Do mísy dáme v mléce rozmočenou natrhanou housku společně se všemi ingrediencemi kromě fety. Tuto směs řádně prohněteme. Kvádr fety podélně rozkrojíme na dvě části. Z poloviny směsi vytvoříme bochník, delší než oba kousky fety položené v řadě za sebou. Bochník trošku připlacatíme, doprostřed položíme fetu a na to druhou část směsi. Několikrát tuto vytvořenou rolku na prkénku otáčíme, aby se dvě půlky zasa pěkně spojily a feta byla pěkně uprostřed. Přendáme do zapékací mísy a pečeme asi 1,5 hodiny při 200 stupních.
Očistíme si jeden vetší květák, syrový ho nastrouháme do mísy na větších očkách. Přidáme 2 žloutky, ochutíme vegetou,…
více o Květákové placky (karbanátky)
Amasaké smícháme se sušeným ovocem a za občasného míchání přivedeme k varu. Zatím rozmícháme pudink, Maizenu a cukr ve…
více o Amasaké s pudinkem a ovocem
Na oleji orestujete na velké kusy nakrájený petržel a brambory. Přidáte nastrouhaný zázvor a najemno nasekaný česnek a…
více o Polévka z medvědího česneku