Z opláchnuté bazalky otrhejte lístky, arašídy nasekejte nahrubo. Oloupaný zázvor nakrájejte na kostičky a spolu s lístky bazalky, arašídy, 2...
více o Candát s asijským pestem
Omyté maso nakrájíme na nudličky široké asi 2 cm. Cukr se 4 lžícemi vody zkaramelizujeme v rozehřátém woku do světle hněda a karamelem maso...
více o Asijské kuře na pánvi wok
Naklepeme krůtí plátky, posolíme a opepříme, poklademe slaninou. Jablko okrájíme a rozdělíme na měsíčky. Na každý plátek na slaninu položíme...
více o Krůtí závitky s jablky
Ze surovin zpracujeme těsto a dáme ho do lednice asi na hodinu. Pak těsto rozválíme na plát (max. 5 mm) a vykrajujeme sušenky. Pečeme při...
více o Špaldové sušenky
Na oleji necháme rozvinout cca 2 lžičky curry pasty asi 2 minuty, přidáme prolisovaný česnek a ještě minutu prohřejeme. Přidáme kuřecí maso...
více o Thajské zelené curry
Na pánvi orestujeme mleté maso. Přidáme 4–6 lžic sójové omáčky. Maso vyjmeme a na zbytku omáčky lehce osmahneme na kousky nasekaný zázvor a...
více o Jarní závitky
Houby namočíme na 10–12 minut do směsi ušlehané z vejce, smetany a krupice. Škvarky nasekáme, spolu s jemně krájenou cibulí lehce osmahneme...
více o Štrachanda
Kuřecí řízky, mrkev a papriku nakrájíme na nudličky, cuketu podélně nařízneme a krájíme na kolečka.
Na pánvi (nejlépe wok) rozpálíme lžíci...
více o Čína opravdu dietně
Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibulku a na mírném ohni ji necháme zpěnit, dokud nezměkne – ještě by ale neměla začít měnit barvu...
více o Mrkvová polévka s pomerančem
Papriky omyjeme, překrojíme je na poloviny a očistíme od semeníků. Potom je necháme ve vyhřáté troubě asi 15–20 minut změknout. Cibuli...
více o Čočka s paprikami
Med rozpustíme v mikrovlnce, přidáme olej, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, zázvor, vegetu a sójovou omáčku. Kuřecí prsíčka osolíme,...
více o Kuřecí prsíčka v medu
Maso nakrájíme na tenké plátky a připravíme marinádu. Plátky marinádou důkladně po obou stranách potřeme, uložíme do misky a necháme 8 hodin...
více o Vepřové plátky na medu
Nejprve nakrájíme cibuli, šalotku, česnek, zázvor a ananas. Omyjeme hovězí kosti a dáme je vařit společně s nakrájenou cibulí, šalotkou,...
více o Polévka pho bo
Maso osolíme, vetřeme do něj česnek a posypeme kořením. Na rozehřátém sádle maso opečeme a podlijeme horkou vodou. Pečeme v troubě, občas...
více o Staročeská vepřová kýta
Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky, na kostky rozkrájíme také omytý lilek. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Chilli papričku...
více o Bramborové kari s lilkem
Maso nakrájíme na jemné nudličky, smícháme s rozšlehaným vejcem, vínem, škrobovou moučkou, cukrem, paprikou a zázvorem. Prudce opečeme ze...
více o Pekingské maso II.
Mleté maso smícháme s kostičkami cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě osolíme a přidáme...
více o Slavnostní plněný chleba
Krkovičku nakrájíme na větší kostky, osolíme. Na oleji opečeme pokrájenou cibuli, přidáme maso, koření a restujeme asi 35 minut ve vlastní...
více o Staročeské kostky
Lepivá sushi rýže má kulatá zrna. V žádném případě nemůžeme použít rýži předvařenou či dlouhozrnnou, lze ji nahradit pouze kulatou italskou...
více o Sushi
V kastrůlku nahřejte 2 lžíce oleje, přidejte jemně pokrájenou mrkev a orestujte ji dozlatova. Vsypte jemně nasekanou cibuli a míchejte,...
více o Uzená krkovička se švestkovou omáčkou
Kapustu opereme, nakrájíme na tenké nudličky a dáme dusit. Změklou kapustu necháme vychladnout. Do studené kapusty vmícháme uvařenou rýži,...
více o Kapustové karbanátky se zázvorem