Povidlové taštičky
Z mouky, vajec, brambor a vody vypracujeme těsto, necháme odpočinout. Těsto vyválíme na 3–5 mm a vykrajujeme kolečka 6–7 cm. Lžičkou... více o Povidlové taštičky
Z mouky, vajec, brambor a vody vypracujeme těsto, necháme odpočinout. Těsto vyválíme na 3–5 mm a vykrajujeme kolečka 6–7 cm. Lžičkou... více o Povidlové taštičky
Jelení filé nebo části jelení kýty dusíme v dobrém zeleninovém základu s brusinkami, švestkovými povidly a vínem. Omáčku připravíme obvyklým... více o Jelení filé na červeném víně s lesními žampiony, zeleninou a jemným knedlíkem
Všechny ingredience zpracujeme na vále v těsto. Vyválíme, vykrájíme větší kolečka, naplníme povidlovou náplní. Přeložíme, dobře přitlačíme... více o Bramborové taštičky
Do mouky dáme sodu, Heru, cukr, vejce a v mléce rozpuštěný med. Vše zpracujeme v těsto a rozdělíme na tři díly. Z každého dílu vyválíme... více o Mazurek
Vychladlé brambory oloupeme, nastrouháme a zaprášíme moukou. Ve vlažném mléce s cukrem necháme vzejít kvasnice, přidáme brambory a postupně... více o Pečené pěry
Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na střední kostky. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Koření svážeme do měšce. Na polovině... více o Kančí ragú se šípkovou omáčkou
1. Ušleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh. Žloutky s vodou a cukrem šleháme do zhoustnutí. Pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva... více o Piškotová roláda jednoduše
Do rendlíku vlijeme jen tolik vody, aby byla ryba potopená, přidáme sůl, ocet, rozpůlenou cibuli, koření a zvolna 10 minut vaříme. Do vroucí... více o Kapr na cerno
Rohlíky rozkrájíme na menší kusy, namočíme do vody a nasáté dobře vymačkáme. Na desce smísíme těsto z rohlíků, mouky, vajec, špetky soli,... více o Pirohy z rohlíků
Vypracujeme na vále tuhé těsto, necháme přikryté do druhého dne odpočinout. Druhý den rozdělíme na 2 poloviny. Z jedné vyválíme plát, dáme... více o Plněný perník
Cukr a vejce utřeme do pěny, přidáme nakrájenou změklou Heru a ušleháme do spojení. Do hmoty přesijeme mouku, přidáme kvasnice, přilijeme... více o Povidlový koláč
Řízky mírně naklepeme, nařízneme po stranách, okořeníme a necháme chvíli odležet. Mezitím nakrájíme hermelín na plátky. Na oleji zprudka... více o Vepřové plátky s hermelínem a povidly
Oháňku nakrájíme v kloubech, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a citronovou kůrou. Necháme odležet v chladu, třeba do druhého dne. V... více o Hovězí oháňka načerno
Těsto: Tvaroh, dětskou krupici, vejce a špetku soli smícháme a vypracujeme ze vzniklého těsta šišky. Tyto šišky dáme vařit do osolené vody... více o Tvarohové šišky s mákem a povidly
Telecí ragú: Do kastrolu vložíme na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a špek. Restujeme do hnědé barvy. V polovině restování přidáme... více o Telecí ragú na víně, s bramborovým pyré a se zeleninou
Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu (stolu). Rádýlkem (nožem) nařežeme obdélníky velké cca 15×5 cm. Na každý obdélník dáme lžičku... více o Povidlové kapsičky
Zaděláme kvásek. Vykynuté těsto rozdělíme na cca 60 kousků, dovnitř zabalíme tvarohovou náplň a cca 3 rozinky, potřeme rozšlehaným vajíčkem,... více o Moravské koláče
K nastrouhaným bramborám přidáme vejce, špetku soli, vanilkový cukr nebo aroma, mouku a vypracujeme těsto, které rozdělíme na stejně velké... více o Bramborové placky s povidly a mákem
Osolené porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme půl hodiny odležet v chladu. Pak je obalíme v mouce a poté ve vejcích rozšlehaných... více o Kapr na povidlech a mandlích s teplým bramborovým salátem
Žádné recepty nebyly nalezeny
Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.