Do mísy dáme v mléce rozmočenou natrhanou housku společně se všemi ingrediencemi kromě fety. Tuto směs řádně prohněteme. Kvádr fety podélně rozkrojíme na dvě části. Z poloviny směsi vytvoříme bochník, delší než oba kousky fety položené v řadě za sebou. Bochník trošku připlacatíme, doprostřed položíme fetu a na to druhou část směsi. Několikrát tuto vytvořenou rolku na prkénku otáčíme, aby se dvě půlky zasa pěkně spojily a feta byla pěkně uprostřed. Přendáme do zapékací mísy a pečeme asi 1,5 hodiny při 200 stupních.
Maso nadrobno nakrájíme nebo nahrubo umeleme. Gulášovou šťávu ohřejeme a zahustíme smetanou s moukou. V případě zbylé…
více o Hortobáďské palačinky s masem
Žloutky utřeme s cukrem doběla, přidáme měkké máslo, kakao, ořechy, prášek do pečiva, rum a nakonec sníh z bílků. Dáme…
více o Ořechovo-brusinkové řezy
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne…
více o Žampiony plněné šunkou a nivou
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami