5
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a… více o Lilková omáčka na těstoviny
Maso nakrájíme na malé řízečky, dáme do misky, osolíme a promneme s kořením. Zakapeme citronovou šťávou a trochou oleje… více o Africké kuře
Hermelín pokrájíme na malé kousky a dáme do misky. Pokud se nám bude lepit, můžeme nůž namáčet ve vodě. K hermelínu… více o Hermelínka – pomazánka
Zatímco ostatní těsta se míchají a různě hnětou, to odpalované musíte před pečením ještě… Celý článek
Přestože název zní trochu morbidně, kosti svatých nejsou nic jiného než dávné a tradiční… Celý článek
V srdci Londýna, na okraji malebného parku Hampstead Heath, se nachází historická perla – The… Celý článek
Pokud hledáte jídlo s halloweenskou tematikou, tedy dostatečně strašidelné, a zároveň takové,… Celý článek
V hrnci rozpustím máslo, přidám trochu dětské krupice. Při míchání současně nastrouhám trochu mrkve a celeru, přidám do… více o Rychlá polévka s nudlemi
Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a chvíli škvaříme. Přidáme… více o Špenát jako samostatné jídlo
Asi půl hodiny před přípravou omáčky si připravíme vývar z koření. 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, asi 2 cm… více o Kořeněná rajská omáčka
Nejprve si dáme jeden hrnek mléka do hrnce, necháme zahřát, mezitím si do druhého hrnku s mlékem rozpustíme puding a až… více o Piškotový dort bez vaření
Ředvičky nahrubo nastrouhejte, dejte do cedníku a prosolte. Nechcejte cca 20 minut - ředkvička uvolní přebytečnou… více o Ředkvičková pomazánka podle Moniky
Dalším snadným receptem je příprava nastrouhaného patizonu na zpěněné cibulce a česneku. Na závěr vmícháme vejce, sůl a… více o Patizonový mozeček
Droždí promícháme se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Necháme vzejít kvásek. Ze všech surovin a vzešlého kvásku… více o Tradiční český trdelník
Udělat drobenku. Víc jak polovinu dát do dortové formy. Zalít tvarohem, poklást ovocem. Nadrobit zbytek drobenky. Péct… více o Jahodový koláč od Katky
Bulgur dáme do mísy, zalijeme vodou těsně nad povrch a dáme 20 min.změknout. Lilky omyjeme, očistíme a nakrájíme na… více o Kibbeh
1. Do mísy si dám cukr, žloutky a vodu . Pečlivě míchám tak dlouho, dokud se neudělá pěna. Do směsi přidám olej, mouku… více o Ribiselscnitten
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a vodu, vmícháme mouku, ořechy, kakao a nakonec i tuhý sníh z bílků.… více o Ořechová roláda s piškotovo-kávovou náplní
Nejdříve připravíme dresink z tvarohu, pomletých ořechových jader, smetany, několika kapek estragonového octa a… více o Brokolice s tvarohovým dresinkem