Z ingrediencí vypracujeme těsto a dáme vykynout (nebo ingredience vložíme do domácí pekárny v pořadí tekutiny – sypké přísady – droždí a...
více o Jablečný kynutý koláč se smetanou
Nejprve si připravíme kuličky. Rozmražené měšťanské maso dáme do misky. Postupně přidáme 1 vejce, 2 lžíce solamylu, sůl, podravku, půl...
více o Kuličky pro návštěvu
Vejce a okurku nakrájíme na kostičky, přidáme prolisovaný česnek a ostatní přísady a vše smícháme.
Podáváme ke grilovanému masu nebo...
více o Provensálská omáčka
Nastrouháme vychladlé, uvařené brambory, přidáme utřený cukr se žloutky, sůl, skořici, 2 zakysané smetany, mouku a nakonec vyšlehaný sníh z...
více o Sladké bramborové placky
Brambory ve slupce uvaříme a necháme prochladnout. Oloupeme a spolu s tvarohem promačkáme rukama do hladké hmoty nebo umeleme v mlýnku na...
více o Syrniky
V horkém tuku prohřejeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme koření a nakrájený česnek, trochu podlijeme vodou a základ provaříme.
Do...
více o Kološvárské zelí
Do bílků dáme špetku soli a vyšleháme tuhý sníh. Za stálého šlehání postupně přidáváme cukr a žloutky. Nakonec přidáme mouku.
Těsto vlijeme...
více o Piškotový plát s broskvemi a želatinou
Cibuli s žampiony nakrájíme na kostičky a opékáme na oleji cca 10 minut. Vmícháme nasekanou petrželku, sůl, pepř a hořčici. Očistíme zelí a...
více o Zelné závitky s kuřecím masem
Formu na dort vymažeme máslem a vysypeme mletými ořechy. Na dno naskládáme piškoty, které pokapeme šťávou z kompotu. Vyšleháme šlehačku se...
více o Nepečený moučník
Nejprve si připravíme krém: smetanu se ztužovačem ušleháme dotuha, přidáme cukry a opatrně vmícháme zakysané smetany.
Dortovou formu...
více o Banánová kopule
Uděláme kvásek (mléko, droždí, trochu mouky, špetka cukru), po vykynutí smícháme s moukou se solí a nastrouhaným bramborem, necháme vykynout...
více o Dědovy langoše
Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě.
Necháme zchladnout, oloupáme, nastrouháme.
Měkké máslo umícháme se žloutky do pěny.
Brambory...
více o Císařské brambory Marie Woodhamsové
Odměříme 5 skleniček vody, osolíme a 20 minut v ní uvaříme čočku.
Cibuli, česnek a rajče smícháme s kořením a cca 5 min osmahneme na...
více o Čočka, cizrna a brambory s chutí Indie
Fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den je vaříme do změknutí. Na sádle necháme zesklovatět cibulku, přidáme nakrájenou klobásu a...
více o Fazolová polévka se zakysanou smetanou
Halušky připravíme tak, že nastrouháme syrové brambory (polovinu najemno a druhou polovinu hruběji), přidáme vejce, sůl a mouku. Promícháme,...
více o Halušky podle Martinky
Maso nadrobno nakrájíme nebo nahrubo umeleme. Gulášovou šťávu ohřejeme a zahustíme smetanou s moukou. V případě zbylé pečeně osmažíme na...
více o Hortobáďské palačinky s masem
Všechny ingredience smícháme dohromady, přidáme uvařený pudink. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané nízké kulaté formy (můžeme samozřejmě...
více o Pudinková buchta se skořicí
Roštěnky mírně naklepeme a okraje nařízneme, aby se při dušení nekroutily. Roštěnky potřeme sardelovou pastou, lehce opepříme, obalíme v...
více o Švédská roštěnka
Smícháme mouku, cukr, vejce, olej, prášek do pečiva a mléko. Nalijeme na plech či velký pekáč – předem vymazaný nebo vyložený pečicím...
více o Pudinková buchta
Omyté mladé cukety nastrouháme i se slupkou, osolíme a necháme asi půl hodiny odstát. Přebytečnou vodu scedíme. Na lžíci oleji osmažíme...
více o Cuketové placičky s dipem
Nejdříve si ze surovin uvaříme hustý pudink – klasicky dle návodu a necháme vychladnout.
Těsto: Oddělíme si žloutky od bílků. Ze žloutků a...
více o Domácí krtkův dort na plechu
Z ingrediencí připravíme těsto, necháme 4 hodiny uležet a smažíme. Zdobíme česnekem smíchaným se zakysanou smetanou a strouhaným sýrem....
více o Langošky
Ušleháme vejce s cukrem a olejem, přidáme mouku s práškem, mléko a nasekané ořechy.
Vylijeme na vymazaný plech s vyšším okrajem.
Na těsto...
více o Buchta s jablky a zakysanou smetanou
Předehřejeme troubu na 180 °C.
Vymažeme plech tukem a lehce vysypeme hladkou moukou.
Pak si připravíme drobenku.
Ingredience smícháme...
více o Koláč z kysané smetany
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme změklé máslo, zakysanou smetanu(pokojová teplota), mouku s práškem do pečiva a vše řádně...
více o Čokoládová bábovka ze zakysanky
Tyčinky rozmixujeme a smícháme s ostatními přísadami.
Já osobně nesolím vůbec, ale manžel si přisoluje, takže dle chuti.
Mažeme na pečivo,...
více o Jemná surimi pomazánka
Propláchnuté fazolky zbavíme dlouhých vláken a šetrně nakrájíme na dílky. Vložíme je do kastolu s vroucí, mírně osolenou vodou a uvaříme do...
více o Fazolky na smetaně
Maso naklepeme, okořeníme a dáme do formy (srnčí hřbet).
Špenát povaříme. Až se vyvaří veškerá voda, dochutíme solí, pepřem, česnekem....
více o Kuřecí roláda se špenátem a nivou
Řízky naklepeme, osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí, položíme plátek anglické slaniny a najemno nakrájenou cibulku. Takto připravené...
více o Páteční kuřecí závitky
Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka a ještě teplou ji rozmixujeme. Vmícháme mouku, krupici, špetku badyánu, vejce a vypracujeme těsto, které...
více o Rýžové lívanečky
Všechny přísady dobře propracujeme a těsto necháme 1 hodinu odstát. Potom ho vyválíme na 1/2 cm vysoko a vykrajujeme preclíky. Potřeme je...
více o Slané preclíky
Ze sádla a mouky uděláme světlou jíšku. Z ostatních ingrediencí vypracujeme těsto, vyválíme na menší, asi 1 cm silný plát a potřeme jíškou....
více o Slovenský válený štrúdl
Kuře rozčtvrtíme a obalíme ve směsi mleté papriky, mouky, soli, pepře. Opečeme ze všech stran na oleji dozlatova a vyjmeme. Na výpeku...
více o Uherské kuře
Brambory uvaříme v osolené vodě, vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky. Špenát omyjeme, nakrájíme a dusíme asi 5 minut. Žampióny...
více o Zapékané brambory se špenátem
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso vložíme do kastrolu,...
více o Editina myslivecká svíčková
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme na trošce tuku, zalijeme zakysanou smetanou, přidáme kukuřici nebo hrašek a necháame...
více o Bílá omáčka na špagety
V oleji rozpusťte máslo, přidejte drobně nasekanou cibuli a trochu orestujte. Přidejte na kostky nakrájené maso a na kolečka nakrájenou...
více o Bártovo ragú
Smícháme vejce, cukr, polohrubou mouku, prášek do pečiva, olej, vodu a vše ušleháme. Těsto nalijeme na vymazaný a dobře vysypaný plech a...
více o Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou
Během přípravy omáčky si uvaříme rýži ve vodě se solí, hřebíčkem a kurkumou.
Nakrájíme cibulku a necháme ji v hrnci zpěnit. Mezitím si...
více o Kari omáčka se zeleninou a surimi
Do větší mísy dáme vejce, cukr, vanilkový cukr a šleháme do pěny. Pak přidáme olej, mouku a prášek do pečiva. Vše ušleháme. Do vymazaného a...
více o Piškotová mňaminka
Suroviny na marinádu smícháme a uložíme do ní na kousky nakrájené maso, minimálně 2 hodiny předem. Zeleninu nakrájíme na menší kousky a...
více o Křupavé těstoviny
V míse smíchejte cukr, vejce a zakysanou smetanu. Do směsi přidejte mouku s práškem do pečiva a vařečkou vypracujte těsto. To nalijte na...
více o Drobenkový meruňkový koláč
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. polovinu celeru nakrájíme na kostičky a spolu s masem vložíme do marinády, kterou...
více o Hovězí na celeru
V míse ušleháme 3 žloutky s cukrem do bílé pěny a postupně zašleháme olej, střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a dle potřeby ředíme...
více o Margot řezy