Aladinův hrnec

2.89

hodnoceno: 9
Příprava: 120 minut
Porce: 6
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 3
      ks cibule větší
    • 1000
      g brambory
    • sůl
    • 250
      g slanina
    • pepř mletý
    • olej
    • 1000
      g vepřová krkovice

Postup přípravy receptu

  • Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
  • Na plátky rozkrájíme i krkovičku.
  • Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky.
  • Pekáč z ohnivzdorného skla vytřeme olejem a postupně do něj skládáme vrstvy.
  • Nejprve polovinu množství brambor, na ně slaninu smíchanou s cibulí a pak plátky masa.
  • Vše okořeníme, osolíme a nahoru dáme druhou polovinu brambor.
  • Pekáč zakryjeme alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C na 70 minut.
  • Po hodině alobal odstraníme a dopečeme.
  • Podáváme se zeleninovým salátem.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: