maso nakrájíme na nudličky a osmahneme na oleji, přidáme cibulku a jak zesklovatí, přidáme sůl a pepř, papriku a feferonky...
více o Konšelské peklo
Do mléka dáme trochu cukru, rozdrobíme droždí, zamícháme a necháme kynout. Vykynutý kvásek vylijeme do mouky, přidáme ostatní suroviny a...
více o Kravince
Zpracujeme těsto a dáme na 30 minut do lednice. Kulatou formu vyložíme pečicím papírem, na ni rozetřeme těsto a několikrát propíchneme...
více o Křehký koláč s broskvemi a oříšky
Zapékací mísu vymažeme máslem a trochou oleje a dáme porce okořeněného kuřete. Zalijeme vývarem z kostky a dáme péci. Když máme maso téměř...
více o Kuře na bramborách
Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standardní směs na sekanou pečeni...
více o Kuřecí roláda s mletým masem
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme (můžeme použít i grilovací koření), položíme plátek šunky, na něj půlku banánu a svineme jako...
více o Kuřecí tajemství
V míse mouku s tukem rukou rozemneme na žmolenku a do ní vlijeme žloutky rozmíchané s vodou a octem. Rukou v míse vymícháme v hladké těsto,...
více o Listový závin bez překládání
Maso nakrájíme jako na guláš, na oleji osmahneme do světle růžova nakrájenou cibuli, zasypeme oběma paprikami a přidáme sáček zelí i s vodou...
více o Maďarská variace
Všechny suroviny vyšlehejte ve šlehači a namažte na vlastnoručně upečený chleba.
Tohle máslo je na 99 % podobné tomu máslu, co vám při...
více o Máslo ala pizzerka
Na oleji orestujeme cibuli na půlkolečka i s česnekem, až začne vonět. Přidáme opláchnutá játra a restujeme. Jakmile zhnědnou, přidáme...
více o Mexická kuřecí jatýrka
Když použijeme paličky, tak je u kosti nařízneme, osolíme a opepříme.
Vložíme do marinády – snažíme se, aby se dostala všude (čím víc tím...
více o Ostré potěšení nejen pro chlapy
Papriky a cibuli nakrájíme nadrobno a společně s ostatními přísadami kromě vína pomalu dusíme. Když je zelenina měkká, přilijeme víno a...
více o Paprikové čatní
Z droždí, mléka, cukru a části mouky připravíme kvásek. Strouhaný perník promícháme s moukou, kakaem a solí, přidáme kvásek, vejce, vlažné...
více o Perníkové knedlíky
Uvařené a oloupané brambory řádně rozšťoucháme, přidáme tvaroh, špek najemno nakrájený a opečený a dozlatova osmahlou cibuli. Opepříme,...
více o Pirohy vařené
Připravíme kvásek (droždí, cukr, trochu vody, trochu mouky). Přikryjeme a necháme vykynout na teplém místě. Pak prosejeme mouku do mísy,...
více o Pizzové taštičky
Připravíme si klasickým způsobem kynuté těsto, které necháme kynout 1 hodinu. V průběhu kynutí ho můžeme ještě jednou promísit. Vykynuté...
více o Plněná slaná kolečka
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vajíčko, mouku, sůl a vypracujeme hladké těsto. Mouky přidáváme tolik, aby se těsto...
více o Plněné bramborové placky
Smícháme přísady na 1. těsto, vytvarujeme do obdélníku a dáme ztuhnout do ledničky. Z ostatních přísad vypracujeme kynuté těsto (kostky...
více o Překládané koláče
Z přísad vypracujeme těsto. Vyválíme ho a vložíme do dortové formy, přičemž vyložíme dno a boky do výšky 4 cm. Na dno položíme obě oplatky,...
více o Rebarborový dort s tvarohem
V hrnci rozpustíme máslo s olejem. Přidáme rýži, mícháme, až se opraží. Potom za stálého míchání přidáváme horký vývar. Cca po 15 minutách...
více o Rizoto s ořechy (Risotto alle noci)
Kuřecí prsa podle potřeby rozkrojíme a naklepeme, abychom dostali co největší plátky. Alobal potřeme olejem a naskládáme na něj maso tak,...
více o Roláda z kuřecích prsíček
Z mouky, droždí, cukru, soli, skořice, kardamonu a citronové kůry připravíme kynuté těsto, do kterého vmícháme rozinky. Necháme 45 minut...
více o Rozinkové žemličky
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme trochu dětské krupice. Při míchání současně nastrouháme trochu mrkve a celeru, přidáme do hrnce,...
více o Rychlá polévka s nudlemi
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, zakápneme olejem a necháme v lednici do druhého dne odležet. Pak řízek...
více o Řízky v alobalu
Mleté maso smícháme s kostičkami cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě osolíme a přidáme...
více o Slavnostní plněný chleba
Vymažte tukem menší pekáč. Nařežte veku či bagetu na silnější plátky (3 cm) a položte je v jedné vrstvě do pekáče těsně vedle sebe. Ve větší...
více o Snídaně na druhý den
Máslo utřeme s tavenými sýry, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, okurky, petrželku, natvrdo uvařená a pokrájená vejce. Vše osolíme,...
více o Sýrová roláda
Listové těsto vyválíme, nakrájíme na pásky a natočíme na plechové trubičky (jako klasické trubičky) a upečeme. Smetanu, žloutky, máslo,...
více o Sýrové trubičky
Utřeme máslo nebo rostlinný tuk se solí, zašleháme tvaroh, přidáme jemně sekanou cibuli a sladkou papriku. Necháme chvíli vychladnout. Z...
více o Sýrový ježek
Vodu s máslem a solí uvedeme do varu, vsypeme najednou všechnu mouku a za stálého míchání vytvoříme kompaktní odpalované těsto. Po...
více o Švestkový věnec
Zaděláme na těsto a necháme jej hodinu vykynout na teplém místě. Z těsta uplácáme bagetky (či malé housky nebo stočené rohlíky). Lehce je...
více o Těsto na bagetky, housky apod.
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na kostičky, papriku na tenoučké proužky (cca 1–2 mm). Chilli papričku zbavíme jadérek...
více o Těstoviny Mňam Mňam
Na rozpáleném oleji osmažíme cibulku nakrájenou na kostičky. Postupně přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, klobásy a tenké nudličky...
více o Trampské fazole
Ramu a tavený sýr vyšleháme elektrickým šlehačem do pěny. Z tuňáka slijeme šťávu, přidáme jej do mísy a zašleháme. Vejce nastrouháme najemno...
více o Tuňáková pomazánka na Moničin způsob
Kuskus uvaříme podle návodu plus přidáme šafrán. Na oleji zpěníme cibulku a 2 česneky. Přidáme kuře, krátce orestujeme, přimícháme dvě...
více o Tuniský kuřecí kuskus
Mouku prosijeme na vál, přidáme ostatní suroviny mimo marmelády a vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme cca 2 hodiny odpočinout v...
více o Tvarohové hvězdičky DIA i NEDIA
Vypracujeme klasické tvarohové těsto a necháme odpočinout v ledničce (můžeme i rozválet a složit, těsto je pak lépe vypracované). Uzené maso...
více o Tvarohové pečivo se šunkou
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr. Po rozpuštění přidáme mouku, vejce, sůl, olej a vypracujeme těsto. Necháme vykynout....
více o Tiropsomo (chléb pečený s balkánem)
Kuřecí prsa a vepřovou pečeni nakrájime na nudličky asi tak 3 cm dlouhé a 1 cm široké, dáme do misky. V oleji rozmícháme česnek, sůl, gyros...
více o Vestfálský měšec
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě nasucho). Dále pokrájíme kuřecí prsa na malé kostičky,...
více o Zapékaná špenátová miska
Cibuli na proužky necháme zesklovatět, přidáme maso nakrájené na menší kousky. Osmahneme, necháme vydusit, osolíme, opepříme. Podléváme...
více o Samuraj k pivku
Uvaříme rýži. Uvaříme zelí bez zahuštění.
Příprava masa (jako na guláš): Na sádle zpěníme cibuli, česnek, kmín, přidáme maso nakrájené na...
více o Mňamka rýže se zelím