Křídla očistíme, nasolíme a dáme péct na olejem vymaštěný plech. Pečeme doměkka, zhruba 10 minut před dopečením je vyndáme z trouby a naneseme na ně lžičkou připravenou kašičku z uvedených ingrediencí. Křídla vrátíme do trouby a kašičku na nich necháme zatáhnout (ztuhnout). Pak je opět vyndáme, mašlovačku namočíme do výpeku (oleje) a potřeme povrch křidélek tukem. Vrátíme do trouby a dopečeme dozlatova.
Podáváme s bramborovou přílohou, pečivem nebo čerstvou zeleninou.
Na pánvi na másle mírně osmažíme na kolečka nakrájený pórek a na kostička nakrájenou šunkou, zalijeme 1,5 l již vroucí…
více o Česnečka se šunkou a sýrem
1 Na sušenkový základ promíchejte rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem – klidně v kuchyňském robotu. Směs upěchujte…
více o Banánovo-karamelový dort
1. smíchat sypké suroviny v misce č. 1 (mouka, čokoláda, ořechy, sůl, prášek do pečiva)
2. v misce č. 2 vyšlehat máslo…
více o Bábovka, kterou si zamilujete