Z řízků nakrájíme malé medailonky, posolíme, opepříme, posypeme mírně zázvorem a pokapeme olejem. Necháme v misce několik hodin proležet....
více o Labužnické kuřecí řízky
Na sádle zpěníme cibulku, pak přidáme nakrájenou cuketu a všechno koření. Dusíme asi půl hodiny.
Pak přidáme rajský protlak a ještě asi 10...
více o Cuketová omáčka na špagety
Filé pokapeme citronem, osolíme, posypeme zázvorem, pokapeme medem a vložíme do zapékací mísy. Do smetany rozmáčkneme tři stroužky česneku,...
více o Rybí filé podle Mayi
Spodní část citronely rozdrťte paličkou na maso. Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem smíchejte a přiveďte k varu kokosové mléko a vývar....
více o Thajská polévka
Kuřecí prsíčka a papriku nakrájíme na malé kostičky. Česnek a zázvor jemně nasekáme. Chilli papričku nakrájíme na tenké proužky. Smícháme...
více o Kuřecí špízy
Kuřecí prsa nakrájíme na kostky a obalíme v solamylu. Na pánvi na oleji orestujeme dozlatova, při restování osolíme, přidáme kari a steakové...
více o Asijské kuře
Z uvedených ingrediencí vytvoříme těsto a rozválíme na 3 mm plát. Protilehlé konce povytáhneme, pořádně palcem a ukazováčkem zmáčkneme a...
více o Svatební koláče vázané
Uvařte rýži, sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte vychladnout.
Na marinádu smíchejte omáčku hoisin, česnek, zázvor, jemně nakrájenou...
více o Pikantní vepřové se smaženou rýží
Olej rozehřejeme na středním plameni ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem. Přidáme syrové brambory a 2 lžíce zázvoru. Opékáme 7–10 minut,...
více o Zázvorové brambory
Na oleji orestujete na velké kusy nakrájený petržel a brambory. Přidáte nastrouhaný zázvor a najemno nasekaný česnek a chvíli restujete....
více o Polévka z medvědího česneku
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, přidáme vejce, promícháme, vsypeme solamyl, a necháme odležet. Pórek, papričku, cuketu a mrkev...
více o Pikantní kuřecí směs
Nejprve si připravíme korpus. Troubu předehřejeme na 180 °C. Ořechy najemno nastrouháme. V míse je smícháme, přidáme sušenky, vmícháme máslo...
více o Mrkvový cheesecake
Na rozpáleném oleji osmažíme dýni ze všech stran dozlatova. Pak přidáme očištěné pokrájené papriky (2-3, dle velikosti), nastrouhaný zázvor...
více o Chorizo dýně s paprikou a zázvorem
Maso očistíme, naporcujeme na menší díly, i stehna rozdělíme na vrchní a spodní část, osolíme. Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme ze...
více o Pikantní kuře na zelí
Víno smícháme s cukrem a svaříme (v mikrovlnce). Do vařícího vína nasypeme pepř a necháme vychladnout. Pak vmícháme do jogurtu s ostatním...
více o Pepřová omáčka
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar z masa, osolíme,...
více o Kašparova pikantní tlačenka
Maso nakrájíme na kostičky, vložíme do misky, osolíme, promícháme se sójovou omáčkou, škrobovou moučkou, trochou oleje a necháme odležet....
více o Kung-pao kuřecí nebo vepřové
Krůtí rolku necháme rozmrazit a opláchneme. Vložíme do remosky nebo pekáčku. Žampiony pokrájíme na půlky, mrkve na kolečka, špenát očistíme...
více o Krůtí rolka se žampiony
Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Na másle zpěníme...
více o Vepřové plátky pana nadlesního
Vejce a okurku nakrájíme na kostičky, přidáme prolisovaný česnek a ostatní přísady a vše smícháme.
Podáváme ke grilovanému masu nebo...
více o Provensálská omáčka
Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme na pánvi. Cibuli nasekáme najemno a česnek na plátky. Zázvor...
více o Roštěnky na zázvoru
Připravíme marinádu. 1 až 2 lžíce medu smícháme s olejem, bazalkou, pepřem, zázvorem a špetkou soli. Zázvor používám čerstvý, ale určitě...
více o Kuřecí špíz se zázvorem
Cibulový čaj pochází z řady osvědčených "babských" receptů. Znám a dělám dva druhy čaje:
**I.** Dvě oloupané cibule pokrájíme, dáme do...
více o Cibulový čaj proti kašli a nachlazení
Všechny ingredience přidáme do vodky a necháme 3 dny louhovat.
Slijeme do lahve a užíváme jednou denně, nejlépe večer (můžete také ráno na...
více o Zázvorový likér
Vepřová žebírka osolíme, podlijeme vodou a pečeme při teplotě asi 200 stupňů 40-50minut.Neustále poléváme šťávou, která se vysmaží. Během...
více o Pikantní žebírka
Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na středně drobno a povaříme. Přidáme koření, rozinky, nakrájenou cibuli a utřený česnek. Vaříme do...
více o Čatní z rajčat
Maso vykostíme, uvaříme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi rychle osmahneme. Přisypeme nakrájenou zeleninu – cibuli, pórek, česnek, cuketu,...
více o Králík na čínský způsob
V kastrolu rozehřejeme olej, vložíme cibuli a zázvor a smažíme asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Přidáme brambory a smažíme další minutu...
více o Indická kořeněná polévka s cibulí
Křídla očistíme, nasolíme a dáme péct na olejem vymaštěný plech. Pečeme doměkka, zhruba 10 minut před dopečením je vyndáme z trouby a...
více o Achillova pikantní křidýlka
Zázvor nastrouháme na hrubém struhadle. Loupat ho nemusíme, stačí ho jen dobře omýt, nebo vydrbat kartáčkem. Z citronu vymačkáme šťávu. Z...
více o Zázvorový macerát - sirup pro dospělé
Mrkev očistíme, nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny odležet....
více o Mrkvové hvězdičky se zázvorem
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do pekáče pod kachnu, aby...
více o Pekingská kachna dle Robina
Opraný, přebraný a den předem namočený hrách uvaříme doměkka. Smícháme ho s uvařenými kroupami, osolíme, opepříme, přidáme zázvor, rozetřený...
více o Šoulet
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, dáme do misky, přidáme olej, nakrájený česnek, med, tatarku, zázvor a necháme odležet v chladu. Propereme...
více o Kuřecí slast
Pro asijské tajmenství anebo kuřecí kousky po sečuánsku nejprve dáme oba druhy sušených hub [I.a) – viz vysvětlivky] do hrnku a zalijeme...
více o Asijské tajemství
Cukr zalijte 30 ml vody, přidejte ocet, šťávu a nastrouhanou kůru z dobře omytého pomeranče. Vařte asi 15 minut.
Cibuli i zázvor oloupejte a...
více o Švestkové chutney
Kuře očistíme, kůži na prsou oddělíme od masa, uvnitř kuře osolíme a vetřeme majoránku. Housky namočíme do mléka a po prosáknutí důkladně...
více o Maďarské kuře s nádivkou
Nejprve uvaříme nálev. Koření kromě zázvoru, bobkového listu a soli utlučeme v hmoždíři. Vodu a ocet přivedeme k varu, přidáme koření a...
více o Nakládané masové koule
Pánev s nepřilnavým povrchem rozpalte na velkém plameni. Přidejte olej a po chvíli i kuře. Z každé strany jej opečte dozlatova, přilijte...
více o Sójové kuře s brokolicí
Osolená žebírka vložíme do pekáče, trošku podlijeme vodou, zakryjeme alobalem a udusíme doměkka. V kastrůlku svaříme zbývající suroviny a...
více o Vepřová žebírka s medem a zázvorem
Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek. Podle potřeby přidáme ještě med nebo máslo, aby...
více o Anglické zázvorové sušenky
Jablka nakrájíme na plátky. Přidáme koření a česnek nakrájený na plátky. Rozvaříme. Přidáme cukr, ocet a rozinky. Ještě chvíli povaříme a...
více o Čatní z jablek
Oháňku nakrájíme v kloubech, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a citronovou kůrou. Necháme odležet v chladu, třeba do druhého dne.
V...
více o Hovězí oháňka načerno
Kuřecí prsa pokrájená na 3 cm kostky necháme 30 minut marinovat v soli a směsi Tandoori. Chilli papričky nasucho opražíme a rozdrtíme....
více o Kuře Vindaloo
Citron ostrouhejte a vymačkejte na šťávu, oloupaný zázvor nadrobno nakrájejte. Kůru, šťávu a zázvor promíchejte se 2 lžícemi oleje a skořicí...
více o Grilovaný candát na rajčatech
Hřebíček, pepř, zázvor a skořici zalijeme 0,5 l vody, uvedeme do varu a 5 minut povaříme. Poté odstavíme z plotny, ihned přidáme lžíci máty,...
více o Orientální nápoj pro zahřátí
Nejprve nastrouháme nahrubo jeden banán, do misky přikapeme citronovou šťávu a najemno nastrouháme kůru. Dále najemno nastroháme zázvor a...
více o Banánová kaše
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje. Filety osolíme a...
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře
1. Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečicím papírem.
2. Mrkev vyskládejte na plech, posypte kmínem, zastříkněte 2 lžícemi...
více o Mrkvovo-zázvorová polévka