Na mělký talíř rozložíme na větší kousky natrhaný hlávkový salát (hezky vypadá, když máme zelený i červený, popř. kadeřavý), hezčí kousky dáme po obvodu, mírně osolíme.
Nakrájené okurky, rajčata, papriky a ředkvičky skládáme střídavě po celém talíři, hlávkový salát na okrajích by měl ale vykukovat. Posypeme cibulkou nakrájenou na tenká kolečka a opět mírně osolíme a opepříme.
Celý talíř pokapeme balzamikovým octem. Doprostřed talíře dáme na kostičky nakrájený balkánský sýr a olivy dle libosti. Nakonec pokapeme olejem.
Tento salát se dá udělat pro 1 osobu i pro velkou společnost na veliký talíř, je velice efektní, dobrý a hlavně rychlý.
Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme žampiony, na kousky nakrájené krabí tyčinky, pórek, osolíme, opepříme, okořeníme…
více o Rizoto z krabích tyčinek
Z mouky a dalších ingrediencí vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí, mouku dosypeme podle velikosti vajec a dáme na…
více o Tvarohové řezy se sněhem
Smetanu, vejce a olej rozmícháme v misce. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a řádně promícháme do řídkého, hladkého…
více o Rychlá buchta z kysané smetany