Z mouky, cukru, vajíčka a másla zpracujeme křehké těsto a necháme je asi 2 hodiny odpočinout.
Potom těsto rozválíme, vykrájíme různé tvary,...
více o Máslové sušenky
Brambory oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme. Pokusíme se vymačkat většinu škrobu. Zelí necháme okapat a nakrájíme ho na menší kousky....
více o Staročeské zelníky s bramborami
Maso uvaříme, ale část vepřového necháme syrové, lépe to váže a sekaná se nerozpadá. Pokrájíme na kousky, nakrájené rohlíky navlhčíme...
více o Velikonoční sekanina
V jedné misce smícháme mouku, sodu a sůl. V druhé misce smícháme podmáslí, vejce, olej a cukr – dobře ušleháme a následně smícháme se...
více o Muffiny podle Nigelly
Nejprve dáme rozinky namočit do trochy rumu. V míse dobře promíchame mléko, veškeré žloutky, trochu soli, cukr a mouku. Z bíku (se špetkou...
více o Alpský Kaiserschmarrn
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřidlem a kakao. Vše dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z...
více o Kakaové řezy s krémem
Vyšleháme žloutky na dvojnásobný obsah. Vyšleháme sníh, do kterého přidáváme cukr a postupně zašleháváme do žloutků, nakonec opatrně...
více o Princeznin dort
Ve vlažném mléce rozpustíme droždí a cukr. Přidáme k mouce a spolu s vejcem, olejem, solí a ořechy vypracujeme těsto. Necháme 30 minut...
více o Makový koláč s posypkou
Předehřejeme si troubu na 200 °C. Do první mističky dáme mouku, prášek do pečiva, sůl, cukr, kakao a čokoládu nasekanou najemno (nebo...
více o Čokoládové muffiny podle Nigely Lawson
Oloupanou cuketu a brambory nastrouháme do mísy (cuketu na hrubo, brambory na jemno) a vymačkáme přebytečnou vodu. Přidáme nastrouhanou nivu...
více o Cuketový slaný nákyp
Větší mrkev očistíme, nastrouháme, smícháme se smetanou, mlékem, rumem, cukrem, solí, žloutky, moukou (dle hustoty těstíčka) a kypřidlem....
více o Mrkvové lívanečky
Kapustu opereme, nakrájíme na tenké nudličky a dáme dusit. Změklou kapustu necháme vychladnout. Do studené kapusty vmícháme uvařenou rýži,...
více o Kapustové karbanátky se zázvorem
Pórky si nakrájíme na stejně velké špalíky, které dáme do vroucí osolené vody a uvaříme je do poloměkka. Pak slijeme (vývar budeme ještě...
více o Gratinované pórky v šunce s bešamelem
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky, dáme vařit s 1 l vody a kostkou masoxu. Až změknou, přidáme rozdrcený česnek, sůl, pepř, olej,...
více o Česneková polévka IV.
Jednu třetinu bůčku umeleme, dvě třetiny nakrájíme na kostky, vše smícháme s ostatními surovinami a necháme odležet 12 hodin v chladu.
Pak...
více o Bůčková roláda VII.
Plátky veky nebo toastového chlebíku v troubě z jedné strany opečem a necháme vychladnout. Máslo a Romadůry rozpustíme na pánvi, přidáme...
více o Toasty delikates
Z vlažného mléka, cukru a kvasnic si připravíme kvásek a nechame vzejít na teplém místě. V míse smícháme prosátou mouku, sůl, vejce,...
více o Borůvkové knedlíky
Shakshuka je v podstatě něco jako arabská verze leča. Připravuje se na více způsobů, s menšími rozdíly. Základ je však všude stejný - měkká,...
více o Shakshuka