Z prosáté mouky, tvarohu, másla, cukru, vajec, vanilkového cukru, namočených rozinek i s rumem a obou kypřicích prášků zpracujeme těsto....
více o Velikonoční mazanec
Vařené oloupané brambory jemně nastrouháme, přidáme k nim nastrouhanou mrkev, vejce, nasekané bylinky dle chuti, osolíme a zasypeme moukou....
více o Barevné bramborové knedlíky (noky)
Mléko s máslem a solí přivedeme k varu, stáhneme plamen a najednou vsypeme mouku. Mícháme, až z toho vznikne jakoby knedlík a dno hrnce...
více o Žloutkové věnečky z odpalovaného těsta
Nejlépe na teflonovou pánev dáme 1 lžičku másla (není nutné) a přidáme 1 kostku droždí. Než se rozpustí, dáme do hrnečku rozlomený suchý...
více o Drožďové knedlíčky
Litr mléka a litr vody převaříme, přidáme jednu smetanu ke šlehání a 5 lžic hladké mouky rozmíchané ve vodě, aby nebyly hrudky.
Necháme...
více o Polévka Kopračka
Tradičním způsobem připravíme kynuté těsto.
Droždí s cukrem a trochou teplého mléka a lžící mouky promícháme a zakryté necháme 15 minut stát...
více o Ořechovo-skořicoví šneci podle Háni
Z 5 lžic vlažného mléka, kvasnic, cukru a 1 lžíce hrubé mouky uděláme kvásek, který necháme v teple vzejít. Kvásek nalijeme do hrubé mouky,...
více o Houskový knedlík podle mámy
Vše v uvedeném pořadí vložíme do formy (rozinky a kandovanou kůru vkládáme až po signálu na semínka) a dáme na program „základní“ stupeň „...
více o Mazanec z domácí pekárny
Uvaříme brambory ve slupce doměkka. Nejlepší je brambory nechat ve slupce vychladnout přes noc. Poté je nastrouháme na struhadle nahrubo,...
více o Ovocné taštičky
Nejdříve si uvaříme těstoviny podle návodu (vaříme ve vodě, do které přidáme olej a sůl, dokud těstoviny nezměknou).
Mezitím si dáme...
více o Těstoviny podle Pepka námořníka
Sušenky rozdrtíme v mixéru nebo válečkem a promícháme je s většinou rozpuštěného másla. Hmotu upěchujeme lžící na dno rozevírací formy ...
více o Čokoládový cheesecake
Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky. Uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci vody, špetku soli a...
více o Domácí nudle do polévky
Rýžové nudle namočíme do vroucí vody a necháme bobtnat.
Ve woku osmažíme pokrájenou cibuli, pórek, čínské zelí a mrkev.
Na zeleninu...
více o Smažené rýžové nudle
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Potom k těstu přidáme jogurt. Polohrubou mouku společně s práškem do pečiva prosijeme do těsta a přidáme...
více o Jablečný koláč z jogurtu
Do vody vhodíme nové koření, pepř a nasypeme trochu vegety. Vodu zahřejeme a přivedeme k varu. Mrkev a petržel nastrouháme na struhadle...
více o Česneková bramborová polévka
Ze sypkých surovin, vejce a změklého másla vytvoříme těsto. Polovinu urovnáme na plech vyložený pečicím papírem, zalijeme náplní a zasypeme...
více o Drobenkový tvarohový koláč
Nejdříve připravíme z mléka, vajec a mouky palačinky. Naplníme je špenátem ochuceným česnekem. Zabalíme je a přehneme napůl. Poté je...
více o Zapečené palačinky se sýrem
V míse vyšleháme změklé máslo společně s cukrem do pěny. Poté přidáme vejce, opět prošleháme, přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva,...
více o Muffiny s borůvkami
Nejdřív ušleháme bílky s trochou cukru (cukru tolik lžic jako vajec). Pak zamícháme žloutky a mouku – asi o lžíci víc mouky, než počet vajec...
více o Dort
Do vlažného mléka zamícháme cukr a rozdrobíme droždí. Přikryjeme a necháme vzejít kvásek.
Do mísy nasypeme mouku, sůl, přidáme vejce,...
více o Koláč s drobenkou
Všechny přísady uhněteme šlehačem s metlami na kynuté těsto. Na plech tvoříme kopečky a pečeme ve střední troubě 10–15 minut. Jsou hotové,...
více o Cookies
V jedné misce smíchejte vejce, mléko, olej a cukr.
Postupně pak přisypávejte prosátou mouku s práškem do pečiva a vše dobře spojte v těsto....
více o Jablečné muffiny s ořechy
Mrkev očistíme, nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny odležet....
více o Mrkvové hvězdičky se zázvorem
Přísady zpracujeme na těsto, necháme chvíli v chladničce odpočinout a vyválíme placku. Vypichujeme větší kolečka, doprostřed dáme kousek...
více o Lví tlamičky
Do mísy (ne kovové) nasypeme mouku, ve které vytvoříme důlek. Do něj nalijeme vlažné mléko (ne studené), ve kterém již máme rozpuštěný cukr....
více o Kynutá buchta
Ořechy: vše zpracujeme na vále v těsto. Plníme do suchých ořechových formiček. Pečeme ve středně teplé troubě (cca na 150 °C), po upečení je...
více o Plněné ořechy
Žloutky, cukr a horkou vodu ušleháme do pěny. Do mouky prosijeme kakao. Z bílku ušleháme tuhý sníh a střídavě se sněhem, moukou a kakaem...
více o Míša řezy podle Růži
Smícháme vejce s cukrem a mícháme tak dlouho, dokud se v těstu nezačnou tvořit bubliny. Postupně přidáme trochu mouky, mléka a másla....
více o Skořicová buchta
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme smetanu, vmícháme ořechy nebo kokos, polohrubou mouku s práškem do pečiva a nasekané karamely na...
více o „Karamelka" – bábovka
Máslo, koření a nastrouhanou citronovou kůru rozmícháme, přidáme práškový cukr a žloutky. Z bílků a cukru ušleháme sníh, přimícháme jej do...
více o Skořicový koláč se švestkami
Z ingrediencí připravíme těsto, vyválíme 3 placky jako na štrůdl, pomažeme povidly – ne až po okraj, asi 3 cm vrstva. Posypeme kandovaným...
více o Perníková roláda
Vše smícháme v misce a necháme alespoň přes noc uležet. Můžeme přidat více ostré papriky a kari. Po odležení smažíme na pánvi v oleji....
více o Švejžužu
Ve vývaru uvaříme na kostičky nakrájené brambory. Vývar můžeme použít i v kostce (např. čirý vývar, nebo zeleninový vývar). Až jsou brambory...
více o Klasická česnečka
V míse smíchejte mouku se solí a máslem. Máslo zapracujte rukama do mouky, přidejte 50 ml vody a vypracujte těsto.
Formu na quiche o průměru...
více o Quiche lorraine
Masová směs: Cibuli si usmažíme na oleji. Přidáme orestovat kousky osoleného a opepřeného masa. Vmícháme plátky žampionů, papriku, česnek a...
více o Kuřecí (králičí) směs v nádivce
Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout.
Máslo vyšleháme ručním šlehačem a postupně vmícháme cukr, vanilínový cukr,...
více o Čokoládový dort ala Sacher
Suroviny na těsto smícháme v míse a rozprostřeme ve vymazané a vysypané nádobě. Rebarboru nakrájíme na kousky, zacukrujeme a přidáme skořici...
více o Rebarborový koláč
Žloutky vyšleháme s cukrem a postupně přidáváme horkou kávu. Dobře vyšleháme. Postupně přimícháme sníh z bílků a mouku s práškem. Těsto...
více o Kávová cihla
Z brambor, mouky, soli a vejce uděláme klasické bramborové těsto. Rozválíme na pruh, aby se do něho dal zabalit salám. Salám rozkrájíme asi...
více o Bramborové krokety
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej a třeme dále. Smícháme polohrubou mouku, prášek do pečiva a mléko. Vše přidáme do utřených žloutků,...
více o Piškot s tvarohovou mřížkou
Ušlehejte dohladka ručním šlehačem cukr, citronovou kůru, zázvor, vejce a žloutek – zabere to asi 10 minut. Pak přidejte mouku prosátou s...
více o Zázvorky
Všechny ingredience smícháme, rozšleháme a vlijeme do předem vymazané a vysypané formy. Pečeme na 170 stupňů (horkovzdušná trouba) přibližně...
více o Osvědčená hrnková bábovka
Těsto vyjměte z obalu a i s papírem položte na plech. Troubu předehřejte na 190 °C.
Z pórku okrájejte konce a tmavě zelené části. Dobře...
více o Řecká pita s pórkem
Z mouky, vejce, vody a oleje připravíme těsto, které necháme v lednici na půl hodiny odpočinout.
Mezitím si oloupeme jablka a nahrubo je...
více o Štrúdl s jablky
Rýži podusíme do poloměkka. Necháme vychladnout. Potom ji smícháme s mletým masem, vejci, osolíme, opepříme a naplníme vyčištěné celé...
více o Plněná paprika II.