Bublanina podle babiččiny kuchařky
Vajíčko rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Poté přilijeme vodu a pořádně šleháme (cca 5 minut).... více o Bublanina podle babiččiny kuchařky
Vajíčko rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Poté přilijeme vodu a pořádně šleháme (cca 5 minut).... více o Bublanina podle babiččiny kuchařky
Drobně pokrájenou cibuli a česnek zpěníme na lžíci sádla, přidáme maso pokrájené na proužky a orestujeme, až se zatáhne. Přidáme 2–3... více o Mexické tortillas
Vše nalijeme a nasypeme do formy v uvedeném pořadí a vložíme do pekárny. Program nastavíme na „Těsto“ (pokud se nám zdá těsto lepivé či... více o Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny
V mléku uděláme kvásek ze lžičky cukru a lžičky hladké mouky. Smícháme obě mouky (hladkou bílou a hladkou kukuřičnou) s práškem do pečiva,... více o Párty motanice s olivami
Ingredience vkládáme do pečicí nádoby v uvedeném pořadí. Nastavíme program 1, vypečení střední, váha 1000 g, čas 3:20.... více o Chléb z domácí pekárny
Všechny ingredience dáme do pekárny v tom pořadí, jak jsou napsané, necháme umíchat a vykynout (program těsto). Po vykynutí vyndáme z... více o Domácí chléb "Šumava" pečený v troubě nebo domácí pekárně
Ingredience na tvarohovou směs smícháme a utřeme do hladka. Vejce ušleháme s olejem, cukrem a vodou (šlehačem, nebo v mixéru). Smícháme s... více o Prošívaná deka III.
Z ingrediencí zpracujeme těsto. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly. Všechny rozválíme do kruhu a ten rozdělíme na 8 dílů. Každý z nich... více o Klobúcké rohlíčky
Vše nasypeme do mísy a propracujeme. Pokud to nepůjde, je nutné přidat více vody. V opačném případě dosypeme více mouky. Uděláme z těsta 4... více o Rychlé placky
Veškeré tekuté přísady nalijeme do pekárny na chleba a přidáme i ty sypké. Necháme míchat, kynout a péct.... více o Chléb s kečupem a sýrem
Zaděláme kvásek (já roztírám droždí na kašičku s cukrem a poté přidávám další suroviny), přidáme do mísy s moukou, solí, kmínem, octem,... více o Dalamánky z chlebové mouky
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme aroma, olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků,... více o Jahodovo-smetanové řezy
Na válu smícháme mouku, cukr, kakao, koření a ořechy. Pak přidáme heru, několik lžic vody a vypracujeme tuhé těsto. Po krátkém odležení... více o Celozrnné pracny
Nalijeme vodu do džbánu, přidáme citronovou štávu, citronový sirup a cukr. Promícháme a můžeme podávat.... více o Citronová štáva
Tofu nakrájíme na kostičky a spolu s ostatními ingrediencemi rozmixujeme. Kdo má rád ostřejší chuť, přidá do mixéru stroužek česneku. Pokud... více o Bazalkové tofu
Vezmeme si největší misku a dáme do ní 3 misky po 5 vajíčkách, ale jen žloutek. Dále nasypeme polohrubou mouku (100 g) a zamícháme. Nasypeme... více o Koláčky pro každou příležitost
Všechny ingredience smícháme v těsto, které pečeme na vymazaném a vysypaném pekáči.... více o Buchta s jablky
Rozinky namočíme na 20 minut do rumu. Jablka nastrouháme, pokapeme citronem a smícháme s vanilkovým cukrem. Vejce ušleháme s cukrem,... více o Jablečná bábovka s oříškovým griliášem
Cukr, žloutky, olej a vodu vyšleháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Můžeme doplnit o kakao. Vlijeme do bábovkové formy a... více o Bábovka s olejem
Tmavé těsto: vše zpracujeme na pomoučeném vále, vtlačíme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Lze rozválet malým válečkem nebo sklenicí... více o Barevná tvarohová buchta s meruňkami
Na oleji osmahneme hladkou mouku (od oka, cca aby pokrývala dno hrnce), přidáme špetku tymiánu, pár kuliček nového koření, sůl, pepř a 1... více o Tchynina výborná rajská
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí, cibuli po zaznění signálu. Pekárnu nastavíme na program 1 základní, stupeň vypečení... více o Chléb z domácí pekárny
Zaděláme kvásek (se 150 ml vody). Pak do mísy dáme mouku, sůl, jogurt, olej, kvásek a zaděláme těsto. Pokud je tuhé, přidáme vodu. Když se... více o Langoše
Z vajec,cukru,vlažné vody,oleje,mouky,kakaa a prášku do pečiva vymícháme těsto,které vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct,poté... více o Jahůdková buchta
- heru rozpustíme - smícháme - heru, vodu, kakao, cukr - z toho odebereme 1 skleničku a postavíme do teplé vody - do zbytku přidáme - vejce,... více o Polévaná buchta
Z přísad vypracujeme hladké těsto. Bochánek zakryjeme na 30 minut teplým hrncem. Těsto rozdělíme na dva díly, vyválíme ho na sílu 5 mm a... více o Petřin tažený závin
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, do které postupně po lžících přidáme vodu a olej. Potom přimícháme mouku a kakao a nakonec ručně zlehka... více o Jahodové řezy s bílou čokoládou
Banán vidličkou rozmačkáme, přidáme mléko a vločky. Stane se z toho lepivá hmota, ze které pak pomocí lžičky tvarujeme na plech s papírem... více o Superzdravé furtožerky
Olej, vlažnou vodu, cukr a žloutky dobře zamícháme. Poté přidáme polohrubou mouku, prášek do pečiva, kakao, nasekané ořechy a sníh z bílků.... více o Dort Ivančice
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec zlehka... více o "POLÁRKA" vanilkové řezy
Ze všech ingrediencí uděláme husté těsto a dáme vykynout. Pak vytvoříme 25 bochánků, do kterých vložíme asi 8 cm párek a vytvarujeme... více o Dalamánky s párkem
Do pekárny postupně dáme všechny ingredience v uvedeném pořadí. Čím čerstvější je mouka, tím lépe.... více o Chleba – J&H
Necháme nahřát wok (pánev, hrnec). Na rozehřátou pánev dáme tuk a opět čekáme, než se rozpálí. Rozpálenost vyzkoušíme vhozením pár... více o Čonk, Sabdží, Dál
Prosátou mouku smícháme se solí, uděláme v ní důlek, tam přidáme lžičku cukru a část z už odměřené vlažné vody. Vodu spíš doporučuji vážit,... více o Francouzská Bageta
Mouku smícháme na válu se solí, přidáme kousky sádla a za postupného přilévání vody vytvoříme pevné těsto. Důkladně těsto prohněteme, až je... více o Tortila moučná (Tortillas de harina)
Do mouky přidejte vodu, droždí, sůl a olej a zadělejte těsto. Ruce si lehce namočte olejem a vymačkejte těsto na plech. Nejlíp od kraje ke... více o Americká pizza
Smíchat mouku, udělat ďolík, dát droždí, lžičku cukru a trochu vlažné vody a nechat vykynout kvásek. Přidat nastrouhané brambory, zbytek... více o Dalamánky
1. Do mísy si dám cukr, žloutky a vodu . Pečlivě míchám tak dlouho, dokud se neudělá pěna. Do směsi přidám olej, mouku s práškem do pečiva a... více o Ribiselscnitten
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na třikrát zpracovaným... více o Sádlovníky z vepřového sádla
Vykynuté těsto buď rozdělíme, nebo necháme vcelku. Pokud těsto neumíme vyhazovat a natahovat, vyválíme natenko, okraje necháme vyšší.... více o Těsto na pizzu
K oloupaným a nastrouhaným bramborám přisypeme mouku. Vytvoříme důlek, do kterého vyklepneme vejce, pokapeme trochou citronové šťávy a rukou... více o Bramborové knedlíky
Z bílků ušleháme sníh, žloutky a cukr utřeme, přidáme mouku, olej, vodu, prášek do pečiva a nakonec bílky. 2/3 těsta vylijeme do vymazaného,... více o Buchta s pudinkem, zakysanou smetanou a skořicí
Rozetřeme droždí se 2 lžičkami cukru, přidáme ostatní ingredience. Pokud se zdá těsto moc hutné, přidáme ještě vodu dle uvážení (mělo by se... více o Sladké houstičky
Do mísy nasypeme mouku, sůl, přilijeme kvásek, přidáme vejce, zamícháme a přiléváme vodu. Těsto musí být po uhnětení nelepivé. Hotové... více o Maminčin houskový knedlík
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučené ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat). Umotáme housky, rohlíky... více o Rohlíky
Všechny ingredience smícháme a prohněteme. Na pomoučeném válu vytvoříme bochník, položíme ho na vysypaný plech a necháme kynout cca hodinu.... více o Chléb pšenično-žitný
Mouku prosijeme na vál a promícháme se solí. Solíme málo, jinak by těsto špatně schlo. Do mouky uděláme důlek a pomalu do něj vléváme vejce... více o Domácí lasagne
Do mísy vlijeme vlažnou vodu a vmícháme droždí. Poté postupně přisypáváme hladkou mouku a mícháme hladké těsto, které necháme následně... více o Focaccia – italský chléb
Všechny suroviny hodíme do 1 mísy. Pořádně vymícháme a propracujeme. Hodinu necháme kynout v teple. Těsto ještě propracujeme na vále a... více o Bagetky
Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu a olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a nakonec z bílků ušlehaný sníh. Těsto nalijeme... více o Malinové řezy kakaové
Žádné recepty nebyly nalezeny