Na mělký talíř rozložíme na větší kousky natrhaný hlávkový salát (hezky vypadá, když máme zelený i červený, popř. kadeřavý), hezčí kousky dáme po obvodu, mírně osolíme.
Nakrájené okurky, rajčata, papriky a ředkvičky skládáme střídavě po celém talíři, hlávkový salát na okrajích by měl ale vykukovat. Posypeme cibulkou nakrájenou na tenká kolečka a opět mírně osolíme a opepříme.
Celý talíř pokapeme balzamikovým octem. Doprostřed talíře dáme na kostičky nakrájený balkánský sýr a olivy dle libosti. Nakonec pokapeme olejem.
Tento salát se dá udělat pro 1 osobu i pro velkou společnost na veliký talíř, je velice efektní, dobrý a hlavně rychlý.
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Velkou cibuli nakrájíme najemno a na másle zpěníme. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu (dávám mraženou směs…
více o Dobrá zeleninová polévka
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové