Afroditina řecká sekaná plněná fetou

3.14

hodnoceno: 22
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná 1–2
    • 2
      ks vejce
    • mléko
    • pepř mletý
    • bazalka
    • tymián
    • paprika
    • 1
      kg mleté maso
    • oregáno
    • 10
      ks olivy
    • 1
      ks houska
    • 200
      g sýr feta
    • jalovec
    • 1
      lžíce rajský protlak

Postup přípravy receptu

  • Do mísy dáme v mléce rozmočenou natrhanou housku společně se všemi ingrediencemi kromě fety. Tuto směs řádně prohněteme. Kvádr fety podélně rozkrojíme na dvě části. Z poloviny směsi vytvoříme bochník, delší než oba kousky fety položené v řadě za sebou. Bochník trošku připlacatíme, doprostřed položíme fetu a na to druhou část směsi. Několikrát tuto vytvořenou rolku na prkénku otáčíme, aby se dvě půlky zasa pěkně spojily a feta byla pěkně uprostřed. Přendáme do zapékací mísy a pečeme asi 1,5 hodiny při 200 stupních.
  • Podáváme s bramborami a tzatziky.
Zařazení: Mleté

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: