Vezmeme jisté množství medu, dle libosti se zaděláme moukou žitnou tak, že z toho povstane těsto tuhé, jak chlebové. Toto se dobře...
více o Domácí perník našich prababiček
Smícháme suroviny na těsto kromě zrní, necháme 45 minut kynout.
Přidáme zrní a necháme kynout další 3 hodiny.
Pečeme 15 minut na 220–250...
více o Chleba z žitného kvásku
Z vlažného mléka, medu, případně lžičky mouky připravíme kvásek a zaděláme jím těsto (podmáslí také lehce ohřejeme).
Vypracujeme těsto,...
více o Domácí tmavý chléb s ořechy
Vše kromě vejce a kvasnic zpracujeme se studenou vodou na husté těsto a necháme jej v chladu odležet nejlépe přes noc. Poté vmícháme vejce,...
více o Bombastický celozrnný makovec s mrkví