Na mělký talíř rozložíme na větší kousky natrhaný hlávkový salát (hezky vypadá, když máme zelený i červený, popř. kadeřavý), hezčí kousky dáme po obvodu, mírně osolíme.
Nakrájené okurky, rajčata, papriky a ředkvičky skládáme střídavě po celém talíři, hlávkový salát na okrajích by měl ale vykukovat. Posypeme cibulkou nakrájenou na tenká kolečka a opět mírně osolíme a opepříme.
Celý talíř pokapeme balzamikovým octem. Doprostřed talíře dáme na kostičky nakrájený balkánský sýr a olivy dle libosti. Nakonec pokapeme olejem.
Tento salát se dá udělat pro 1 osobu i pro velkou společnost na veliký talíř, je velice efektní, dobrý a hlavně rychlý.
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Ořechy rozmixujeme a smícháme s prolisovaným česnekem, toustový chléb namočíme ve vodě, z nasáklého pečiva vymačkáme…
více o Ořechová pomazánka na topinky
Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme…
více o Mexická polévka z naší hospody
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do…
více o Pekingská kachna dle Robina