Den před pečením zákusku 90 minut vaříme neotevřenou konzervu slazeného mléka v dostatečném množství vody. Potom ho necháme vychladnout....
více o Jahodové řezy se šlehačkou
Umícháme těsto, dáme do dortové formy a na několika místech propícháme vidličkou.
Rebarboru očistíme, nakrájíme na kostičky, smícháme s...
více o Rebarborový koláč s rumovým karamelem
V ingrediencích nepíšu množství cukru a mouky, protože to dělám následovně: zvážím vejce, od váhy odečtu 50 g a tolik dám cukru a mouky dám...
více o Řezy s tvarohem a ořechy
Vypracujeme klasické tvarohové těsto a necháme odpočinout v ledničce (můžeme i rozválet a složit, těsto je pak lépe vypracované). Uzené maso...
více o Tvarohové pečivo se šunkou
Změklé máslo utřeme s cukrem, vejcem a tvarohem, pak přidáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme pevné těsto.
Na náplň...
více o Tvarohový koláč s trojí zavařeninou
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, za šlehání postupně přidáme vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme a vypeckujeme.
Těsto...
více o Tvarohový závin s višněmi
Všechny odřezky z koláčů rozmixujeme, přidáme džem, máslo, rum, rozinky a dobře promícháme.
Tvarujeme kuličky a obalíme v kokosu nebo...
více o Kuličky mišmaš
Tuk nastrouháme na hrubém struhadle. Tatranky a sójové suky rozmixujeme nebo umeleme. Všechny suroviny pak smícháme a vypracujeme hladké...
více o Tatrankové rohlíčky
Nejprve si vymažeme plech na muffiny. Můžeme použít i papírové košíčky, které vložíme do plechu na muffiny. Žloutky utřeme s cukrem do pěny,...
více o Polévané piškotové muffinky
Necháme rozpustit tuk a odstavíme z plotny, aby se nám čokoláda nepřipálila. Sypké ingredience rozmícháme v rozpuštěném tuku. Nalijeme do...
více o Domácí čokoláda III.
Máslo a cukr vyšleháme do husté bílé pěny. Přidáme mouku, prášek do pečiva, aroma a vejce. Vše důkladně promícháme. Těsto rovnoměrně...
více o Dort Jahoďák
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny kromě kakaa a dobře promícháme.
Dvě třetiny těsta nalijeme do formy...
více o Mramorová bábovka ze šlehačky
Uděláme si těsto a pečeme na 180 °C. Rozehřejeme si 2 čokolády, přidáme kostičku másla a vmícháme 2 zakysané smetany. Hmotu vylijeme na...
více o Řezy Mařenky
V páře šleháme 10 minut cukr, tuk, med, mléko a vejce. Hmota se nesmí vařit. Pak ji odstavíme a nalijeme na mouku se sodou. Ze směsi...
více o Medové hvězdy
Těsto:
Dáme vařit 250ml vody a do ní 150g hery, až se hera rozpustí postupně vmícháme 150g hladké mouky. Do polovychladlého těsta vmícháme...
více o Mraky