Kotlety zapečené v bramborech
Troubu předehřejeme na 200 °C, zapékací misku vytřeme olejem. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na... více o Kotlety zapečené v bramborech
Troubu předehřejeme na 200 °C, zapékací misku vytřeme olejem. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na... více o Kotlety zapečené v bramborech
Máslo necháme rozpustit a všechny ostatní suroviny přidáme, chvíli zahříváme. Nakonec nalijeme do pekáče na králíka a dbáme na to, aby... více o Kanadský králík
První věc, kterou začneme je, že si připravíme marinádu. Ta vznikne smícháním všech druhů koření s olejem. Dále si vezmeme bůček a nakrájíme... více o Křupavý bůček
Sójové nudličky povaříme 20–30 minut v marinádě (možno rozředit vodou). Na rozpáleném tuku zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme k ní sójové... více o Segedínský guláš ze sójových nudliček
Kuřecí maso den předem nakrájíme na proužky. Osolíme, opepříme, přidáme solamyl (1–2 lžíce), nakrájenou cibuli na půlkolečka a 1/2 pórku... více o Směs z kuřecího masa
Salát buď nakrájejte nebo natrhejte na středně velké kousky do salátové mísy. Suroviny na zálivku, ideálně v pokojové teplotě, smíchejte a... více o Salát Caesar
Syrové maso dvakrát na jemno pomeleme (labužníci si ho mohou naškrábat), přidáme zbývající uvedené ingredience a dobře promícháme. Natíráme... více o Tatarák ala DoPe
Očistíme a omyjeme brambory i zeleninu a uvaříme je každé zvlášť doměkka. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme hrášek... více o Bramborový salát s majonézou
Bůček vcelku zalijeme v papiňáku dostatečným množstvím horké vody. Přidáme 12 očištěných stroužků česneku, celý pepř, bobkový list a... více o Nakládaný bůček pivního experta
Maso omyjeme, zbavíme tučných kousků a šlach a nakrájíme na kousky. Mezitím si v misce připravíme marinádu smícháním všech uvedených surovin... více o Kuřecí čína
Maso nakrájíme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na hodně rozpáleném tuku osmažíme, dáme do vyhřáté misky. Na výpeku osmažíme... více o Židovina
Všechny ingredience dobře promícháme a necháme chvíli odležet. Podáváme k provensálské paštice z drůbežích jater.... více o Brusinková omáčka – Cumberland sauce
Kuřecí prsní řízky omyjeme a osušíme. Všechny přísady smícháme, až se nám vytvoří tekutější těstíčko, do kterého dáme prsní řízky.... více o Kuřecí maso v těstíčku
Sojové kostky zalijeme sojovou omáčkou, worcesterem, přilijeme vodu a uvaříme doměkka. Nakrájenou větší cibuli osmahneme na trošce oleje... více o Sojové maso se sojovou omáčkou
Rybíz propláchneme a necháme okapat. Pak vidličkou strhneme kuličky ze stonků. Lehce je rozmačkáme a posypeme želírovacím cukrem. Pomeranč a... více o Omáčka Cumberland
Uzeninu s cibulí umeleme na masovém mlýnku, přidáme ostatní ingredience a promícháme. Podáváme s topinkami nebo toasty. Dozdobíme cibulí a... více o Falešný tatarák z uzeniny
Salám oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a vložíme do salátové mísy. Společně povaříme kečup, olej, ocet worchestrovou omáčku, hořčici,... více o Pivní salát
Tři vejce rozkvedláme v míse, přidáme solamyl, lžíci sójové omáčky, lžíci worcesterové omáčky a 1,5 lžíce vegety. Přimícháme velký jogurt a... více o Řízky v jogurtu
Připravíme marinádu – olivový olej, med, anýz, rozmačkaný česnek, grilovací koření a worcester smícháme dohromady a maso nakrájené na kousky... více o Medová kuřecí prsa
Bůček uvaříme v papiňáku spolu s bobkovým listem, novým kořením, masoxem, solí a pepřem. Uvařený, ještě teplý bůček potřeme pikantní směsí,... více o Studený pikantní bůček
Do jedné mísy drobně nakrájíme salám (velikost čtverečků asi jako čočka), scezenou Moravanku (feferonku vyhodíme) a drobně nakrájené... více o Ďábelské tousty
Možná se to nezdá, ale rizoto je opravdu chutné. Zeleninu vložíme na rozpálenou teflonovou pánev – bez tuku! Když začne syčet, pokapeme ji... více o Neškodné rizoto
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji, po chvíli přidáme i rozetřený česnek. Poté vložíme na kostičky nakrájenou sekanou a osmahneme,... více o Omáčka na špagety
Do většího kastrolu rozpustíme sádlo. Nadrobno nakrájenou cibuli necháme osmahnout do tmavočervena. Přidáme nakrájené maso, osolíme,... více o Jiříkův guláš
Na velké pánvi s vysokým okrajem rozpálíme olej, do kterého vložíme na nudličky nakrájené, prosolené a ve škrobu obalené maso a trochu... více o Masová směs na pánvi
Všechny přísady na nálev 5 minut povaříme. Do vychladlého nálevu vmícháme kečup. Uzeninu a cibuli nakrájíme na kolečka, klademe střídavě do... více o Domácí utopenci
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme osolené a opepřené maso. Orestujeme, přidáme na kostičky pokrájený česnek i okurky a zalijeme dle potřeby... více o Námořnické kotlety
Veškeré ingredience smícháme na kaši hustou asi jako jogurt. Kuřecí prsa nakrájíme na malé čtverečky (kousky), naklepeme a namočíme přes noc... více o Rošťáci
Všechny přísady smícháme v míse. Maso naklepeme a vložíme do připravené marinády. Vložíme do lednice nejlépe na 24 hodin. Můžeme marinovat i... více o Nakládané maso
Špekáčky oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Cibuli nakrájíme také na půlkolečka. Ostatní suroviny promícháme a svaříme do omáčky. Do mísy... více o Špekouni v plamenech
Všechny ingredience smícháme dohromady. Vytvarujeme ze směsi placičky a poté dáme na gril (na gril položte mramorovou desku, aby se maso... více o Maso na hamburgery
Kečup, hořčici, worchestr, olej svaříme na omáčku a dáme stranou buřty, cibuli a okurku nakrájíme na nudličky a smícháme s uvařenou omáčkou,... více o Ševcovský salát
V misce smícháme kuřecí prsa nakrájená na kostičky, cibuli nakrájenou na větší kousky, worcesterovou omáčku, pepř, kari a koření. Smažíme na... více o Kuřecí kousky "mé oči"
Nálev povaříme tak 5 minut, odstavíme a přidáme kečup. Špekáčky nakrájíme, jak kdo chce (já na kolečka), a prokládáme cibulí. Zalijeme... více o Vynikající utopenci podle mé babičky
Lák povaříme, až vznikne hladká hmota. Uzeninu i cibuli nakrájíme na kolečka, narovnáme do sklenic asi do půlky a zalijeme lákem. Pak znovu... více o Rychloutopenci
Smícháme všechny suroviny a necháme 30 minut odležet. Tvoříme malé karbanátky, které smažíme na oleji.... více o Krůtí placičky podle Mirka
Stehna obereme a nakrájíme, arašídy si opražíme. Zelí, mrkev a pórek nakrájíme a podusíme. Přidáme maso, arašídy, kukuřici a 3 lžíce ananasu... více o Čína z uzeného masa
Na pánev nalijeme trochu oleje. Po rozpálení pánve přidáme 1 cibuli nakrájenou najemno. Vložíme pórek, mrkev a cca 2 minuty restujeme.... více o Pikantní kuřecí nudličky
Všechny potřeby dáme do jedné nádoby a tyčovým mixérem dokonale promícháme. (Česnek namačkáme, cibuli rozkrájíme jako na smažení, rozkrájíme... více o Domácí tatarský biftek
Maso nakrájíme na nudličky, dobře osolíme a opepříme. Orestujeme na oleji a ke konci přidáme uzený bok nakrájený na nudličky. Osmahneme a... více o Kuřecí nudličky z pánve se smetanou
Uvařené sójové kostky naložit přes noc do marinády. Na oleji zpěnit cibuli, na to vložit kostky a zelí - dusit půl hodiny. Přidat mletou... více o Sójový guláš Pikant
Do menší misky dáme sojovku, worchester, koření, naředíme troškou piva a nakonec utřeme několik stroužků česneku. Zamícháme a těsně před... více o Vylepšené špekáčky na opékání
Maso nakrájíme na velmi tenké nudličky, posypeme moukou a vegetou, dobře promícháme, mírně osolíme a na rozpáleném oleji zprudka opečeme.... více o Moravský flamendr
Dejte si u řezníka nasekat jednotlivá žebra nebo bok, raději vyšší a libovější. Počítejte jedno až dvě na osobu. Pekáč vyložte aluminiovou... více o Vepřová žebírka – spareribs
Maso nakrájíme na nudličky a promícháme se směsí. Necháme uležet 24 hodin, ale čím déle, tím lépe. Použila jsem na čínu králíka, vepřové... více o Čína z vepřového masa
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Zakysanou smetanu smícháme samostatně s worcesterem, sojovou omačkou, sušeným česnekem, kořením a solí.... více o Těstovinový salát se zakysanou smetanou
Mléko, hořčici, sůl, pepř a citronovou šťávu vložíme do vyšší nádobky a ponorným mixérem začneme mixovat. Postupně přiléváme olej, až nám... více o Domácí majonéza bez vajec
Maso a játra nakrájíme na nudličky. Slaninu, salám, papriku a cibuli, na 1/2 cm proužky, čerstvé žampiony na plátky. Plecko osolíme,... více o Barevný kopec
Maggi, worcester, jogurt, hořčici, pepř, papriku pálivou, koření na grilované kuře, tymián, majoránku smícháme do marinády. Maso nakrájíme... více o Maso s mozzarellovo-nivovou omáčkou
Na oleji opečeme na plátky nakrájenou cibuli (ne moc dotmava), přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a ještě trochu opečeme. Kuře... více o Kuře Kanada
Žádné recepty nebyly nalezeny