Brambory plněné ementálem a uzeným…
Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Necháme vychladnout. Poté je oloupeme, rozpůlíme a vnitřky vydlabeme. Máslo utřeme se žloutky do pěny,... více o Brambory plněné ementálem a uzeným masem
Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Necháme vychladnout. Poté je oloupeme, rozpůlíme a vnitřky vydlabeme. Máslo utřeme se žloutky do pěny,... více o Brambory plněné ementálem a uzeným masem
Vezmeme větší vyšší pánev (nejlépe s pokličkou) a do ní dám větší množství oleje (tak půl cm). Syrové brambory důkladně umyjeme, NENÍ NUTNÉ... více o Brambory trochu jinak
Hořkou čokoládu rozpustíme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Vyšleháme máslo, cukr a 4 žloutky. Ořechy, mouku a špetku soli... více o Čokoládové řezy s jablky
Recept vznikl náhodou – naložila jsem si kuřecí prsa do medové marinády a nepočítala s tím, že se manžel vrátí z venčení psa s pytlem hub.... více o Medová ňadra na houbách
Stehna prošpikujeme slaninou, osolíme, zalijeme vínem, přidáme jalovec a necháme uležet přes noc v chladu. Pak stehna rozložíme na máslo do... více o Pečená zaječí stehna
Kuřecí čtvrtky osolíme a jemně zakapeme citrónovou šťávou. Mezitím nakrájíme cibuli a nadrobno i česnek. Rozehřejeme hlubší pánev nebo... více o Kuře Garam masala
Rýži uvaříme v mléce se špetkou soli na velmi hustou kaši. Vmícháme cukr a vanilkový cukr. Horkou kaši navrstvíme na mokrou desku do výšky 1... více o Rýžové placky
Rýži uvaříme doměkka v osolené vodě. V zapékací misce osmažíme kostičky salámu, přisypeme zeleninu, vmícháme rýži, mléko, vejce a strouhaný... více o Rýžový nákyp se sýrem a salámem
Na tuku zpěníme cibuli, přidáme hovězí a vepřové maso nakrájené na nudličky a podusíme. Vhodíme nakrájená drůbeží játra, okořeníme pepřem,... více o Sicilská směs
Z mléka, cukru, trochy mouky a kvasnic necháme vzejít kvásek. Ze všech uvedených surovin zpracujeme těsto a dáme vykynout. Pak vyválíme plát... více o Škvarkové loupáčky
Všechny suroviny bez brusinek důkladně promícháme, nakonec zlehka vmícháme brusinky. Pomazánka je pikantní, lehká a dobrá (trochu jako... více o Tvarohová pomazánka s brusinkami
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a poté podélně rozkrájíme na půlky. Žloutky vyjmeme, rozmačkáme a smícháme s... více o Vejce plněná Nivou
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a naložíme do směsi oleje a koření, např. grilovací koření, česnek apod. Listové těsto rozválíme,... více o Vepřové plátky v listovém těstě
Ve vlažném mléce rozpustíme 2 lžičky cukru, přidáme rozdrobené droždí, trochu mouky a dáme vykynout. Po vykynutí přidáme žloutek, olej, sůl... více o Výborné koláčky s tvarohem, povidly a drobenkou
Meloun nakrájíme na stejnoměrné kousky (já používám vykrajovátko na kuličky z brambor), svaříme nálev, meloun rozdělíme do sklenic, zalijeme... více o Meloun jako břitva
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a podusíme. Vložíme maso... více o Králík na zakysané smetaně
Uvaříme půl porce světlých špaget, půl porce celozrných (tmavších) špaget a pokud budete chtít, tak i půl porce černých špaget. Necháme je... více o Špagetová roláda
Všechny ingredience vložíme v tomto pořadí do pekárny a zapneme program Těsto. Rozinky s ořechy můžeme do těsta přidat během přípravy, já je... více o Bohatá vánočka Míša – těsto z domácí pekárny
V míse ušleháme cukr s máslem, vmícháme vejce a rozmačkané banány s vodou. Prošleháme a vsypeme promíchané všechny ostatní ingredience a... více o Bábovka banánová
Petrželovou nať nasekáme na drobno. Na alobal kápneme olivový olej (asi tak 1–2 polévkové lžíce) a rovnoměrně ho po něm rozetřeme. Nasypeme... více o Ďábelský pangasius
Sýr nastrouháme na hrubém struhadle, pórek nakrájíme na kolečka a smícháme. Přidáme asi 1 lžíci majonézy a 1 lžíci zakysané smetany. Podle... více o Pórková pomazánka se sýrem
Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, mírně osolíme a posypeme grilovacím kořením. Na rozehřátém oleji nebo na grilu opékáme, až je maso... více o Vepřová kýta Ježibaba
Maso nakrájíme na kostky. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme nasekanou pažitku, maso a opečeme dozlatova. Přidáme houby... více o Hornický guláš
Zeleninu omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek na větší kostičky. Nakrájenou zeleninu rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem a... více o Mexická omáčka
Všechny ingredience na těsto vymícháme do hladka. Pánev necháme rozpálit. Potřeme ji mašlovačkou olejem a nalijeme těsto. Krátce z obou... více o Výborné palačinky
Nastrouhejte okurky, posypte je úměrným množstvím soli. Poté je nechte chvíli odstát (cca 10 minut), aby z nich vytekla šťáva. Pak je sceďte... více o Tzatziky od Natalky
Na oleji zpěníme cibuli, vysypeme na to celý rajský protlak, hned tam šupnem cukr, koření, zamícháme a zalijeme vařící vodou. Povaříme asi... více o Rajská – rychlovka
Smícháme mléko, žloutky, mouku, sůl, petrželku a muškátový oříšek. Touto směsí zalijeme rohlíky a přidáme sníh. Vzniklé těsto balíme jako... více o Karlovarský knedlík
Do mísy rozdrobíme droždí, posypeme lžící cukru a zalijeme vlažným mlékem. Necháme v teple vzejít kvásek. Přidáme moučkový cukr (případně... více o Skořicové uzlíky
Lilek nakrájíme podélně a posypeme solí. Necháme 30–45 minut dobře vypotit. Česnek rozetřeme a smícháme s olivovým olejem. Necháme odležet... více o Balkánský sýr v lilku
Krupici rozmícháme v trošce studeného mléka, vlijeme ji do zbylého vařícího mléka a pečlivě mícháme ode dna asi 20 minut. Když kaše začne... více o Krupicová kaše se sněhem
Marináda: koření rozmělníme v hmoždíři a na oleji spojíme. Játra důkladně propláchneme, osušíme a vložíme do marinády. Necháme je odležet,... více o Provensálská paštika z drůbežích jater
Cibuli očistíme, nakrájíme a na másle zpěníme. Očištěné žampiony nakrájíme na větší kostky a vložíme do hrnce k cibuli. Osolíme a necháme... více o Žampionový krém se smetanou
Mouku nasypeme do mísy, přidáme jedno vejce a promícháme. Dále přidáme změklé máslo, 25 g cukru, sůl a vypracujeme hladké těsto. Nedrží-li... více o Alsaský jablečný koláč
Uvařené brambory, česnek, sýr a uzené maso (nebo uzeninu) nastrouháme (prolisujeme, pomeleme, rozmixujeme) a dáme do mísy. Přidáme vejce,... více o Bramborové klobásy
Olej rozehřejeme na středním plameni ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem. Přidáme syrové brambory a 2 lžíce zázvoru. Opékáme 7–10 minut,... více o Zázvorové brambory
Očistíme si ledový salát, mrkev, rajčátka a ředkvičky. Dáme si vařit dvě vejce. Salát nakrájíme na nudličky, mrkev a ředvičky na kolečka... více o Letno-jarní salát
Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy prosijeme mouku,... více o Těsto na pizzu podle Moniky
Oba sýry rozmačkejte vidličkou a promíchejte s máslem. Přidejte cibuli, osolte, okořeňte a dolijte tolik piva, aby vznikla pomazánka.... více o Pomazánka Obatzda
Na rozpálenou pánev s kapkou oleje nastrouháme na hrubém struhadle větší bramboru (nebo dvě menší), posolíme a přidáme špetku kmínu. Otočíme... více o Rychlá večeře
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Nejprve zprudka osmahneme na oleji a pak pozvolna doděláme. Mezitím oloupeme brambory... více o Bělehradský řízek
Na suché pánvi opečeme arašídy a sušenou chilli papričku dohněda, uvolní se krásná vůně. Potom oheň vypneme a na horkou pánev přidáme mletý... více o Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké, můžeme vodu trochu osolit a necháme je chvíli... více o Fazolový salát s křenem
Do osolené vody dáme vařit špagety. Na pánvi zahřejeme 2 lžíce másla nebo tuku, opečeme cibuli a česnek nakrájený na plátky. Přidáme... více o Špagety s brokolicí
Kachnu očistíme, nasolíme, okmínujeme zvenku i zevnitř. Naplníme na kostky nakrájeným celerem a okořeníme špetkou majoránky. Pečeme v... více o Voňavá farmářská kachna s domácími nudlemi a růžičkovou kapustou
Maso propláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Vmícháme papriku, necháme ji za stálého... více o Segedínský guláš I.
Čočku propereme, dáme do hrnce s očištěnou a pokrájenou mrkví a celerem, přidáme bobkový list, zalijeme vodou (vývarem) a dáme vařit. Asi po... více o Čočková polévka s klobásou
Okurky oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Promícháme je se solí, sekaným koprem a utřeným stroužkem česneku. Měkký tvaroh utřeme s... více o Ruský okurkový salát
Na oleji osmahneme cibulku (jen co začne chytat barvu), přidáme na kousky nakrájenou, oloupanou a semínek zbavenou dýni a nakrájenou... více o Pumpkin Soup – Dýňová polévka
Ve vodě zavaříme kořenovou zeleninu, nať, masox, kmín a trochu přisolíme. Mezitím si připravíme na oleji/másle světlou řídkou jíšku z hladké... více o Evina kmínová polévka
Žádné recepty nebyly nalezeny
Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.