Lilky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a necháme 10 minut odležet. Lilek osušíme a opékáme asi 15 minut v pánvi při střední teplotě. Necháme vychladnout a rozmixujeme nebo nadrobno nasekáme. Arašídy nastrouháme nebo opět nadrobno nasekáme. Prolisujeme česnek. Obě přísady vmícháme spolu s citronovou šťávou do lilkové pomazánky. Osolíme a opepříme.
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a…
více o Lilková omáčka na těstoviny
Troubu předehřejeme na 200 °C, zapékací misku vytřeme olejem. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme…
více o Kotlety zapečené v bramborech
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy