Maso nakrájíme na plátky, které opečeme na oleji. Osolíme a opepříme. Polovinu masa z pánve (opečeného) vyjmeme do zapékací mísy a na prázdné místo v pánvi dáme asi půl kila nakrájené cibule na plátky. Orestujeme a částí cibule pokryjeme maso v misce. Posypeme rozdrceným tymiánem a zalijeme smetanou. Opakujeme, dokud máme suroviny. Dáme do trouby zapéct. Můžeme posypat vršek strouhaným sýrem.
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem,…
více o Bramboráky z kyselého zelí
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Anglickou nakrájíme na kostičky a vložíme na rozpálenou pánvičku, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku.
Když cibulka…
více o Slaná roláda z listového těsta