Lilky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a necháme 10 minut odležet. Lilek osušíme a opékáme asi 15 minut v pánvi při střední teplotě. Necháme vychladnout a rozmixujeme nebo nadrobno nasekáme. Arašídy nastrouháme nebo opět nadrobno nasekáme. Prolisujeme česnek. Obě přísady vmícháme spolu s citronovou šťávou do lilkové pomazánky. Osolíme a opepříme.
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a…
více o Lilková omáčka na těstoviny
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Jablková pusa na rozloučenou
Uvaříme slazené kondenzované mléko – 2 hodiny v klasickém hrnci, 45 minut v tlakovém –…
více o Jablečná pusa na rozloučenou
Dortovou formu vytřeme máslem. Na dno formy poklademe celé piškoty. Poté si připravíme krém následujícím způsobem. Do…
více o Piškotový dort s jahodami
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení