Paličky stáhneme, omyjeme a osolíme, u kosti nařízneme a vytvoříme jakousi kapsu. Naložíme na 2 hodiny do marinády.
Strouhaný sýr spojíme s...
více o Paličky pro hezčí den
Výhonky propláchneme a necháme okapat. Zalijeme je 1,25 l vroucí vody a vaříme asi 10 minut. Pak necháme 3 dny odstát.
Potom vodu přecedíme...
více o Med z mladého jehličí
Ovoce přebereme, omyjeme a nasypeme do hrnce, kde ho dobře rozmačkáme. Přidáme kyselinu citronovou a 1,5 litru studené vody. Rozmícháme a...
více o Malinová šťáva
Na oleji osmažíme nakrájené cibule, potom přidáme pokrájená játra. Až se játra usmaží, podlijeme vodou a podusíme, než játra změknou....
více o Játrová omáčka
Rajčata omyjeme a rozkrájíme na čtvrtiny. Cibuli očistíme a nasekáme.
Vše osmahneme na olivovém oleji. Přidáme sůl, pepř, čerstvou bazalku a...
více o Rajská polévka z čerstvých rajčat
Vodu s máslem vložíme do kastůlku a přivedeme k varu. Přidáme mouku a mícháme tak dlouho, dokud se hmota nezačne oddělovat od stěny. Necháme...
více o Marcipánová hmota falešná (varna)
4 ks sklenic 0,7 l naplníme okurkami překrojenými na poloviny, proložíme koprem a nakrájenými cuketkami.
Svaříme vodu se solí a okurky...
více o Celoroční kvašáky
Osmažte kuřecí řízek. Nakrájejte salát, sýr a rajčata. Po vychladnutí nakrájejte ještě řízek.
Namixujte sýr, přidejte 12 lžic vody a 1 lžíci...
více o Zeleninová pohádka
Zpracujeme v těsto. Necháme v chladu odpočinout. Potom vyválíme, vykrajujeme kolečka, která plníme nádivkou. Přehneme na polovinu, dobře...
více o Mušle
Listové těsto rozdělíme na dva díly, každý díl rozválíme na placku na celý plech. Plech jen vypláchneme studenou vodou, nevymazáváme....
více o Francouzské řezy
Z mouky a vody uděláme těsto, které se bude podobat konzistenci žvýkačce. Z těsta vyválíme tenčí placku.
Dáme vařit větší hrnec s vodou....
více o Povidlové pirohy
Maso nakrájíme na kostičky, vložíme do misky, osolíme, promícháme se sójovou omáčkou, škrobovou moučkou, trochou oleje a necháme odležet....
více o Kung-pao kuřecí nebo vepřové
Cuketu nakrájíme na kostky a zlehka osmahneme na oleji. Přidáme mraženou zeleninu, mírně podlijeme a prohřejeme. Osolíme a přidáme kuskus....
více o Kuskus s cuketou a parmezánem
Vše smícháme, naplníme do skleniček, které dobře uzavřeme a v zavařovacím hrnci zahříváme 20 minut na teplotu 90 °C. Při této teplotě...
více o Křenová pasta
Vepřový bok si pokrájíme na plátky silné asi 1–1,5 cm. Drůbeží játra očistíme. Obojí osolíme, dobře okmínujeme a naskládáme do pekáčku....
více o Pečený bůček s drůbežími játry na kmíně
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej a nakonec zapracujeme mouku s práškem střídavě se sněhem. Těsto...
více o Francouzský hruškový koláč
Smícháme ingredience v těsto a 24 hodin necháme v igelitovém sáčku v chladu odležet. 1 balíček piškotů slepíme kakaovým krémem a necháme...
více o Brambory – cukroví
Sesbíráme 750 ks sedmikrásek a 3 vrcholky meduňky, opláchneme vlažnou vodou a namočíme do 1 l vody.
Přidáme 1,5 citrónu nakrájeného na...
více o Sedmikráskový med s pomerančem
Zpracujeme zvlášt první i druhé těsto tak, že všechny přísady vždy smícháme dohromady. Na vymazaný plech dáme nejdříve první těsto, nejlépe...
více o Barevné jablečné řezy
Brambory oloupeme, pokrájíme na kostičky a dáme vařit do osolené vody. Když jsou skoro hotové, přidáme smetanu, opět necháme přejít varem,...
více o Bílý šťovíkový boršč
Všechny suroviny si smícháme dohromady napřed měchačkou a nakonec propracujeme dobře rukou. Různé mléko a cukr jinak sají a tak třeba...
více o Modelovací hmota - falešný marcipán
Rozkrájíme citron a pomeranč na půlky.
Vymačkáme z nich šťávu a dáme do sklenice. Přisypeme cukr a zbytek dolijeme vodou. Do sklenice...
více o Domácí limonáda
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme aroma, olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků,...
více o Jahodovo-smetanové řezy
Připravíme maso (které je zmrzlé) tím že ho nakrájíme na menší části.
Nalejeme si lehounce olej na pánvičku aby byla trošičku mastná (ta...
více o Boloňské špagety (rychlé)
Omytou zeleninu nakrájíme nadrobno, vložíme do vývaru, osolíme a vaříme do měkka asi 15–20 minut. Ponorným mixerem částečně promixujeme a...
více o Bramboračka ze strouhaných brambor
Těsto: Utřeme žloutky s cukrem, přidáme vodu, olej a mouku s práškem do pečiva. Poté již ručně vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Rozpostřeme...
více o Jahodové řezy Sandra
Řepu namočit přes noc.
Ráno omýt, přelít vařící vodou, 2 hodiny vařit.
Potom prudce zchladit, oloupat, nahrubo nastrouhat. Přidat najemno...
více o Nakládaná červená řepa
Z mouky, soli a nakrájeného másla vytvoříme žmolenku a pomocí vody zpracujeme těsto. Vodu přidáváme postupně. Těsto dáme na 20 minut...
více o Taštičky se sýrem cottage
Z ingrediencí uděláme těsto, které vlijeme do dortové formy a v předehřáté troubě upečeme dorůžova nízký korpus.
Dle návodu na obalu si...
více o Dort z termixu
Plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Všechny ingredience smícháme a vlijeme na plech. Rozhrneme ke krajům. Pečeme asi 30 minut v troubě...
více o Buchta s rosolem
Utřeme nebo ušleháme vajíčko, cukry a kakao. Postupně přidáme ostatní ingredience. Upečeme na vymazaném a vysypaném plechu (vymažeme a...
více o Dort perníková kniha
Špenát rozmrazíme podle návodu na obalu a pak ho vidličkou rozmělníme. Kuřecí řízky omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek...
více o Kuřecí kari s kokosovým mlékem
Ingredience rychle zpracujeme na těsto a necháme hodinu odpočinout. Poté vyválíme na plát a vykrajujeme kolečka se zoubkovanými okraji....
více o Miminka
Krůtí stehna omyjeme, nasolíme, pokmínujeme a vložíme do pekáče na máslo. Podlijeme asi 1 dl vody a dáme péct. Podléváme. Asi po hodině...
více o Krůtí stehna s omáčkou
Na trošce oleje osmahneme zlehka cibulku. Když mírně zezlátne, zalijeme vodou a osolíme. Když se začne voda vařit, přisypeme kuskus, ve...
více o Můj vlastní kuskus
Do hrnce dáme 1 lžíci sádla a zpěníme si na něm cibulku nakrájenou najemno s vymačkaným česnekem a na kostičky nakrájenou anglickou slaninou...
více o Břeclavská česnečka
Celé kuře rozčtvrtíme a stáhneme z kůže, maso mírně nasolíme.
Do vroucí vody přidáme takto lehounce nasolené kuřecí maso.
Přidáme nové...
více o Víkendová rajská omáčka s kuřecím masem
Uvaříme vodu s cukrem, vanilkovým cukrem a máslem. Odstavíme a do horké vody vsypeme mleté ořechy, sušené mléko a důkladně promícháme. Pokud...
více o Ořechový krém
Vypracujeme těsto a vytahujeme ho na obdélník. Pokapeme olejem, rozložíme náplň, pevně srolujeme a stočíme do spirály (jako když ždímáme...
více o Vertuta
Na oleji osmahneme dozlatova cibulku, přidáme česnek a rozebrané růžičky brokolice. Zalijeme litrem vody, dáme kostku zeleninového vývaru,...
více o Brokolicová polévka
Vodu, máslo a špetku soli přivedeme k varu. Do vroucí směsi nasypeme prosátou hladkou mouku a za důkladného míchání restujeme, až se hmota...
více o Větrníčky se šlehačkou
Maso nakrájíme na kostičky a osolíme.
Nakrájenou cibulku si osmahneme v hrnci a přidáme maso. Až je maso osmahnuté, přidáme vodu. Maso musí...
více o Rozlétaní ptáčci
Smícháme mouku, cukr, olej, vodu (příp. šťávu), vanilkový cukr, kůru a šťávu z citronu, sůl, celá vejce (bílky je možné našlehat, komu se...
více o Výborná rychlá hrnková buchta
Smícháme suroviny na těsto kromě zrní, necháme 45 minut kynout.
Přidáme zrní a necháme kynout další 3 hodiny.
Pečeme 15 minut na 220–250...
více o Chleba z žitného kvásku
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji. Přidáme maso a...
více o Kari guláš s hovězím masem
Všechny přísady na nálev 5 minut povaříme. Do vychladlého nálevu vmícháme kečup. Uzeninu a cibuli nakrájíme na kolečka, klademe střídavě do...
více o Domácí utopenci