Kmínový chlebík
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Zapneme program základní (Basic, Klasik apod.). Po upečení vyjmeme chlebík z nádoby a... více o Kmínový chlebík
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Zapneme program základní (Basic, Klasik apod.). Po upečení vyjmeme chlebík z nádoby a... více o Kmínový chlebík
Pórek nakrájíme na kolečka, brokolici rozebereme na růžičky, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bujón, okořeníme, osolíme a povaříme... více o Brokolicová polévka s pórkem
Přísady dáme do domácí pekárny a necháme vypracovat a vykynout těsto. Vyndáme, rozdělíme asi na 8 kousků a upleteme housky. Necháme 20 minut... více o Tmavé housky pro domácí pekárnu
Na 2 lžících olivového oleje necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Přisypeme nahrubo nastouhanou dýni Hokkaido, klidně i se slupkou, brzy... více o Krémová polévka z dýně Hokkaido
V míse smíchejte mouku s cukrem. Přidejte do směsi máslo a zpracujte tak, aby vznikla drobenka. Do ní přidejte žloutek, vodu a vypracujte do... více o Čokoládové tartelky
Mouku prosijeme, smícháme s ostatními ingrediencemi, zaděláme těsto. Necháme kynout v chladu (lednici) 8–12 hodin, při pokojové teplotě 4–6... více o Chléb bez hnětení
Vše smícháme a tvarujeme do různých tvarů. Poté pečeme v troubě na 150 stupňů 30 minut. Těsto je na modelování, není určeno ke konzumaci!... více o Těsto na modelování
Vodu, Heru, vanilkový cukr, kakao a moučkový cukr svaříme. Ze vzniklé hmoty odebereme 1 hrnek, který použijeme jako polevu. Do vychladlého... více o Vodouch
Osolenou vodu uvedeme do varu. Vložíme do ní makaróny a uvaříme je (asi 15 minut) a scedíme. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi... více o Makaróny s rajčatovou zálivkou
Oloupané brambory nakrájíme na malé kostky a uvaříme je spolu s kmínem v osolené vodě. Mezitím očistíme houby. Plátky hub osmahneme na másle... více o Houbová polévka
Oloupeme jablka a nakrájíme je na kostičky. Dáme jablka do hrnce s trochou vody a hnědým cukrem, vaříme 10 minut. Do misky dáme všechnu... více o Apple crumble
Mleté vepřové maso (nebo hovězí), vejce, sůl, pepř a petrželku dobře zpracujeme a uděláme malé kuličky, tak na jedno sousto. V hrnci... více o Kuličkový guláš
Na rozpuštěné máslo dáme nastrouhanou mrkev (na hrubém struhadle), přidáme trochu soli a celého kmínu. Mícháme, až nám mrkev pustí barvu.... více o Mrkvová polévka – rychlá
1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a dobře rozmícháme, dokud se... více o Babiččina chlebová polévka
Žloutky s cukrem utřeme, přidáme zbylé suroviny na těsto a vmícháme sníh. Toto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme. Tvaroh se... více o Letní jahodové řezy
Ve šlehači smícháme celá vejce a cukr. Pořádně ušleháme a postupně přidáváme teplou vodu a poté olej. Vedle v misce smícháme mouku s práškem... více o Bublanina lehce a rychle
Ve větším hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli, mrkev, celer a na mírném ohni opékejte cca 5 minut. Zalijte vodou/vývarem,... více o Krémová polévka z řepy Hany Michopolu
Ovesné vločky a mouku osmahneme na oleji, zalijeme vodou a dobře rozmícháme. Přidáme očištěnou, na nudličky pokrájenou nebo nahrubo... více o Dršťková polévka z ovesných vloček
Do hrnce dáme dva litry vody, přidáme oloupané nakrájené brambory a jednu cibuli, osolíme a necháme vařit. Na pánvi na oleji zpěníme druhou... více o Polévka z rybího filé
Žebírka omyjeme a dáme spolu s kořením do vroucí vody. Vaříme pomalu cca 60 min., poté necháme v teplém vývaru přikryté vychladnout.... více o Žebírka vepřová, vařená a pečená
Suroviny smícháme. Jako poslední přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem.... více o Křupavé vafle
Omládek: droždí smíchame s vodou, necháme chvilku odstát. Mouku nasypeme přes síto do velké mísy, přidáme rozpuštěné droždí, ze začátku... více o Adrijská Ciabatta
Opláchnuté bezové květy svaříme s oloupaným, nakrájeným citronem v 1 litru vody. Vaříme asi 20 minut. Necháme louhovat 24 hodin, pak... více o Med z bezových květů
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na tuku, přidáme maso,... více o Hospodská svíčková na smetaně
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby, chvíli vaříme. Na tuku... více o Znamenitá bramborová polévka
Na vále smícháme suroviny (na těsto) a vypracujeme pěkné hladké těsto. Rozdělíme ho na 2–4 díly, podle toho, kolik chceme nohavic. Uvařený a... více o Nacpánek – závin
Maso nakrájíme na nudličky a spojíme s bílkem, solamylem a vodou. Rozehřejeme pánev s olejem a maso na mírném ohni osmahneme. Musí se míchat... více o Čína s česnekovými výhonky
Ve woku na trošce másla opečeme na nudličky nakrájené osolené maso. Vyjmeme a odložíme. Do woku přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a... více o Kuřecí maso exotica
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme nakrájený párek na kolečka a trochu osmažíme. Mezitím si nadrobno nakrájíme zeleninu, kterou... více o Výborná špagetovka
Vodu a cukr uvaříme na sirup. Po odstavení ze sporáku přidáme šťávu z jednoho citronu a necháme vychladnout. Pomazánkové máslo vymícháme se... více o Jahodové tiramisu z pomazánkového másla
Svaříme vodu s cukrem, 1 lžící rumu, sáčkem cappuccina a kakaem. Necháme asi 10 minut vychladit. Poté zamixujeme změklé máslo a pudink.... více o Kakaáček
Žloutky, cukr a vodu ušleháme do pěny (když děláme ručně vařečkou, tak alespoň půl hoďky). Přidáme promíchanou mouku s mákem a práškem do... více o Makovec s krémem
Do pekárny vložíme tekuté a pak suché ingredience, zapneme pekárnu. Program: SPRINT nebo základní.... více o Pšenično-žitný chléb
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme trochu dětské krupice. Při míchání současně nastrouháme trochu mrkve a celeru, přidáme do hrnce,... více o Rychlá polévka s nudlemi
Smícháme mouky a práškem do pečiva, přidáme 1 lžíci medu a 1/2 hrnku vody. Promícháme, ať je z toho husté těstíčko. Necháme asi 30 minut... více o Řecké smažené banány s medem, bez vajec
Vodu s máslem a solí uvedeme do varu, vsypeme najednou všechnu mouku a za stálého míchání vytvoříme kompaktní odpalované těsto. Po... více o Švestkový věnec
Heru, sklenici vody, cukr, 3 lžíce kakaa dáme do hrnce, přivedeme k varu a 3 minuty povaříme (mícháme). Pak sundáme z plotny a dáme... více o Vařená buchta
Smícháme všechny ingredience na spodní těsto, vypracujeme hladký bochánek, který nastrouháme na vymazaný, vysypaný plech. Do tvarohů přidáme... více o Vláčný dezert
Na oleji zpěníme na plátky nakrájené cibule, jen zesklovatět, ne zhnědnout. Přidáme na kostky nakrájené syrové brambory, orestujeme,... více o Selský kotlík od Pihule aneb lžícostoják
Na oleji zpěníme cibulku, na to vhodíme propláchnutou syrovou rýži a trochu osmahneme, až se přestane lepit ke dnu kastrolu. Do rýže... více o Rychlé rizoto z uzeného kuřete
Pizza Calzone prý vznikla v Neapoli, když se jednomu nešikovnému kuchaři při strkání do trouby pizza složila tak, že jedna půlka pizzy... více o Calzone – Plněná pizza
Do formy nalijeme podmáslí s vodou, přidáme ocet, olej, med, sůl, vsypeme mouky a koření a nakonec droždí. Program základní – tří hodiny a... více o Výborný chléb, který se vždy povede
Paprikové lusky nasucho opražíme na pánvi, až začnou hnědnout. Vložíme je do igelitového sáčku a necháme zapařit. Poté z nich sloupneme... více o Pařené papriky (Bulharsko)
Nejdříve si upečeme piškot. Můžete použít svůj recept na piškot, nebo tento. Mám ho ráda, protože je pěkně nadýchaný. 4 vejce a horkou vodu... více o Letní mls
Recept mám od své zesnulé tety. Maso je jedinečné, měkoučké a šťavnaté. Plecko si nakrájíme na větší kousky, naklepeme (nesolíme). Anglickou... více o Tetino maso
Pudink připravíme podle návodu na obalu, ale použijeme pouze 2 dl vody. Poté do krému vmícháme jogurt. Smetanu ke šlehání ušleháme s... více o Citronový krém
Lepivá sushi rýže má kulatá zrna. V žádném případě nemůžeme použít rýži předvařenou či dlouhozrnnou, lze ji nahradit pouze kulatou italskou... více o Sushi
Přes noc namočíme 6–7 vrchovatých lžic fazolí. Vodu nevyléváme, pouze dolijeme do cca 1,2 litru. Nesolíme a vaříme v tlakovém hrnci 50 minut... více o Prostá fazolová polévka
Vše promícháme, přidáme 1 l vody se dvěma masoxy a opět promícháme. Dáme do pekáče, přikryjeme alobalem a pečeme při 230 °C asi 1 a 1/2... více o Prezidentský guláš
Těsto: Z uvedených ingrediencí vypracujeme husté těsto, které necháme 3 hodiny odpočinout. Náplň: Nastrouhaná jablka smícháme s cukrem a... více o Jablíčková buchta
Žádné recepty nebyly nalezeny
Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.