Všechny ingredience smícháme a natřeme (stěrkou) na pečicí papíry na 2 plechy. Pečeme 8–10 minut na 180 °C. Necháme vychladnout a opatrně stáhneme papír.
Rozkrojíme na poloviny a všechny 4 díly potřeme krémem. Krém připravíme tak, že vyšleháme 200 g másla a přidáme 260 g kondenzovaného mléka (salka). Složíme na sebe, povrch posypeme směsí z mletých ořechů, kakaa a mletého cukru. Dáme do ledničky trochu ztuhnout.
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
Uvařená vejce, hermelín a eidam nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, přidáme…
více o Barevný hermelínový salát