Na mělký talíř rozložíme na větší kousky natrhaný hlávkový salát (hezky vypadá, když máme zelený i červený, popř. kadeřavý), hezčí kousky dáme po obvodu, mírně osolíme.
Nakrájené okurky, rajčata, papriky a ředkvičky skládáme střídavě po celém talíři, hlávkový salát na okrajích by měl ale vykukovat. Posypeme cibulkou nakrájenou na tenká kolečka a opět mírně osolíme a opepříme.
Celý talíř pokapeme balzamikovým octem. Doprostřed talíře dáme na kostičky nakrájený balkánský sýr a olivy dle libosti. Nakonec pokapeme olejem.
Tento salát se dá udělat pro 1 osobu i pro velkou společnost na veliký talíř, je velice efektní, dobrý a hlavně rychlý.
Směs pro bramborové knedlíky rozmícháme s vodou, vejci a moukou, osolíme podle chuti a necháme 5 minut nabobtnat. Potom…
více o Bramborové koblížky se salámem
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme nastřídačku mouku s pr. do peč., rozpuštěnou heru a šlehačku,…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny
Uvařené flíčky smícháme s nakrájenou šunkou, solí a pepřem. Potom je dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací…
více o Zapečené flíčky se šunkou