Nakrájíme si cibuli a dáme ji na rozpálenou pánev s olivovým olejem. Chvilku necháme smažit.
Potom přidáme salám a česnek (1–2 stroužky). Česnek je nakrájený na tenké plátky. Chvíli necháme smažit a stále mícháme. Poté přidáme špetku bazalky a oregana. Osolíme a mícháme. Přidáme rajčatovou konzervu nebo protlak a zamícháme. Vlijeme smetanu. Znovu zamícháme a necháme chvíli povařit. Směs nalijeme na těstoviny a posypeme nastrouhaným parmazánem.
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky