Troubu předehřejeme na 200 °C, zapékací misku vytřeme olejem. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na...
více o Kotlety zapečené v bramborech
Na dno zapékací misky nakrájíme proužky cibule, na ni položíme osolené, opepřené a nenaklepané kotlety. Pokryjeme proužky barevných paprik,...
více o Kotlety starého kováře
Kotlety naklepeme, trošku osolíme a opepříme. Poté je vložíme do vymazaného kastrolu. Dáme na ně nakrájenou cibuli a zasypeme je větším...
více o Kotlety s masoxem
Maso osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na pánvi na trošce oleje. Pak maso vyjmeme, tence potřeme hořčicí a vložíme do pekáče. Na...
více o Kotlety s hořčičnou omáčkou
Kotlety nařízneme, naklepeme, osolíme, obalíme v paprice a mouce, a na oleji se zpěněnou cibulkou opečeme.
Zalijeme vařící vodou zvolna...
více o Kotlety na paprice
Kotlety naklepeme, osolíme, jemně okořeníme kari a po obou stranách je zprudka na oleji opečeme. Vyjmeme je z pánve a uchováme v teple. Na...
více o Vepřové kotlety s kari a žampiony
Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, potřeme hořčicí s rozmačkaným česnekem a posypeme grilovacím kořením. Na každou kotletu...
více o Kotlety pečené v alobalu
Vepřové kotlety nakrájíme na plátky a naklepeme. Do pečící mísy, bravosky či remosky nalijeme olej a nasypeme na půlměsíčky nakrájenou...
více o Vepřové kotlety na smetaně
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme osolené a opepřené maso. Orestujeme, přidáme na kostičky pokrájený česnek i okurky a zalijeme dle potřeby...
více o Námořnické kotlety
Všechny přísady smícháme v míse. Maso naklepeme a vložíme do připravené marinády. Vložíme do lednice nejlépe na 24 hodin. Můžeme marinovat i...
více o Nakládané maso
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na části sádla. Na druhé části sádla zpěníme cibuli, přidáme mletou...
více o Mikulovské žebírko
Troubu předehřejeme na 180 °C. Maso omyjeme a osušíme. Z poloviny rozmarýnu nasekáme lístky, smícháme je se solí a pepřem a ze všech stran...
více o Vepřová pečeně na rozmarýnu
Na sádle osmahneme mírně naklepané osolené kotlety, až se maso zatáhne. Kotlety vyjmeme z pánve a na výpeku osmahneme najemno nakrájenou...
více o Kotlety v pivní omáčce
Na jednu kapsu potřebujeme cca 6 koleček Poličanu a 0,5 cm plátek Nivy (velikosti malých zápalek). Do plátků masa si opatrně prořízneme...
více o Kapsy s poličanem a nivou
Naklepeme kotlety, aby byly dostatečně měkké. Na každou kotletu položíme plátek sýra, poté šunku a srolujeme.
Vložíme do zapékací nádoby,...
více o Kelišovské kotlety
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu. Kotlety do ní naložíme a...
více o Božské vepřové kotletky
Krkovičku naklepeme, na obvodu nařízneme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Na každou porci položíme plátek anglické slaniny,...
více o Zapékané kotlety
Vepřové řízky mírně osolíme, opepříme a naklepeme. Pak je rozložíme do zapékací misky a pokapeme olejem.
Brambory oloupeme, nakrájíme na...
více o Americký řízek
Smícháme ingredience na marinádu a naklepané maso v něm necháme, nejlépe přes noc, marinovat.
Pak rozpálíme pod grilem grilovací pánev a...
více o Vepřové maso v lepkavé marinádě
Kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na okrajích je na několika místech nařízneme, aby se nekroutily. Houby očistíme a...
více o Kotlety na houbách
Kotlety naklepeme, lehce osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem a obalíme v mouce smíchané s paprikou. Kotlety osmažíme na předehřátém...
více o Kotleta
Půlený hrách pořádně propláchneme a namočíme si jej předem na několik hodin do studené vody. Pak ho v téže vodě dáme vařit. Nejdříve vaříme...
více o Holandská hrachová kaše
Do pekáče si nalijeme smetanu a na jemno nakrájenou cibuli, vložíme kotlety – osolené a malinko opepřené, necháme přes noc naložené.
Druhý...
více o Kotlety na smetanových žmolíčkách
Maso nejlépe naložíme do druhého dne – naklepeme, nařízneme po stranách, osolíme, opepříme, z jedné strany potřeme prolisovaným česnekem a z...
více o Zapečené kotletky se šunkou a slaninou
Kotlety naklepeme, brambory oloupeme a nakrájíme na plátky asi půl cm silné. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka.
Do zapékací misky...
více o Kotlety na šlehačce
Maso pokrájíme na plátky. Po krajích plátky nařežeme, aby se nezkroutily při smažení. Naklepeme je a posolíme, pak potřeme rozetřeným ...
více o Sedlácké karé (kotleta) – minutka
Vepřové kotlety naklepeme, osolíme a posypeme kořením. Drobně nakrájenou cibulku osmahneme a přidáme kotlety, které po obou stranách opečeme...
více o Kvikot z Raffaelova kotle
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme opepřené a osolené kotletky a orestujeme z obou stran.
Přesuneme maso na talíř a do výpeku přidáme rajský...
více o Pradědovo tajemství
Troubu předehřejte na 230 °C. V pekáčku smíchejte brambory, cibuli, tymián, zeleninový vývar a olej. Osolte, opepřete a rovnoměrně...
více o Zapečené vepřové plátky
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a dáme do pekáčku nebo zapékací mísy (nemusíme vymazávat). Na každou dáme...
více o Kotlety se sýrem a mandarinkami
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev dorůžova. Do pekáčku nebo zapékací misky kápneme trošku...
více o Obrácené řízky na zelenině
Orestujeme medailonky na oleji, přebytečný olej odlijeme.
Pak do pánvičky s masem a výpekem nalijeme půlku kelímku zakysané smetany, do...
více o Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou
Do zapékací misky naskládat vrstvu brambor (polovinu celkového množství). Osolíme, opepříme a okmínujeme. Další vrstva je cibule, pak plátky...
více o Zapečené brambory se smetanou
Smíchejte kávu, med, kakao (holandské), koření, česnek, limetkovou šťávu a sójovku. Vepřové kotlety opepřete, vložte do mísy a zalijte...
více o "Kouřové" marinované vepřové
Připravíme si alobal, na něj klademe plátky másla, očištěné brambory pokrájené na kolečka, osolíme.
Oloupanou cibuli pokrájíme též na...
více o Kotletky v alobalu s bramborem
Maso obalíme ve směsi koření a mouky.
Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Na pánvi orestujeme slaninu s masem. Na zbylém výpeku...
více o Cikánský řízek