Brokolice podle Simony Stašové
Brokolici rozebereme na stejně velké růžičky, košťály nakrájíme na plátky asi 5 mm silné – nevyhazujeme! Brambory taky nakrájíme na plátky o... více o Brokolice podle Simony Stašové
Brokolici rozebereme na stejně velké růžičky, košťály nakrájíme na plátky asi 5 mm silné – nevyhazujeme! Brambory taky nakrájíme na plátky o... více o Brokolice podle Simony Stašové
1. Mák povaříme v mléce do zhoustnutí, osladíme, přidáme špetku skořice a citronové kůry, povidla, promícháme a necháme vychladnout. 2. Pro... více o Hanácké koláče
Uvařené těstoviny smícháme s pokrájenými jablky a rozinkami. Žloutky utřeme s cukrem (dle chuti a kyselosti jablek), vmícháme tvaroh, mléko,... více o Jablečné těstoviny s tvarohem
Zahřejte si troubu na 180 °C. V jedné míse spolu smíchejte všechny suché ingredience – mouku, cukr, kakao, vanilkový cukr, jedlou sodu,... více o Sušenky ‘Chocolate Chip Cookies’
Čočku vysypeme do hrnce a zalijeme vodou. Voda vždy musí být alespoň 4 cm nad čočkou. Na obalu sice píšou, že by měla být 2 hodiny namočená... více o Čočka na kyselo (pro začátečníky)
Uvedené suroviny smícháme a vypracujeme těsto. Plech potřeme olejem a těsto pomalu vymačkáme po celém plechu. Nejlepší je těsto potřít... více o Nekynuté těsto na pizzu
Všechny ingredience dáme do pekárny v tom pořadí, jak jsou napsané, necháme umíchat a vykynout (program těsto). Po vykynutí vyndáme z... více o Domácí chléb "Šumava" pečený v troubě nebo domácí pekárně
Kolínka zbavíme přebytečného tuku, sundáme blanky, maso omyjeme a vložíme do pekáčku. Přidáme nakrájený celer, mrkev, petržel, nať z jarní... více o Jehněčí kolínko se šťouchanými brambory
Brambory uvařte i se slupkou doměkka. Vejce vařte v osolené vodě 7 minut. Poté vše slijte a vychladlé oloupejte a nakrájejte na poloviny. Ve... více o Bramborový salát s vejci
Cuketu očistíme a nakrájíme na malé kostky. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a okořeníme mletou červenou paprikou. Přidáme nakrájenou... více o Cuketová omáčka
Plátky krkovičky po stranách nakrojíme, aby se nám nekroutily. Naklepeme, osolíme, opepříme a zlehka potřeme hořčicí. Cibuli necháme na... více o Gulášová krkovička
Cibuli pokrájíme na kolečka a poklademe na dno pekáče. Na tuto vrstvu položíme naklepané řízky, na ně plátky sýra, okořeníme pepřem, osolíme... více o Dodinčin hrnek
Rozděláme na plech, vymastíme plech, dáme kečup nebo nastrouháme sýr, až na sýr další ingredience. Na jednu půlku se může dát anglická... více o Domácí pizza I.
Květák rozdělíme na kousky a uvaříme ne úplně do měkka ve slané a okmínované vodě. Do misky zatím na jemno rozkrájíme šunku a nastrouháme... více o Květákové placičky se šunkou a sýrem
Vařené krůtí maso obereme z kostí a nakrájíme na větší kousky. Může se použít maso z kostry, křídel krku apod. Rýži propláchneme 2 x vařící... více o krůtí rizoto
Brambory nastrouháme na jemno a slijeme přebytečnou šťávu, přistrouháme ementál, cibuli a celer, rozklepneme vejce a vmícháme mouku a koření... více o Bramboráky sváteční
Mouku prosijeme do mísy, utvoříme důlek, vložíme rozdrcené droždí, posypeme cukrem, zalijeme malým množstvím vlažného mléka a lžičkou... více o Domácí pletýnky, rohlíky, žemle
Uvaříme těstoviny a ty pak propláchneme ve studené vodě. Přidáme nakrájené rajčata, papriku, okurky, tuňáka, pažitku. Osolíme, opepříme a... více o Těstovinový salát
Roštěnky naklepeme, na okrajích lehce nařízneme, potřeme česnekem, osolíme, opepříme a zalijeme pivem (piva tolik, aby byly roštěnky zakryté... více o Roštěnky v pivu
Troubu rozehřejeme na 200 °C. Z másla, cukru, vanilkového cukru a soli našleháme pěnu. Potom po jednom zašleháme celá vejce a šťávu z... více o Citronové řezy s polevou
Fazole vypereme a namočíme je přes noc do kastrolu do vody, druhý den ráno vodu slijeme, dáme novou a uvaříme je do měkka, asi 30–40 minut.... více o Červené fazole s bazalkou
Na kuře nasypeme grilovací koření, vetřeme sůl a pečeme cca 1 hodinu. Občas podlijeme vodou a asi 15 minut před dokončením dáme na kuře sýr.... více o Kuře se sýrem
Z mléka a droždí připravíme kvásek. Mouku, rozehřátou heru, žloutky, sůl smícháme (raději ručně) a přidáme kvásek. Vypracujeme těsto, které... více o Kynutá buchta s tvarohem
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme hrubou mouku a vypracujeme nelepivé těsto. Vyválíme... více o Lokše s povidly
Vyrobíme těsto, je lepší ho péci nadvakrát – ve dvou kulatých klasických formách, ale pro línější je možné i najednou, pozvolněji a pak... více o Mrkvový dort rychlý
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto. 1/3 schováme na mřížky a ze 2/3 rozválíme... více o Mřížkový rebarborový koláč
Tvarohy, vejce, sůl a krupičku pomocí mixéru smícháme. Rukama nebo pomocí 2 kávových lžiček tvoříme kuličky velké asi jako větší třešně,... více o Nejrychlejší tvarohové kuličky
Do majonézy přidáme rozmačkaný česnek, podle chuti sůl, pepř a pálivou papriku. Dobře promícháme. Natřeme na kolečka rohlíku a navrch můžeme... více o Silvestrovské šavle meče
Předem si nasmažíme palačinky. Papriky a rajčata nakrájíme na kostičky, mrkev na tenké nudličky. Na rozpáleném oleji restujeme na kolečka... více o Slaný palačinkový dort
Z krájeného toastového chleba odkrojíme kůrky a rozložíme plátky těsně vedle sebe na alobal. Potřeme zakysanou smetanou, poklademe plátky... více o Toastová roláda
Na sádle dozlatova opečeme slaninu, cibuli a veku (vše pokrájené na kostičky). Tento základ necháme trochu vychladnout, přelijeme ho do mísy... více o Voňavé knedlíky
Na trošce oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou (asi 1 lžička), vložíme na nudličky nakrájené zelí, přidáme... více o Zelná polévka z čerstvé hlávky
Zelí najemno nastrouháme, přidáme špetku soli a na oleji krátce podusíme. Necháme vychladnout. Z mléka, mouky, vajec, soli a prášku do... více o Zelné palačinky
Maso nakrájíme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na hodně rozpáleném tuku osmažíme, dáme do vyhřáté misky. Na výpeku osmažíme... více o Židovina
Houby podusíme na másle s kmínem. Veku nakrájíme na plátky, vždy dva plátky spojíme míchanými osolenými houbami. Přitiskneme k sobě,... více o Chudí rytíři s houbami
Rohlíky nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle a promícháme s rozšlehanými vejci, na kostičky nakrájeným masem a nakrájenými bylinkami.... více o Výborná nádivka
Připravíme silný roztok soli s vodou a mícháme, až se sůl rozpustí. Kuře den před grilováním propícháme injekční stříkačkou naplněnou tímto... více o Výborné grilované kuře
Pangasiuse (čerstvou rybu nebo rozmraženou) nejdříve potřeme solí a bohatě posypeme čerstvě nadrceným barevným pepřem z obou stran. Zakapeme... více o Pangasius na kari
Maso a zeleninu uvaříme v osolené vodě. Chléb pokrájený na velké kostky zalijeme pivem a necháme rozmočit. Vývar přecedíme, přidáme změklý... více o Pivní polévka s chlebem
Pekárna na program těsto. Vykynuté těsto vyndáme na vál. Rozkrojíme na 2 části a každý díl vyválíme na placku. Potřeme kečupem s česnekem,... více o Pizza chléb po našem
Listové těsto rozválíme na tenký plát cca 3–4 mm a vložíme do formy na koláč (26 cm). Těsto poklademe nakrájeným salámem a nakrájeným pórkem... více o Kišlorén z Vysočiny
Na trošce oleje krátce orestujeme česnek, přidáme hlívu nakrájenou na kousky a po chvíli nakrájenou brokolici. Podle chuti můžeme přidat... více o Kuskus s hlívou a brokolicí
Vepřový bůček nakrájíme na kostky asi 3×3 cm, osolíme, opepříme a vetřeme drcený kmín. Necháme odležet. Těstíčko: z piva, hladké mouky a... více o Bůčkové kostky v pivním těstíčku
Smícháme všechny ingredience a naklepané maso do směsi na 24 hodin ponoříme. Potom jen obalíme ve strouhance a na předehřátém oleji pomalu... více o Maso v jogurtu
Kuřecí prsa (kotlety, kýtu) prořízneme a vytvoříme v nich kapsu, osolíme a opepříme. Anglickou slaninu nasucho orestujeme v pánvi, přidáme... více o Voňavé anglické kapsy
Na oleji orestujeme cibulku nasekanou najemno. Na cibulku přidáme vepřovou konzervu (nakrájíme na kostičky, ať se maso rychleji prohřeje a... více o Špagety z konzervy
Na kostky nakrájené osolené maso přidáme na dozlatova osmaženou cibuli. Postupně přidáváme kmín, česnek, rajský protlak, orestujeme,... více o Guláš „Stavěč se sypungem“
Jehněčí maso osolíme, opepříme, hustě posypeme tymiánem a vložíme do pekáčku vymazaného máslem. Podlijeme troškou vody a dáme péct do... více o Jehněčí na tymiánu
Oloupeme a umyjeme řepu, kterou nakrájíme na osminky. Řepu vyskládáme do zapékací mísy vyložené alobalem. Posypeme ji kmínem, pepřem, solí a... více o Pečená červená řepa s balkánem
Očištěný květák rozebereme na růžičky, opláchneme, vložíme do hrnce s osolenou vodou a povaříme. Mezitím rozehřejeme na pánvi máslo a... více o Květáková polévka s mrkví
Žádné recepty nebyly nalezeny
Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.