Oloupanou a pokrájenou cibuli smícháme se suchým sójovým masem. Přidáme zázvor a sůl, vše nasypeme do litru vroucí vody a na mírném ohni...
více o Čína se sójovým masem a kedlubnou
Do špičky bůčku uděláme kapsu, tu uvnitř osolíme a vytřeme utřeným česnekem a vysypeme zázvorem.
Naplníme nakrájeným uzeným bůčkem a...
více o Bůček dva v jednom
Cibuli a slaninu pokrájíme na kostičky a orestujeme na oleji dozlatova. Přidáme pokrájené hovězí maso na kostky a také orestujeme. K masu...
více o Sedlácký guláš
Na trošce oleje krátce orestujeme česnek, přidáme hlívu nakrájenou na kousky a po chvíli nakrájenou brokolici. Podle chuti můžeme přidat...
více o Kuskus s hlívou a brokolicí
Kostku tofu propláchneme vodou, rozkrojíme na půlky, které ještě rozpůlíme.
Ze sojovky, 0,5 dcl vody, česneku, papriky a Solčanky připravíme...
více o Smažené sojové tofu
Rybíz propláchneme a necháme okapat. Pak vidličkou strhneme kuličky ze stonků. Lehce je rozmačkáme a posypeme želírovacím cukrem.
Pomeranč a...
více o Omáčka Cumberland
Odměříme 5 skleniček vody, osolíme a 20 minut v ní uvaříme čočku.
Cibuli, česnek a rajče smícháme s kořením a cca 5 min osmahneme na...
více o Čočka, cizrna a brambory s chutí Indie
Kuře naporcujeme na menší kousky, propícháme vidličkou a důkladně potřeme pastou z uvedených ingrediencí. Pokapeme olejem a necháme několik...
více o Ohnivé kuře
Do velké mísy dáme mouku, smícháme s kypřicím práškem. Máslo nakrájíme na vločky a přidáme spolu s ostatními ingrediencemi. Hnětením...
více o Adventní sušenky Spekulatius
Maso protkneme klínky klobásy, dáme do mísy s petrželí a koprem, zalijeme pivem a přikryté necháme 5 hodin marinovat.
Kostičky slaniny lehce...
více o Hovězí pečeně na pivu
Troubu předehřejeme na 200 °C. Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky.
Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva a jedlou sodou....
více o Perníkové muffiny
Nachystáme si hovězí maso – odblaníme, nakrájíme na nudličky. Naložíme do marinády z olivového oleje, soli, pepře, mleté papriky,...
více o Hovězí čína s nudlemi
Cukr rozpustíme ve vlažné vodě – nevaříme.
Cukr slijeme do lahve, nasypeme rýži, vanilkový cukr, citron na kolečka, nastrouhaný muškátový...
více o Domácí Cinzano
Na rozpáleném slunečnicovém oleji, do kterého přidáme bobkový list a nové koření, osmažíme dosklovata na kostičky pokrájenou cibuli. Ke...
více o Thajská čočka se zeleninou
Ušlehejte dohladka ručním šlehačem cukr, citronovou kůru, zázvor, vejce a žloutek – zabere to asi 10 minut. Pak přidejte mouku prosátou s...
více o Zázvorky
Oloupanou a pokrájenou cibuli smícháme se suchým sójovým masem. Přidáme zázvor a sůl, vše nasypeme do litru vroucí vody a na mírném ohni...
více o Čína se sójovým masem a kedlubnou
Všechny suroviny smícháme a na vále vypracujeme poměrně tuhé, hladké těsto. Vyválíme asi 3 mm silnou placku. Vykrajujeme různé tvary ...
více o Zázvorky – staročeské vánoční cukroví
Vývar z hlav: 2 rybí hlavy (z kapra), 2 bobkové listy, ½ cibule, sůl
Hlavy dáme do hrnce s vodou. Vody musí být tolik, aby byly hlavy celé...
více o Slavnostní rybí polévka
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaném vejci a v Solamylu. Osmažíme na tuku a vyndáme na teplé místo.
Do...
více o Sladkokyselé kuře
Do hrnce vlijeme 1,5 l vody, vsypeme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, okořeníme kmínem, majoránkou, zázvorem a osolíme. Dáme vařit...
více o Česneková polévka oukrop
Husu rozčtvrtíme, nožem uděláme do prsíček a stehýnek otvory, vložíme do nich stroužky česneku, osolíme, pokmínujeme, posypeme mletým...
více o Husa po starocesku
V určeném množství kávy rozehřejeme med a cukr, necháme přejít varem a odstavíme. Vychladlý (vlažný) rozvar vlijeme do nádoby. Potom přidáme...
více o Židovský medovník z domácí pekárny
Na oleji zpěníme pokrájenou velkou cibuli a na ni pak dáme kysané zelí i s lákem. Kuře naporcujeme, osolíme a dáme zprudka po všech stranách...
více o Kuře v zelí
Hrušky oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Česnek prolisujeme, cibule nakrájíme nadrobno. Vše dáme do hrnce s odměřenou vodou, olejem,...
více o Hrušková pikantní mňamka
Nejprve si naložíme sójové maso do nálevu připraveného z rozšlehaného vajíčka, škrobu a vody. Nálev dochutíme sójovou omáčkou a sójové...
více o Vegetariánské Kung Pao Asie
Maso okořeníme, zakapeme olejem a necháme v lednici přes noc.
Druhý den na pánvi zpěníme cibuli, přidáme maso a opečeme. Podlijeme vodou,...
více o Kuře po židovsku
Žebírka omyjeme a dáme spolu s kořením do vroucí vody. Vaříme pomalu cca 60 min., poté necháme v teplém vývaru přikryté vychladnout....
více o Žebírka vepřová, vařená a pečená
Sójové kostky uvaříme předem dle návodu. Pokud je čas, můžeme je na 1 den naložit do marinády připravené z olivového oleje a koření, které...
více o Thajský sójový guláš
Odměříme 5 skleniček vody, osolíme a 20 minut v ní uvaříme čočku.
Cibuli, česnek a rajče smícháme s kořením a cca 5 minut osmahneme na...
více o Čočka po indicku